תח"צ עד מתי ינצלו אותנו?

מה זה עוזר לי?
אני רוצה לעשות מזה כסף, אני לא מאמין שאני הולך לתקן את העולם
לפי ההנחיות שקיבלתי מארגון 15 דקות לפני שניגשים לבית משפט צריך קודם להתלונן אצל החברה המפעילה ומשרד התחבורה

לפי ההנחיות שקיבלתי מארגון 15 דקות לפני שניגשים לבית משפט צריך קודם להתלונן אצל החברה המפעילה ומשרד התחבורה
אני הגשתי תביעה לבית משפט בלי תביעה קודמת אצל החברה והחברה התקשרו אלי לבקש פשרה מחוץ לבית משפט ונתנו לי פיצוי של כמה אלפי ש"ח.

אני הגשתי תביעה לבית משפט בלי תביעה קודמת אצל החברה והחברה התקשרו אלי לבקש פשרה מחוץ לבית משפט ונתנו לי פיצוי של כמה אלפי ש"ח.
לקחת עורך דין ?
כמה עלה ?

האם למישהו ממכם יש תשובה הלכתית על זה?
אני הגשתי תביעה בפקודה! של אחד הרבנים (הוא ג''כ דיין) המפורסמים, שחייב אותי להתלונן שלא להיות חב לאחריני לגבי הליכה לערכאות אמר לי לשאול שוב, ומה שהיה שמשרד התחבורה הכניס את זה לבית משפט ואז אמר לי ללכת איתם
כמובן כל אחד ישאל את רבו
אבל כפי שהבנתי הוא אינו דעת יחיד

אני הגשתי תביעה בפקודה! של אחד הרבנים (הוא ג''כ דיין) המפורסמים, שחייב אותי להתלונן שלא להיות חב לאחריני לגבי הליכה לערכאות אמר לי לשאול שוב, ומה שהיה שמשרד התחבורה הכניס את זה לבית משפט ואז אמר לי ללכת איתם
כמובן כל אחד ישאל את רבו
אבל כפי שהבנתי הוא אינו דעת יחיד
נהנה לראות - מי כעמך ישראל, צעד בצעד עם הרב, ישמעו אנשים וילמדו.

תמיד אפשר להתלונן פה..
רצוי כמה שיותר.
אני הגשתי תלונות למשרד התחבורה
קיבלתי תשובות שלא מן העניין

התלוננתי על כך שאוטובוס עבר ולא עצר בתחנה
והתשובה שקיבלתי
הלו"ז הינו רק לתחנה ראשונה וכל שאר התחנה זה זמן הגעה משואר

משהוא יכול להסביר לי מה הקשר

יש לי את כל החומר מתועד כולל עדים לאירוע
וזה אירוע שחזר על עצמו כמה פעמים
הכי יפה שמהחברה התקשרו אלי יום אחרי שהתלוננתי בחברה
שהם בדקו את זה והם יטפלו בעניין
במידה וזה יחזור על עצמו עוד פעם שאקח מונית והם יחזירו לי את הכסף

אבל משרד התחבורה משום מה קיבלתי תשובות שלא מן העניין
וכל פעם משהו אחר

והתשובה שקיבלתי
הלו"ז הינו רק לתחנה ראשונה וכל שאר התחנה זה זמן הגעה משואר
תשובה של משרד התחבורה או תשובה שמשרד התחבורה מעביר מהתגובה שקיבל מהחברה המפעילה?
לפעמים הם מעתיקים בתגובה את תוכן התגובה של החברה המפעילה למרות שההקשר מביך מאוד...

תשובה של משרד התחבורה או תשובה שמשרד התחבורה מעביר מהתגובה שקיבל מהחברה המפעילה?
לפעמים הם מעתיקים בתגובה את תוכן התגובה של החברה המפעילה למרות שההקשר מביך מאוד...
זה מה רשום לי בתגובה של משרד התחבורה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

למה רק במודיעין עילית יש קו נפרד מכל שכונה במודיעין עילית (ק"ס דרומי, ק"ס צפוני, ברכפלד, חפציבה נאות הפסגה) לכל שכונה בירושלים ובבני ברק (בער"ש ומוצ"ש), ואילו בבית שמש מסתפקים במקרה הטוב באוטובוס אחד שעושה סיבוב בכל בית שמש ביחד למרות שבית שמש גדולה ממודיעין עילית פי שנים?
פניתי בנושא הזה לפני זמן רב למקלב פרנקל משרד התחבורה ועוד ועוד ולא קיבלתי שום מענה.
מדובר סך הכל על אוטובוס אחד בער"ש ואוטובוס אחד במוצ"ש, לא קו שיצא כל יום כל רבע שעה...

וכמובן גם אחרי המסלול הזה של 40 דק' בתוך בית שמש, יהיו כאלו כמו תושבי ד'2 או ג'1 או רמה א' למעלה, שיצטרכו ללכת 20 דק' או חצי שעה עד האוטובוס (או לקחת עוד אוטובוס פנימי) כשתושבי מודיעין עילית נהנים מאוטובוס ישיר מדלת לדלת לירושלים ובני ברק.
אני יכול להבין שבימות החול אי אפשר לעשות אוטובוסים מדלת לדלת, אבל בער"ש ומוצ"ש שזה נסיעות אחרי שעות העומס של העבודה (אין כ"כ עומס בכבישים), ומדובר באוטובוס אחד ס"ה, ואנשים נוסעים עם כל המשפחה ילדים וטף מזוודות עגלות וכו' בהחלט יש מקום לעשות אוטובוסים ישירים מדלת לדלת (לדוגמא אוטובוס שיסע את כל רמה ד' כולל רב חנינא ורב חנן ויצא ישר לכביש 38 ובירושלים רק את רמת שלמה, וכנ"ל משאר שכונות בית שמש)

אפילו במקום להוסיף נסיעות לקווים הרגילים (600 617 וכו') אפשר לעשות את התוכנית הזו.
תחשוב איך הציבור יהיו מרוצים ואיזה פירגונים פרנקל יקבל אם הוא יארגן אוטובוס מכל שכונה בבית שמש לכל שכונה חרדית גדולה בארץ בער"ש ומוצ"ש.
מדובר בסך הכול בערך 50 אוטובוסים בער"ש ו50 אוטובוסים במוצ"ש (5 שכונות בבית שמש כפול 10 שכונות חרדיות בארץ). לשם השוואה קו 600 עושה 76 נסיעות לכל כיוון כל יום. וכמובן הנוסעים בקווים האלו יהיו במקום לנסוע בקווים הקיימים היום בער"ש ומוצ"ש.
היינו השבת ברמה ב', שמחה משפחתית. כהרגלנו התגלגלה השיחה לנושא החביב והאלמותי, בעיית התחבורה בשכונה. הידידים ביכו את הקווים שהיו ואינם עוד, התרפקו על הימים העליזים שהכל עדיין היה נגיש בכל עת ורוב קוי הבינעירוני עדיין עמדו לשירותם ולא הוסטו אל מחוץ לתחום.

תכלס - שאלתי - מה הייתם עושים אתם, לו ההחלטה היתה בידיכם? הרי אין חולק על כך שהעומס ברחוב הראשי בשכונה עובר כל גבול של סבירות.

דוקא הפתיעו אותי שם. כל מה שצריך - לטענתם - הוא מעט רצון טוב של קברניטי העיר ותקציב חד פעמי קטנטן.

מה בפיהם? - במרכז נהר הדן, באמצע שום מקום, יש תחנת אוטובוס בשם נהר הדן / נופי השמש. כל האוטובוסים אמורים לעצור בה, אלא שהתחנה אינה משרתת אף אחד, היא ניצבת באיזור בלתי מיושב. כל מה שצריך זה לסלול שביל מואר מסוף רח' רשב"ג שבמרכז השכונה - בקו ישר - עד לתחנה הזו, דרך של 3 עד 5 דקות הליכה בשטח פתוח (שיקחו עוד שנים רבות עד שייבנה), וכל הקווים שהוסטו נגישים לכל תושבי רמה ב'. לא ביג דיל. כך לדבריהם.

תושבי בית שמש ואריות התחבורה דכאן - יש לכם ידיעה אם הנושא אכן עלה? אם הוא אכן רלוונטי? אם הוא אכן ישים?
  • תודה
Reactions: אברהמלע1 //
5 תגובות
אנחנו הרבה נוסעים מירושלים במוצ"ש לבית שמש עם קו 616 וזה פשוט
אין לי מילים לתאר את הסבל שאנחנו סובלים
יש אוטובוס כל 20 דקות [לפי השיטה שלהם אבל האמת רק כל 40 דקות יוצא]
ויש בתחנה יותר מ200 איש שמחכים לנסוע
אבל אין מקום ואז הכל מתחיל
רבים מי יעלה יותר מהר אנשים נשים וטף
כולם על אותו דלת ובכלל התא מטען מלא משום שאי אפשר להכניס יותר מ10 מזוודות
ועכשיו אני יספר לכם את מה שקרה אתמול
אתמול שעה הייתי בתחנה משום שלא היה לי מקום לעלות
ואז שכבר היה לי את האפשרות לדחוף ולעלות
ישבתי באוטובוס יותר מחצי שעה בלי מזגן על אותו מקום בלי לזוז ומנוע מכובה
והנהג ירד משום שהוא טען שהאוטובוס לא יכול לסחוב כל כך הרבה אנשים
בנתיים כולנו התקשרנו למשרד התחבורה והם עם התרוץ שלהם נעביר את הפניה שלכם
אחרי שכבר כמה אנשים ירדו
אז הסיוט התחיל
הנהג התחיל לנסוע ולזגזג על הכביש
אנשים צעקו לו מה אתה עושה והוא לא התיחס הוא המשיך עבר בין נתיב לנתיב כל הזמן
ממש זיגזג כל הדרך
מה מה יש לנו לעשות כאנשים פשוטים???????
עד מתי לרעה הזה???

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה