עובי קיר פנימי

• הוסף לסימניות
בבנית קירות בלוקים פנימיים- מהו עובי הקיר שאתם/ן מראים/ות בתכנית?
10 ס"מ? או 13?
כי לרוב משתמשים בבלוק 10" מה שגורם לקיר להיות בסופו של דבר 13 ס"מ
מצד שני- בתכנית נהוג לסמן 10 ס"מ, ובתכנון מאד מדוייק הס"מ הנוספים עלול להיות בעייתי מאד

• הוסף לסימניות
קיר 10 מורכב בד"כ מבלוק 7.
זה גם תלוי הרבה בנתונים מסביב גודל החלל, בין מה למה הקיר אמור להפריד וכו'

• הוסף לסימניות
בדרך כלל קיר פנימי זה בלוק 7 + 3 ס"מ עובי טיח ולכן מסמנים עובי 10 ס"מ ס"ה,
כמובן שהבנאי אמור לדעת שזה כולל טיח כדאי לא להיצמד עם הבלוק לנקודת אפס

• הוסף לסימניות
אני עושה קיר 10 בכוונה לבלוק 10, אבל בתכנון הריהוט וכד' אני לוקחת לעצמי תמיד טווח ביטחון של עוד 2-3 ס"מ לכל קיר.

• הוסף לסימניות
קיר 10 הכוונה לבלוק 10
וכמו שכתבו למעלה בתכנון מדויק צריך לקחת בחשבון כ-3 ס"ר יותר כדי לא להיתקע

• הוסף לסימניות
מה העובי של קיר גבס, וכן מה העובי שלו כשמשמש לפיצול דירה (האם יש בידוד לרעש?).

• הוסף לסימניות
אני עושה בתכניות 10 ס"מ.
אבל מדגישה בהערות בצד (או בכתב כמויות) שמדובר בבלוק 7.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הכל בדקה;n5049025:
מה העובי של קיר גבס, וכן מה העובי שלו כשמשמש לפיצול דירה (האם יש בידוד לרעש?).

יכול להיות אפילו 2 ס"מ. המקובל הוא בין 7 ל-10 ס"מ.
והבידוד לרעש זה לפי מה ששמים בפנים, מומלץ צמר סלעים בצפיפות של 80 למ"ר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמא של חני;n5049129:
יכול להיות אפילו 2 ס"מ. המקובל הוא בין 7 ל-10 ס"מ.

המידות האלו הם לקיר פנימי או לקיר חוצץ? וגם עם בידוד יכול להיות 2 ס"מ?

• הוסף לסימניות
המידות שנותנים בתוכנית תמיד הם מבלוק לבלוק.
הקבלנים אוהבים לעבוד עם בלוק 10. אבל יש כאלו שמסתדרים גם עם בלוק 7.
את המידות הסופיות של אחרי הטיח צריך יותר בשביל תכנון הנגרות,ולכן יש להוריד בסביבות ה 3 ס"מ.

• הוסף לסימניות
לאחרונה בדירות שתכננתי השתמשו יותר בבלוק 10, יש לזה הצדקה בידודית או איכותית?
כי אם לא- ממש חבל על כל הס"מ שהולכים לאיבוד.
בדירות קטנות הם ממש משמעותיים!!
לכן גם היתה שאלתי בהתחלה, כי תמיד הסטנדרט היה בלוק 7= קיר 10

• הוסף לסימניות
עשיתי על זה עבודת שטח, ושאלתי כמה מפקחים וקבלנים מהטובים ביותר, ואמרו שאין שום עדיפות ל-10 מ-7.

• הוסף לסימניות
אני גם יותר אוהבת שעובדים עם 7 +טיח, כמו שאמת, חבל על כל ס"מ.
בתכנית אני מראה 10 ס"מ.

• הוסף לסימניות
אם מתוכנן בוידם חובה קיר 10, כך אמר לי קבלן

• הוסף לסימניות
בלוק 10 הוא פשוט יותר נח לעבודה בשטח, יציב יותר, נוח להעברת צנרת, לכן הקבלנים אוהבים אותו. בדירות מחולקות ליחידות קטנות, ודאי עדיף בלוק 7, הרווח יכול להיות ממש משמעותי. בדירות גדולות ומרווחות - יש עדיפות לבלוק 10.

• הוסף לסימניות
אני משרטטת קיר בעובי של הבלוק הרצוי (7/10)
כמו שעדנה אמרה, הוא נוח יותר לעבודה בשטח (בטח ובטח לחציבה להעברת חשמל)

מה שכן, גם אם אני מתכננת קיר 7 ביח"ד. הקיר החוצץ בין הדירה / יחד' הסמוכה לה יהיה קיר 20 ס"מ

• הוסף לסימניות
דבר ראשוו בלוק 7 הוא לא עומד בתקן למחיצות פנים מבחינת הבידוד. כמוכ בבלוק 10 הקיר רוב פעמים יוצא יותר ישר גם עם הבנאי לא מקצוען ברמה. ובקיר 7 הבניה קשה יותר. ועוד אם רוצים להעביר צנרת מזגן, אז בקיר 7 זה בעייתי ביותר. גם בגלל הסדקים שמתווצרים אחכ, וגם קורה לפעמים שיש רטיבות על הקיר מפני שהצנרת לא מכוסה מספיק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י real;n5048754:
בדרך כלל קיר פנימי זה בלוק 7 + 3 ס"מ עובי טיח ולכן מסמנים עובי 10 ס"מ ס"ה,
כמובן שהבנאי אמור לדעת שזה כולל טיח כדאי לא להיצמד עם הבלוק לנקודת אפס

סליחה . אבל זה טעות . כשקבלן וכל אדם רואה בתוכנית קיר 10 הכוונה לבלוק 10....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמא של חני;n5049125:
אני עושה בתכניות 10 ס"מ.
אבל מדגישה בהערות בצד (או בכתב כמויות) שמדובר בבלוק 7.

אין מצב לעבוד בשטח עם כאלו תוכניות כיון שהבנאי הערבי בקושי קורא את המידות. והוא בונה בלוק, לכן אם המידות לפי עשר הוא לא יתחיל לחשב כמה להוריד בכל צד ובסוף שום דבר לא ייצא לפי התוכנית. לכן מכאן קריאה לכל האדריכלים/יות. כשאתם מתכננים קחו בחשבון שיש טיח של 1.5/2 סמ מכל צד ובחדרי אמבטיה קחו עוד 3/4 סמ לטיט ולחיפוי. אני נתקל כל יום בכאלו דברים שהתוכניות על הסמ. ואחרי טיח וקרמיקה יש בלאגן וכאן לא נכנס האמבטיה וכאן הדלת התקטנה וכו...

• הוסף לסימניות
לתשומת ליבכם:
בקיר שעליו תולה השירותים יש עדיפות משמעותית לבלוק 10 מאחר וניאגרה סטנדרט של גיברית היא בעובי 8 ס"מ ובבלוק 7 היא לא נכנסת מכיון שאין לה על מה להתפס מאחור ולכן מוכרחים להניח אותה על הקיר מבחוץ מה שתופס עוד 8 ס"מ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה