עובדת בפרלינס במשרד שלי

• הוסף לסימניות
כלומר שאני לא אוציא תלוש משכורת ואני לא נקראת מעסיקה שלה, אלא היא מביאה לי חשבונית על מה ששילמתי לה כשהיא עבדה אצלי במשרד

יש מציאות כזאת?

מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
יש מציאות כזו, אבל מס הכנסה לא מכיר בזה.

יש מבחן מסוים שבודק מה היחסים בין המעסיק לבין העובד, ויתכן שעובד שמוציא חשבוניות ייחשב כעובד בשכר רגיל ויהיו חייבים לתת לו את כל הזכויות כמו שכיר רגיל.
אם הוא עובד אצלך במשרד אז ברוב המקרים הוא יחשב כעובד במשכורת.

נ.ב. הפתרון לזה הוא לתת לו את השכר מול חשבונית, ובהסכם העסקה לרשום שהשכר כולל את כל ההפרשות והזכויות, ובמקרה ותהיה תביעה כל שהיא מאיזהשהיא רשות לשלם כסף עבורו העובד יהיה מחויב להחזיר את מה שהוא קיבל על מנת שתוכלי לשלם לו את זה.

• הוסף לסימניות
אוקי
נניח שזה פתור מבחינה חוקית

אם הייתם מחפשות עבודה
וזה מה שהיו מציעים לכן
מה דעתכן להיות מועסקות כך?

• הוסף לסימניות
לפעמים זה משתלם. תלוי בהרבה מאד נתונים.

• הוסף לסימניות
זה אומר שלא יהיו לעובדת זכויות נוספות על מה שהחוק נותן לה.
דמי הבראה, נסיעות, חופשות, ימי מחלה וכדומה.

כעובדת, זה לא שווה. כמעסיק, זה שווה.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שלעובדות מסוימות זה מאד מתאים, כי הן מצידן לא מחויבות לעסק. ואם יום אחד לא יכולות לבוא - אי אפשר לבוא אליהן בתלונה. הן מחליטות על חופשה עפ"י רצונן.

• הוסף לסימניות
אם היא עובדת כמו פרילאנס,
תשלמי לה כמו לפרילאנס

• הוסף לסימניות
ברןר! זה יוצא תשלום יותר גבןה! ואני מודעת לכך
מצד שני לא כובל אותי לפנסיה תלושים וכו ' ןכן '.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שתסכים לזה אחת שיש לה תיק פתוח כבר של עוסק ועובדת כפרילנסרית. מי שעדיין לא התנסתה בזה תחשוש מזה יותר, אחרי הכל זו התעסקות עם ניירת דו"ח שנתי, הצהרת הון וכד' לגבי ביטוח לאומי תצטרכו להסתדר ביניכם, כי לכאורה היא צריכה לשלם על זה.

• הוסף לסימניות
אולי אפשר לקרוא לזה שני עובדים שחלל עבודה משותף?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosil;1428574:
אולי אפשר לקרוא לזה שני עובדים שחלל עבודה משותף?
אי אפשר.
היא תעבוד עבורי. במשרד שלי. על מחשב שלי. על פרויקטים שלי :)

• הוסף לסימניות
מבחן ההשתלבות - מבחן ההשתלבות במקום העבודה, מכיל למעשה שני מבחני משנה, האחד בפן החיובי, והשני בפן השלילי:

הפן החיובי: העובד משתלב בעבודה במפעל. אם העבודה של העובד מהווה חלק אינטגרלי מהפעילות של העסק או פעילות משלימה, והאם בעצם היעדרו של העובד יש כדי לפגוע בפעילות הרגילה של המפעל.

הפן השלילי: העובד אינו בעל עסק עצמאי ונפרד משלו, אשר נותן שירותים למפעל באופן חיצוני. על מנת לבחון זאת, בודקים האם אותו עובד נושא בהוצאות העסק, האם הוא נושא ברווח והפסד, האם הוא שוכר משרד, האם הוא מעסיק עובדים וכו'. למשל, אם המפעל נושא בהוצאות טלפון, נסיעות וכו', תהא נטייה להחיל יחסי עובד מעביד.

* מבחן הפיקוח והשליטה - יש לבחון מהי מידת הפיקוח שיש למפעל כלפי העובד. אם הפיקוח הינו יותר אינטנסיבי, הנטייה תהיה לראות באותו אדם כעובד ולא כקבלן. בעניין זה, ככל שהיקף המשרה גדול יותר - תהא נטייה להכיר בקיום יחסי עובד מעביד.

* מבחן הביצוע האישי - לפי מבחן זה בודקים קיום קשר אישי בין האדם שמבקשים לקבוע מעמדו כעובד לבין המפעל. אם אותו עובד נוהג לשלוח מחליפים בימי היעדרותו - הרי שיש לראותו כקבלן.
* מבחן הציוד - לפי מבחן זה, בודקים מי נושא בעלויות של כלים לביצוע העבודה. כמובן, שככל שהמפעל נושא בהוצאות של מכונית, טלפון נייד וציוד מקצועי לביצוע העבודה - תהא נטייה להחיל יחסי עובד מעביד.
* משך ההעסקה - ככל שמשך ההעסקה ארוך יותר, תהיה נטייה להכיר ביחסי עובד מעביד; זאת, מכיוון שפרילנסר מבצע פעולה חד-פעמית או פרוייקט חד-פעמי, ואילו עובד שכיר ממשיך ועובד עבור החברה במשך תקופה של שנים רבות, באופן קבוע.

* מבחן התלות - יש לבחון את תלות הצדדים האחד בשני: את חובת העובד לעבוד, ואת חובת המעסיק לספק עבודה. בנסיבות שקיימות התחייבויות כאלה, ייראו בצדדים כעובד ומעביד.

הועתק מאתר
http://www.law-net.co.il/

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מה הענינים;1428260:
אני חושבת שלעובדות מסוימות זה מאד מתאים, כי הן מצידן לא מחויבות לעסק. ואם יום אחד לא יכולות לבוא - אי אפשר לבוא אליהן בתלונה. הן מחליטות על חופשה עפ"י רצונן.

לא זה ממש לא עובד ככה
העובד מחויב לעסק ומחויב בזמנים - כי התקבל בתור עובד - רק שהתשלום נעשה כפרילנס
אין לקחת חופשים ללא תיאום ובכלל הכל עובד לפי הבוס - עובד רגיל לחלוטין
מסקנה חד משמעית - לעובד זה רק מינוס, אין לו שום זכויות
למעביד - מקסים
ובמצב של השוק היום - יש הרבה סיכוי למצא עובדים שיעבדו ככה מחוסר ברירה
אבל העובד ירגיש מתוסכל ולטווח הארוך זה לא הכי מומלץ...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1428700:

* משך ההעסקה - ככל שמשך ההעסקה ארוך יותר, תהיה נטייה להכיר ביחסי עובד מעביד; זאת, מכיוון שפרילנסר מבצע פעולה חד-פעמית או פרוייקט חד-פעמי, ואילו עובד שכיר ממשיך ועובד עבור החברה במשך תקופה של שנים רבות, באופן קבוע.
הועתק מאתר
http://www.law-net.co.il/

לגבי הפסקה הזו: יש הרבה שעובדות כפרילנסריות עבור כמה אנשים/חברות קבועות.

• הוסף לסימניות
נכון, כל חלק מהמבחן אינו קובע כלום, הוא רק מעצים את האפשרות להיות מוגדר כשכיר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה