פריפריה עוברים לפריפריה?

טבריה - סביבה הומוגנית.
העיר בגדול עם הרבה יותר חרדים, חסידים וספרדים בני תורה.

חריש - קרבה משמעותית למרכז
פוטנציאל גדול מאוד להתחרדות משמעותית עקב ריבוי משקיעים.
על פניו, בחריש המחירים יעלו בהמשך, בטבריה- אולי.
בהצלחה רבה.

כאחד שכל ימיו היה במרכז אני מסתכל על המפה ולא יכול לראות היתכנות של צעירים נשארים במרכז.

מי שכן ישאר במרכז אחד מהשתיים: או שקיבל ירושה לא קטנה וכדו'... או שלא מבין איך זה להישחק עם משכנתא גבוהה במיוחד...
אני אישית עכשיו עושה עיסקה באחד מערי הפריפריה עם הון עצמי לא גבוה (דוקא דרך מחיר למשתכן) ויוצא לי לדירת 4 חד' באיזור ה7.000 ש"ח משכנתא, אז איך אפשר לקנות עוד במרכז?
אחותי זכתה במחיר למשתכן באלעד ומחכה לפרוייקט ומדווחת לי שלא בטוח שהיא תיקח את הדירה כי משכנתא אמורה לצאת באיזור ה10.000 ש"ח!
אז איך בדיוק אפשר להישאר במרכז?
אם מסתכלים לפני עשור הפריפריה עברה התפתחות מטורפת שלא שיערו שתהיה עד כדי כך.

מסקנא- בעוד עשור נצטרך לחפש צעירים במרכז.....:)

לי יש משכנתא לא גדולה במרכז
ועדיין חשובים לעבור לפריפריה
ולמה- כי למה להשאר בדירה קטנה במרכז שאפשר עם פחות משכנתא לעבור לדירה גדולה מאוד בפריפריה?
אז מה שאני באה להגיד שפריפריה יש גם איכות חיים

בלת"ק
איזו עיר עדיף לקנות דירה למגורים-
טבריה או חריש?
אשמח למעלות והחסרונות של כל עיר בהשוואה
תודה
לפני שאתה מתחיל עם מעלות וחסרונות (תתכונן ללחץ עצום מהחרישאים) תגדיר לעצמך א. מחיר ב. עבודה ג. משפחה באחת הערים, ואז נוכל להתקדם בעז"ה

בקיצור חריש זה המרז:)
שוב זה תלוי ביחס למה..
אם נחשיב את בית שמש למרכז אז בוודאי שגם חריש היא מרכז.
אגב עם בניית שכונת חריש מערב חריש תהיה בשטח של הצבע הירוק,
עם נגישות לשני לשני המרכזים הכלכליים הגדולים, גם של נתניה ותל אביב, וגם של חיפה והקריות.
בית שמש וקריית גת לעומת זאת לעולם יוותרו בשטח הוורוד.

בית שמש לבדה אמורה לעקוף את "מטרופולין חיפה" בעשור הקרוב אז על איזה "מטרופולין הוא מדבר?
אולי לפי מר גרינברג, אולי בסוף השדה תעופה יהיה באמת בבית שמש ולא בצקלג וברמת דוד...

במפרץ חיפה בנוסף לכל הבנייה בגוש עצמו עומדים לבנות עיר חדשה עם 100 אלף דירות!

שכחת לצטט פרט אחד מהכותרת שם:

המימוש הסופי - בעוד 50 שנה...

לפני שאתה מתחיל עם מעלות וחסרונות (תתכונן ללחץ עצום מהחרישאים) תגדיר לעצמך א. מחיר ב. עבודה ג. משפחה באחת הערים, ואז נוכל להתקדם בעז"ה
יש פה 2 חוברות שהעלתי פעם מקווה שיקדם

שוב זה תלוי ביחס למה..
אם נחשיב את בית שמש למרכז אז בוודאי שגם חריש היא מרכז.
אגב עם בניית שכונת חריש מערב חריש תהיה בשטח של הצבע הירוק,
עם נגישות לשני לשני המרכזים הכלכליים הגדולים, גם של נתניה ותל אביב, וגם של חיפה והקריות.
בית שמש וקריית גת לעומת זאת לעולם יוותרו בשטח הוורוד.

אולי לפי מר גרינברג, אולי בסוף השדה תעופה יהיה באמת בבית שמש ולא בצקלג וברמת דוד...

בנתיים בחריש מתחננים לאנשים שיבואו ב1700 שח שכירות , ובית שמש מתפקעת מרוב ביקוש....

בתגובה להודעות מוקדמות יותר:

ההתיישבות בפריפריה מתקדמת ב3 מישורים במקביל:

א. צעירים שהתחתנו לאחרונה פחות חוששים לרכוש דירה בפריפריה.

ב. משפחות צעירות שכזוג צעיר חששו מהמעבר והעדיפו להתאמץ מאוד ולרכוש דירה קטנה במרכז, פחות חוששים היום לשפר דיור ולעבור לפריפריה גם דירה גדולה וגם הורדה מעול המשכנתא.

ג. הורים שכבר חיתנו ושלחו 3-4 זוגות לפריפריה מתחילים לבוא אחריהם.

כמו בכל דבר טוב - הראשונים האמיצים עושים אקזיט, הבאים אחריהם מרוויחים יפה, והאחרונים נשארים להתקוטט על הפירורים.

יש לי ירה שמה השאלה אם יש צםי לעליית מחירים בצפת

לגבי התפתחות בחיפה ושאר האזורים.

בעיית המגורים היא לא רק חרדית, אולי פחות קריטית אבל קיימת גם בציבור הכללי.
ומשכך, אין ספק שהמדינה תצטרך למצוא פתרונות נוספים מעבר למרכז, והרבה.
נכון ששינויים של תכנון ובניה חדשה לוקחים שנים אבל תראו למשל את נושא התחבורה, כל הכבישים בצפון עוברים שינויים והרחבות מטורפות.
לפי טענות אנשים שמבינים יותר ממני בתחום הסיבה לכך היא שהיה שר מסוים עם המון כח במשרד תחבורה שהכין תוכנית לשנים קדימה עם תקציבי ענק.
לעומת זאת משרדי השיכון והכלכלה (פיתוח תעסוקה) לא זכו לתוכניות כאלו, וכידוע בכמה תחומים המדינה די משותקת בשנים האחרונות, מסיבות כאלו ואחרות.

במשפט אחד: הפריפריה היא פתרון של אין ברירה, אבל באמת אין ברירה.

אני אישית עכשיו עושה עיסקה באחד מערי הפריפריה עם הון עצמי לא גבוה (דוקא דרך מחיר למשתכן) ויוצא לי לדירת 4 חד' באיזור ה7.000 ש"ח משכנתא, אז איך אפשר לקנות עוד במרכז?
נראה לי שכתבת תשובה.

בנוסף, אם אתה לוקח משכנתא של 7000 בפריסה מקסימלית זה אומר שלקחת בערך 1.5 מיליון,
תוסיף לזה 25% שאתה חייב להביא זה אומר שמדובר בדירה שעולה 2 מיליון,
איפה בפריפריה עולה דירת 4 חדרים 2 מיליון?
אולי חדשה ברכסים?
בכל אופן מי שיכול לקחת כזאת משכנתא בהחלט יכול לקנות דירה 3 חדרים או אפילו טיפה יותר בכמה מערי המרכז.
(זה עוד בלי להיכנס לעניין של הטאבו משותף)
אחותי זכתה במחיר למשתכן באלעד ומחכה לפרוייקט ומדווחת לי שלא בטוח שהיא תיקח את הדירה כי משכנתא אמורה לצאת באיזור ה10.000 ש"ח!
כמובן שזה טעות איומה,
שתחפש משקיע, לא מוותרים על מיליון ש"ח מתנה בגלל הקושי לגלגל כמה מאות אלפים כמה שנים.

מה עם צפת הייתי שבת וראיתי גינה מפוצצת עם חרדים ונראה ממש סבבה
יש לי דירה שמה השאלה אם יש צפי לעליית מחירים בצפת
בדירות הישנות אולי, למרות שכבר עכשיו הם די יקרות,
בדירות החדשות מן הסתם המחירים ירדו, יש שם אלפי דירות בתהליכים שונים,
ואין מי שיקנה אותם במחירים הנוכחיים,

יתכן שירידת מחירים בבניה החדשה תגרום גם לדירות הישנות לרדת.
מאידך יתכן שפיתוח של העיר עם הדירות החדשות דווקא יקדם את העיר הישנה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה