מידע שימושי עוגה מדהימה שעשיתי השבת - קלי קלות!

• הוסף לסימניות
לי יצא מעולה באפיה רגילה. ועוד פעם כשהמרתי לשמן יצא מרקם קצת פחות לדעתי

• הוסף לסימניות
אני אפיתי עם טורבו - בעצם כל עוגה חוץ מעוגת גבינה אני אופה עם טורבו, והאפיה אחידה ומצויינת, הלכתי לפי ההוראות שבמתכון, לא מובן לי למה יצא לך רטוב...

• הוסף לסימניות
200 גר' חמאה / מרגרינה = כוס אחת.
אז במקום 150 גר' - 3/4 כוס
במקום 100 - חצי
ok@ החמודה,
אכן כך המרתי בדיוק לפי הכמויות שרשמת,
יצא נהדר!
וכמובן תודה מיוחדת לנירוש@ המקסימה
על שיתוף המתכון.

• הוסף לסימניות
מחפשת עוד מתכונים בסגנון. (בלי מיקסר, ולא סתם בחושה..) יש למישהי?

• הוסף לסימניות
עוגה קלה מאד וטעימה מאד
(מנסיוני, קלה יותר מהעוגה שבפתח האשכול בשלב השפיכה לתבנית לפחות)
נראה שעדיין לא נמסר כאן המתכון הזה

עוגת קפה מוקה
כוס שמן
1.5 סוכר (אני שמה מקסימום 3/4 כוס. מספיק לגמרי)
3 ביצים

במתכון כתוב להקציף. אני בוחשת במקצף ידני לא חשמלי או במזלג ויוצא מצויין

מוסיפים 2 כוסות קמח
1.5 כפיותא.אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס מים חמימים +2 כפיות קפה נמס (אם חם לערבב בזהירות ולא בבת אחת)

ממימסים 75 ג' שוקולד (הכי קל לכסות את השוקולד במים רותחים בתוך צלוחית ולאחר מס' שניות לשפוך ולערבב מיד את השוקולד)
מערבבים את השוקולד עם חצי כוס מהבלילה
שופכים לתבנית אינגליש את בלילת הקפה ומעליה באופן לאו דווקא אחיד את הבלילה הכהה ויצרים דוג' שיש במזלג
יוצא גבוה מאד

למעשה אני מכפילה ב1.5 עם כוס סוכר ו-5 ביצים וכן הלאה ושופכת לתבנית חד"פ רגילה ואז הגובה מצויין

השוקולד יוצא במרקם קצת קשה ביחס לעוגה-טעים ומומלץ

• הוסף לסימניות
20200117_035627.jpg
מקפיצה את האשכול, הכנתי לשבת את העוגה של פותחת האשכול @נירוש ,ויצאה מאוד טעימה!!!. (לא לוותר על החמאה!!!)
ממליצה להכין.
20200117_035641.jpg

• הוסף לסימניות
הכנתי יצא טעים פשוט מושלם
עוגה מוצלחת מאד לכל מי שלא אוהבת להתקשקש עם קצף והפרדת ביצים
שיניתי קצת את המתכון:
שמתי שמן בחצי מהכמות של המרגרינה (70 מ"ל שמן ל100 גר' מרגרינה)
לשכבת הבלונדיז שמתי 3 ביצים במקום 1
3/4 כוס שוקולדציפס במקום אגוזים
מחמאה במקום חמאה
ולאפות לא יותר מ30 דק'
בהצלחה:)
IMG_6198.JPG

• הוסף לסימניות
הכנתי יצא טעים פשוט מושלם
עוגה מוצלחת מאד לכל מי שלא אוהבת להתקשקש עם קצף והפרדת ביצים
שיניתי קצת את המתכון:
שמתי שמן בחצי מהכמות של המרגרינה (70 מ"ל שמן ל100 גר' מרגרינה)
לשכבת הבלונדיז שמתי 3 ביצים במקום 1
3/4 כוס שוקולדציפס במקום אגוזים
מחמאה במקום חמאה
ולאפות לא יותר מ30 דק'
בהצלחה:)
צפה בקובץ המצורף 1422495
תודה על הקפצת המתכון, ועל התמונה. העוגה יוצאת לחה ואוורירית, או יותר בסגנון דחוס?

• הוסף לסימניות
תודה על הקפצת המתכון, ועל התמונה. העוגה יוצאת לחה ואוורירית, או יותר בסגנון דחוס?
מהתמונה הקודמת חשבתי שגם יוצא דחוס ויבש
אבל ממש לא הבסיס בראוניז הוא רך טעים יאמיי והבלונדיז קצת יותר קריספי
לכן עדיף לאפות 30 דק' ולא 40 כמו שרשום במתכון ותוךכדי אפיה לשים נייר אפיה מעל העוגה

• הוסף לסימניות
מהתמונה הקודמת חשבתי שגם יוצא דחוס ויבש
אבל ממש לא הבסיס בראוניז הוא רך טעים יאמיי והבלונדיז קצת יותר קריספי
לכן עדיף לאפות 30 דק' ולא 40 כמו שרשום במתכון ותוךכדי אפיה לשים נייר אפיה מעל העוגה
ועוד משהו - לדעתי יש יותר מדי סוכר במתכון
חצי מהכמות של הסוכר שמתי תחליף "אריתריתול" (גם כך עדיין מתוק מדי הייתי מורידה מהכמות בפעם הבא )

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה