דרוש מידע עד מתי יהיה זה לנו למוקש ?

• הוסף לסימניות
אולי צריך לאחד כוחות פה בפרוג,
ולעשות קמפיין הסברה ומודעות
זה לא יעזור.
עד שלא תהיה אכיפה של ממש בעניין - כל הפרסומות יהיו שוות לפח.
אכיפה= לאו דווקא ממשלתית. גם עם יצאו נגד זה במוסדות ובחסידויות (כמו שהיה בזמנו עם הפלאפונים הכשרים והאינטרנט). כל עוד לא ברור שמדובר בכלי משחית, ולא במליצה - יהיו את האנשים ש'לא יבינו'...

• הוסף לסימניות
זה לא יעזור.
עד שלא תהיה אכיפה של ממש בעניין - כל הפרסומות יהיו שוות לפח.
אכיפה= לאו דווקא ממשלתית. גם עם יצאו נגד זה במוסדות ובחסידויות (כמו שהיה בזמנו עם הפלאפונים הכשרים והאינטרנט). כל עוד לא ברור שמדובר בכלי משחית, ולא במליצה - יהיו את האנשים ש'לא יבינו'...
נראה לי דבר ראשון, רצוי לסגור את ההשכרות הביתיות.

• הוסף לסימניות
בעיני ראיתי בחור כבן 17 שחתך את צומת רבי עקיבא מהרש"ל ברמזור אדום(הוא הסתכל שאין רכבים שמסכנים אותו אבל..)ופגע בילד בן 7 שעבר במעבר חציה בירוק העיף אותו באוויר כמטר וחצי!!! הילד נפל על הראש ואיבד את ההכרה למרבה המזל לאחר כעשרים שניות הוא התחיל להתעורר ועד שפינו אותו הוא כבר היה מאופס לחלוטין.

מה שהדהים אותי היה שמתוך הערפול הדבר הראשון שהוא חיפש היה את הכיפה שעל ראשו (ולא את משקפיו שהיו זרוקות גם כן)כבוד לחינוך!

• הוסף לסימניות
הנושא באמת כאוב. כמי שחווה פגיעת בת משפחה שאיבדה את ההכרה עקב תאונה מאופניים חשמליים.
את האמת שצריך להסתכל על זה כאל כלי תחבורה לכל עניין ולדרוש רשיון עליו כמו על אופנוע וכדומה.
לגבי אכיפה אני קצת חלוק פה על כמה שכתבו שאין אכיפה אני בעייני ראיתי לפחות פעמיים שמשטרה רודפת אחרי אופניים חשמליים.
מה שכן מאוד קשה לאכוף את זה מהסיבה שרכב משטרה לא יכול להיכנס לכל שביל צר ולכן קל להם להתחמק.
מקרה שהייתי עד לו ויצאתי בנס בלי פגיעה. עמדתי בתחנת גשר בר אילן כביש 4 עם ביתי התינוקת. מרחוק אני מזהה איזה מטורף שנוסע על הכביש המהיר עם אופניים חשמליים כשרודפת מאחוריו משטרה. כשהוא הגיע לכיוון התחנה פשוט עלה על המדרכה במהירות מטורפת בשביל להיכנס בגינה שליד למי שמכיר. באינסטינקט של רגע העפתי את העגלה ויצאנו מזה בנס.
וזהו למשטרה לא היה מה לעשות כי לא היה שם מעבר לרכב. והבן אדם פשוט התאדה.
בקיצור מילא שכל המטורפים האלה לא אכפת מהחיים של עצמם. אבל לנו אכפת על החיים שלנו.

• הוסף לסימניות
סליחה על הבורות ! אבל אינני מבין מה נזעקתם על קורקינטים ? אני בכל יום עובר ברחובות בני ברק ולדעתי כ 80 אחוז מן הרכבים לא עוצרים במעברי חצייה, וילדים חוצים וכמעט נדרסים.... והדבר רק הולך ומחריף וכאן לא מדובר בנערים שובבים אלא במבוגרים חשובים ! ומדוע לא נזעקים על זה הרבה יותר מקורקינט חשמלי? הרי זה סכנה הרבה יותר גדולה. (הבהרה : הכותב לא נוסע לא בזה ולא בזה)

• הוסף לסימניות
הנושא באמת כאוב. כמי שחווה פגיעת בת משפחה שאיבדה את ההכרה עקב תאונה מאופניים חשמליים.
את האמת שצריך להסתכל על זה כאל כלי תחבורה לכל עניין ולדרוש רשיון עליו כמו על אופנוע וכדומה.
לגבי אכיפה אני קצת חלוק פה על כמה שכתבו שאין אכיפה אני בעייני ראיתי לפחות פעמיים שמשטרה רודפת אחרי אופניים חשמליים.
מה שכן מאוד קשה לאכוף את זה מהסיבה שרכב משטרה לא יכול להיכנס לכל שביל צר ולכן קל להם להתחמק.
מקרה שהייתי עד לו ויצאתי בנס בלי פגיעה. עמדתי בתחנת גשר בר אילן כביש 4 עם ביתי התינוקת. מרחוק אני מזהה איזה מטורף שנוסע על הכביש המהיר עם אופניים חשמליים כשרודפת מאחוריו משטרה. כשהוא הגיע לכיוון התחנה פשוט עלה על המדרכה במהירות מטורפת בשביל להיכנס בגינה שליד למי שמכיר. באינסטינקט של רגע העפתי את העגלה ויצאנו מזה בנס.
וזהו למשטרה לא היה מה לעשות כי לא היה שם מעבר לרכב. והבן אדם פשוט התאדה.
בקיצור מילא שכל המטורפים האלה לא אכפת מהחיים של עצמם. אבל לנו אכפת על החיים שלנו.
אין, אין אכיפה.

סיפר לי אחד שנוסע יומיומי שאף פעם לא עצרו אותו, פעם אחת עצרו אותו והוא אמר שאין רשיון, אז השוטרים אמרו לו יותר אנחנו לא רוצים לראות אותך.

שמעתם פעם על מישהו שישב בכלא על נסיעה באופנים בלי רשיון?

המצב נורא ואיום, תודה לפותח האשכול, כל התעוררות בעניין חשובה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
סליחה על הבורות ! אבל אינני מבין מה נזעקתם על קורקינטים ? אני בכל יום עובר ברחובות בני ברק ולדעתי כ 80 אחוז מן הרכבים לא עוצרים במעברי חצייה, וילדים חוצים וכמעט נדרסים.... והדבר רק הולך ומחריף וכאן לא מדובר בנערים שובבים אלא במבוגרים חשובים ! ומדוע לא נזעקים על זה הרבה יותר מקורקינט חשמלי? הרי זה סכנה הרבה יותר גדולה. (הבהרה : הכותב לא נוסע לא בזה ולא בזה)
יש הבדל בין אדם שנוסע על רכב שקיבל עליו רשיון, אז כמו בכל דבר בחוק יש תמיד את הפורעי חוק.
אבל באופניים החשמליים והקורקינטים זה נגיש וכל דרדק שלא יודע דבר וחצי דבר על כללים בכביש יכול ליסוע עליו ולסכן את כל משתמשי הדרך. ובנוסף לא נדרש על זה רשיון. וזה אבסורד שלא צריך לעבור על זה שום הכשרה כל שהיא בשביל ליסוע על זה.

• הוסף לסימניות
אתה לא בור, ואתה לא צריך לבקש סליחה על הבורות.

אתה כן צריך לבקש סליחה על זה שאתה משרבב לכאן משהו אחר. אם אתה חושב שצריך להזעק על מעברי חצייה בבני ברק, אז תזעק - לא הפריעו לך. תפתח אשכול, תעשה הפגנה, מה שאתה רוצה

למה כל פעם שמישהו מנסה לטפל במשהו חשוב אומרים לו "זה מה שהכי חשוב? אם כבר צריך לטפל דחוף בXYZ"...

• הוסף לסימניות
לדעתי רבני הקהילות צריכים לאסור את הדבר הזה בכל קהילה ועיר, במקומות שניסו את זה זה עבד.
לדעתי גם.

כלומר בהחלט יתכן שלו המשטרה הייתה אוכפת ברצינות רשיונות + קסדות + אי נסיעה על מדרכה, לא היה צריך לאסור את זה.
אבל כל עוד התחום הזה מופקר - הכלים הללו צריכים להיות בל יראה ובל ימצא, מלבד בשבילי אופניים מוסדרים ונפרדים. (לא שבילים שהם חלק ממדרכה).

• הוסף לסימניות
אם היו אוכפים את העניין בבני ברק כמו שאוכפים את המסיכות, מזמן לא היה רוכב אחד על הכביש.

• הוסף לסימניות
בכלל בבני ברק, יודע כל בעל רכב, יש עולם נהיגה שונה מכל המקובל והמוכר.
כל נהג יודע שבבני ברק יש כללי תנועה אחרים, פלנטה משלה.
וזה בעיר כמעט הכי צפופה בעולם...
נורא.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא בטוח שהוא יודע שהוא הרג מישהו..
הוא יודע גם יודע,
שבור ורצוץ
צם משך כל היום
הוריו שבורים ורצוצים
רוצח בשוגג.
אין חיים לאדם כזה.

רק בגלל המצפון המטריף הזה,
חובה לכל הורה
לאסור על ילדיו לרכב על הגרזן הזה.

וחבל
שהלקח הנוראי הזה
נגזר מדמו של הרב אדר"ת זצ"ל,
מי יתן לנו תמורתו.
אדם בריא בשיא כוחו ופריחתו,
שלא נתן לאי לסיע לו בסחיבת שקי הקניות;
שהיה צם כל שני וחמישי וערב ר"ח ובכל הזדמנות אפשרית מבלי שהדבר נתן בו אותותיו;
שהיה קם הרבה לפני הנץ, לומד, מתפלל,
נוסע לכותל בכל יום שישי בנץ,
וכל חודש אלול,
היה לומד עד שתש כוחו - כפשוטו, אך מחמת בריאותו - היה לומד ברציפות הרבה מאד זמן...

היה מדבר עם תלמידיו הרבים, מעודד נדכאים, מכתת רגליו לבית הכנסת של הרב קלמנוביץ' להתפלל עימו; לשמוע ולמסור שיעורים בקצה אחר של העיר; היה משתתף בקביעות בועד של רב משה שמואל שפירא זצ"ל

וחייו של האדם הבריא והחזק הזה, שכל יומו ולילותיו היו מלאים בעשייה רוחנית, בפעילות בללתי פוסקת -
נגדעו באחת בגלל שימוש בלתי זהיר בחרב הזו.

חבל על דאבדין.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אגב זה היה באמת ילד בן 15 שפגע נבהל וברח והוא הלך אח"כ לבקש סליחה מהמשפחה
ממש לא.
בחור בן 19
לא ילד.
הוא לא ברח.
הוא ישב על המדרכה וממר בככי,
התקשר ויצר קשר,
תוחקר משטרתית...

• הוסף לסימניות
צריך להבהיר שדינם של הקורקינטים והאופנים החשמליות הוא אותו דבר
ואפילו האופנים החשמליות הרבה יותר מסוכנות הם מגיעות ל70 קמ"ש ויותר!
רק לראות את הילדים והבחורים דוהרים איתם על הכביש הלב נופל לגמרי
במיוחד כשרואים את החוסר זהירות שלהם והסכנה שהם מסכנים את הסביבה ואת עצמם
ה' ישמור מפחיד מאוד
שיהיה חודש טוב ורק בשורות טובות

• הוסף לסימניות
ממש לא.
בחור בן 19
לא ילד.
הוא לא ברח.
הוא ישב על המדרכה וממר בככי,
התקשר ויצר קשר,
תוחקר משטרתית...
בחור ישיבה טהור שהתגלגל לידיו דבר לא פשוט בכלל.
הוא במצב לא פשוט בכלל.
וצריך תפילות לכשעצמו.

• הוסף לסימניות
בתו של הרב אדרת שנהרג לפני שלושה ימים בתאונה מקורקינט בב"ב - למימרן ב'קול חי': אין לנו שיקול לתבוע את הבחור, על אף שהוא מעל גיל 18. אני לא כועסת עליו, אנחנו יודעים שזה נקבע בראש השנה. זה מלמד על החינוך שקיבלנו מאבא, שתמיד רצה רק לקדש שם שמיים.

• הוסף לסימניות
בתו של הרב אדרת שנהרג לפני שלושה ימים בתאונה מקורקינט בב"ב - למימרן ב'קול חי': אין לנו שיקול לתבוע את הבחור, על אף שהוא מעל גיל 18. אני לא כועסת עליו, אנחנו יודעים שזה נקבע בראש השנה. זה מלמד על החינוך שקיבלנו מאבא, שתמיד רצה רק לקדש שם שמיים.
אכן, אלו היו דבריה של אמי היקרה, אותם הבאתי בשמה.
אין קשר בין האשכול לבין התמודדות המשפחה.
לצערי, פעמים רבות, מאוחר מדי, מפיקים לקחים ולומדים איך לא/ כן להתנהג.
עלינו, בלי קשר לתוצאות ובלי להתייחס למקרה הזה, לעשות הכול ובכל התחומים
הקשורים לקדושת החיים,
בשביל לשמור על הפיקדון שקיבלנו.
ויהיו הדברים לעילוי נשמתו של הרב אברהם אריה בן אליהו דוד.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה