כללי עד מתי יבזו את מקצוע הגרפיקה

• הוסף לסימניות
אספר לכם סיפור אישי:
במשך כמה שנים עשיתי גרפיקה להגדה של פסח לבית ספר. מדובר בגרפיקה ברמה גבוהה מאוד ובהשקעה ניכרת. ההגדה כוללת את טקסט ההגדה + חידושים שכתבו התלמידים, שרצים בצמוד למילות ההגדה.
מחיר הגרפיקה שלקחתי עבור העיצוב, לאחר "סיבסוד" ("אין לנו כסף" והתירוצים הידועים...) היה בערך 800 ש"ח כשההתחייבות היתה להדפסה אצלי בתמחור נוסף.

והנה השנה, נמצא הפתרון ל"אין לנו כסף, אתה יודע....":
הם פנו אלי להצעת המחיר, וכרגיל נתתי את הצעתי, ואז התברר לי לתדהמתי שהם מצאו גרפיקאית מוצלחת לטענתם, שעושה עבודות יפות, ומוכנה לעצב להם את ההגדה ב.....................

מאה שקלים חדשים ונקיים בלבד!

שמעתם נכון, קראתם היטב: מ-א-ה שקלים חדשים.

והסיבה: היא רוצה להיכנס יותר לשוק, ולכן מוכנה לעבוד בחינם...

אז חוץ מזה שהיא הורסת לאחרים, וחוץ מזה שאין לה הרבה שכל בקודקוד אם היא חושבת שבשנים הבאות תוכל לתמחר אותם במחיר המקובל (הרי כבר ימצאו עוד פרייריות כמוה. לא חסר) אבל ביזוי המקצוע... הפיכתו לעבודה נחותה יותר משטיפת רצפות של חדרי מדרגות או מבייביסיטר של ילדה???

אין כבוד לעצמה ולמקצוע בו בחרה?

• הוסף לסימניות
כואב לשמוע

נכתב ע"י אוהב0ישראל;1230236:
אספר לכם סיפור אישי:
במשך כמה שנים עשיתי גרפיקה להגדה של פסח לבית ספר. מדובר בגרפיקה ברמה גבוהה מאוד ובהשקעה ניכרת. ההגדה כוללת את טקסט ההגדה + חידושים שכתבו התלמידים, שרצים בצמוד למילות ההגדה.
מחיר הגרפיקה שלקחתי עבור העיצוב, לאחר "סיבסוד" ("אין לנו כסף" והתירוצים הידועים...) היה בערך 800 ש"ח כשההתחייבות היתה להדפסה אצלי בתמחור נוסף.

הם פנו אלי להצעת המחיר, וכרגיל נתתי את הצעתי, ואז התברר לי לתדהמתי שהם מצאו גרפיקאית מוצלחת לטענתם, שעושה עבודות יפות, ומוכנה לעצב להם את ההגדה ב.....................

והסיבה: היא רוצה להיכנס יותר לשוק, ולכן מוכנה לעבוד בחינם...

אז חוץ מזה שהיא הורסת לאחרים, וחוץ מזה שאין לה הרבה שכל בקודקוד אם היא חושבת שבשנים הבאות תוכל לתמחר אותם במחיר המקובל (הרי כבר ימצאו עוד פרייריות כמוה. לא חסר) אבל ביזוי המקצוע... הפיכתו לעבודה נחותה יותר משטיפת רצפות של חדרי מדרגות או מבייביסיטר של ילדה???

אין כבוד לעצמה ולמקצוע בו בחרה?

הבעיה שככה עובד השוק האכזרי כמו בכל תחום

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יואל גרוס;1230246:

חבל, שיעבדו בחינם, והחנווני שיתן את מרכולתו חינם, את כל מוצרי התינוקות נקבל חינם וכך הלאה...:cool:

• הוסף לסימניות
800 שח זה גם עצוב לדבר כזה..
תפנים שעם בתי ספר וגנים לא שווה לעבוד, רק להשקיע באפיקים אחרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרינטופ;1230251:
חבל, שיעבדו בחינם, והחנווני שיתן את מרכולתו חינם, את כל מוצרי התינוקות נקבל חינם וכך הלאה...:cool:

בעצם, אולי נתחיל עם שיטה חדשה: מי שישלם לנו יותר, נסכים לקבל את שירותיו...;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרינטופ;1230270:
בעצם, אולי נתחיל עם שיטה חדשה: מי שישלם לנו יותר, נסכים לקבל את שירותיו...;)
זה יפה בתאוריה, תכלס כשאתה נזקק לשירותיו של מישהוא, רב האנשים יחפשו את הזול ביותר.
יש בתחרות הזו גם דבר חיובי, כמובן כשלא אתה ספק השירות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;1230257:
800 שח זה גם עצוב לדבר כזה..
תפנים שעם בתי ספר וגנים לא שווה לעבוד, רק להשקיע באפיקים אחרים.

לולי שאשתי הינה מורה באותו בית ספר לא הייתי חושב להשקיע בתחום :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שוצי;1230278:
זה יפה בתאוריה, תכלס כשאתה נזקק לשירותיו של מישהוא, רב האנשים יחפשו את הזול ביותר.
יש בתחרות הזו גם דבר חיובי, כמובן כשלא אתה ספק השירות...

אני בכלל לא בא לטעון מצד הלקוח. הוא עושה דבר לגיטימי ונכון בעיניו: לחפש את המחיר הזול ביותר שיוכל למצוא. אני בא מבחינת ספק השירות. אתה, הספק, מוכן לעבוד בחינם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יואל גרוס;1230246:

כך השוק, ולו גם האכזרי ביותר, לא עובד. נקודה.
כך עובד מי שרוצה להרוס את השוק וגם לעצמו. כך עובד מי שלא מבין מהו המושג "שוק" מסחרי וחושב ש"שוק" זהו "שוק"......

• הוסף לסימניות
כך השוק כשכולם מסתערים על אותו מקצוע, וההיצע גדול על הביקוש.

• הוסף לסימניות
רחמי נתונים לאותה הגרפיקאית,

אני חושב ששורש הבעיה הוא בנתון שחוץ מההצפה של השוק, רבים מהפונים לתחום הגרפיקה נמנים על בעלי המוח היצירתי ולא בעלי המוח הטכני. ולכן ישנם המון בעיות בהערכת העבודה וצורת התמחור.

ואל תשכחו שאם אתם מתמחרים זול, אתם בעצם אומרים שהתוצר שלכם זול.
תמצאו את התחום שבו אתם טובים בגרפיקה, ותעריכו את המקצועיות שלכם, ותדרשו עבור זה את המגיע לכם (הרבה כסף).
ואל תשכחו שהון אנושי שווה המון, עצם זה שזה לקח לכם זמן קצר וכדו' לא אומר שצריך לקבל קצת, זה אומר שאין הרבה שיודעים לעשות את מה שאתם השקעתם לדעת, ולכן מגיע לכם הרבה.

• הוסף לסימניות
אני מסיכמה עם חוסר ההגיון שבהצעת המחיר
אולם, אולי הגרפיקאית היא איזו מורה מתחילה שרוצה להניח דריסת רגל בבית הספר לדוגמא?

אלו שלא רואות את עתידן במקצוע אלא תחביב גרידא או סוג של קד"מ, בהחלט לא מטיבות עם מצב השוק...

• הוסף לסימניות
אני דווקא הייתי מאד שמח להיפטר מכאלו לקוחות [שצריך כמעט לסבסד אותם]

(וגם אם אשתי היתה מורה שם...)

• הוסף לסימניות
וכמעט בטוח מניסיון, שנה הבאה הם יחזרו אליך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;1230236:

לקוח שמשלם זול. לעולם לא ידע להעריך את ההשקעה. ויביא בעקבותיו רק לקחות בגסנון שלו.
חבל להשקיע באחד כזה...

• הוסף לסימניות
השאלה היא: האם יש לקוח שישלם הרבה עבור תוצרת משובחת??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף הול;1230439:
לקוח שמשלם זול. לעולם לא ידע להעריך את ההשקעה. ויביא בעקבותיו רק לקחות בגסנון שלו.
חבל להשקיע באחד כזה...

נכון בערבון מוגבל. כלומר לא תמיד.
הלקוח הגדול הראשון שלי לקח אותי כי הייתי זולה והוא ידע שזה בגלל שהייתי חדשה. ובאמת בפעמים הבאות העליתי את המחיר והם הבינו (נכון שלא יכולתי לעלות להם מיד את המחיר לרגיל, אבל לאט לאט)
בתכלס' אותו בנ"א היה מרוצה מאד מהעבודה ועד היום הוא 'משווק' אותי לאנשי עסקים שמתייעצים אתו לגבי פרסום. (טוב, אל תתלהבו, רוב הפעמים הם לא ישר פונים אלי וסוגרים עיסקה;)) אותו בנ"א לוקח במוצהר מתחילות (או כאלה שהן עדיין ב'קטן') שבדק קודם את העבודות שלהן וראה שהן טובות כי הוא סובר שרק הן תשקענה באמת בעבודה לעומת משרדים גדולים שלא ישקיעו בו כלום כי הוא מדי קטן להם...
לגבי הגרפיקאית ההיא, א"א לדון אותה. אבל הייתי ממליצה לה במקרה כזה לקחת עבודה כזו בהתנדבות (ספסוד חסד וכו') עם התחייבות מצידם להשתמש בעבודה ולא לקחת 100 ש"ח שהרי כסף ממילא אין לה מזה, אז באמת יותר מכבד את המקצוע לקחת פרויקט בחינם מאשר מחיר באדמה (ואח"כ הלקוח עוד יגיד, "שילמתי, מגיע לי"...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה