תאונה עד מתי??? זהירות בדרכים זה לא מליצה - לראות ולהבין כמה ניסים יש כל יום!!! תיעוד קשה מהיום מביתר עילית

• הוסף לסימניות
איך אנחנו בתוך הציבור החרדי יכולים לחדד ולתגבר את הנושא של זהירות בדרכים בצורה הכי פשוטה ששוה לכל נפש.
תצפו בסרטון של התאונה בביתר עילית ותגידו לי למען ה' מאיפה הנהג היה אמור לחשוב או לראות שהילד "טס" לתוך הכביש
וכן, זה ברור מעל לכל ספק שעם ההגה ביד צריך משנה זהירות ופקיחת עיניים על אחת כמה וכמה בתוך העיר והשכונה ועוד יותר בסביבה מרובת ילדים בלע"הר.
אבל בואו נודה שיש אצלינו גם תופעה שיש כאלו יורדים לכביש ועוד לא מבינים מה האוטו הזה צופר??? משיגינער!!! תחכה עכשיו "אני" בכביש... האי יש מדרכה??? נו נו... זה בשביל החתולים והעכברים...
מה דעתכם???
תצפו ותחוו את דעתכם

• הוסף לסימניות
תודה על העלאת המודעות.
כן, מודעות זו המילה הנכונה.

• הוסף לסימניות
בזיפ לא הצלחתי להעלות - קובץ גדול מדי (?)

• הוסף לסימניות
מטורף ונורא
רק לאחרונה הייתי בבני ברק פתאום באו מולי 2 ילדות קטנות - בערך בגיל 10 ו-12 ופשוט רצו לכיווני בהיסטריה,
עקפו אותי וזינקו - אין לי מילה אחרת לתאר את זה - לתוך כביש, הומה, סואן, כל הרמזורים אדומים ומכוניות נוסעות...
לא היה לזה שום יחס מצידן! זה היה נראה כאילו הן קופצות לתוך בריכה.
אני התחלחלתי ועדיין יש לי בראש את התמונה המסייטת הזו - ב"ה לא קרה להן כלום ה' יודע איך

• הוסף לסימניות
אל תשכחו את התאונה הנוראה בביתר ביום שישי לפני חודש שהילד עם בקורקינט עדיין מאושפז במצב בינוני

• הוסף לסימניות
מה חכמת ההמונים אומרת,
נכון להראות לילדים כזה סרטון?
[בכל פעם שאני נוסע בערים החרדיות, אני מרגיש שיש ניסים כל הזמן. כמות הילדים בכבישים, והבלאגן בכבישים, אבל הרי אין סומכין על הנס].

• הוסף לסימניות
מה חכמת ההמונים אומרת,
נכון להראות לילדים כזה סרטון?
[בכל פעם שאני נוסע בערים החרדיות, אני מרגיש שיש ניסים כל הזמן. כמות הילדים בכבישים, והבלאגן בכבישים, אבל הרי אין סומכין על הנס].
לעניות דעתי, לא
גם להפחיד מידי אסור - כי אפשר לאבד הכל (פחד יותר מגבול היכולת, גורם לאדישות).

אפשר לתאר את מה שקרה בסרטון גם בלי להראות אותו ולהסיק ביחד מסקנות.

מפחיד באמת, וחשוב לעורר מודעות לא רק אצל ילדים...

• הוסף לסימניות
פחד פחדים. מה קרה לו? ( לזה מהסרטון)

• הוסף לסימניות
נראה מקרה לא כ"כ 'קלאסי'. הבחור נראה בורח ממישהו או משהו כשהברירה שלו היתה הכביש.
כמו שהזכירו באשכולות אחרים,
חשוב מאוד להחדיר שחציה היא לא רק בתנאי שמסתכלים אם יש רכבים, [כמו שלימדו פעם]
אלא היא בתנאי יצירת קשר עין עם הנהג.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה