עוגות ללא גלוטן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sara100;1374174:
אהה..ויש לי גם עוגת שוקלד. (היא מפסח רק עם קמח תפוחי אדמה) אבל היא מדהימה!!
אתמול עשיתי אותה לבת שלי ליום הולדת. והיו כמה שבלי כוונה ברכו עליה מזונות....

אז תעלי אותה!
אם לא אכפת לך, כמובן....:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1373395:
שלחי לי באישי מחר, אני אנסה להביא

הבאת לה מתכונים ?
פשוט, כי מעניין אותי גם כל מיני מתכונים כאלו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מישי;1374588:
הבאת לה מתכונים ?
פשוט, כי מעניין אותי גם כל מיני מתכונים כאלו...
ביקשתי
והיא הלכה לחפש ולא שבה איתם

• הוסף לסימניות
מתכון לעוגת שוקולד מדהימה-חלבית(אני צריכה למצוא תחליב פרווה ליוגורט)
יוצאת גבוהה ואוורירית, כל המשפחה אכלה בתאבון...
1\2 כוס קקאו
1\2 כוס אבקת סוכר
1\2 כוס קמח אורז
1\2 כוס טפיוקה
א.אפיה
3\4 כוס שמן
כוס סוכר
4 ביצים
יוגורט 200 מ"ל.
לערבב את הרטוב בנפרד, ואת היבש בנפרד.
לאחד את 2 התערובות
לשים בתנור על 180 מעלות לחצי שעה

בתאבון

• הוסף לסימניות
עוגת דבש טעימה!! ללא גלוטן
עבור 12 עוגות אישיות
5 ביצים מופרדות
⅔ (135 גרם) כוס סוכר
⅔ (240 גרם) כוס דבש
½ (100 גרם) כוס שמן
1 כוס (100 גרם) אגוזים קצוצים
½ כוס קמח שקדים
½ (70 גרם) כוס קורנפלור
¾ כפית סודה לשתייה
¼ כפית חומץ

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. בקערת נירוסטה נקייה לחלוטין מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר. ממשיכים להקציף למשך שלוש דקות עד שהחלבונים מתקשים לדרגת גבעות קשיחות.

3. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את הדבש והשמן.

4. מערבבים יחד את קמח השקדים והקורנפלור.

5. מוסיפים את התערובת היבשה תוך הקצפה, לקערת החלמונים.

6. מערבבים בתוך כף מדידה את הסודה והחומץ, כך שיקציפו ומוסיפים מיד לקערת החלמונים. לאחר מכן מוסיפים גם את האגוזים הקצוצים.

7. מקפלים את תערובות החלמונים עם תערובת החלבונים. יש לערבב בעדינות, רק עד לאיחוד התערובות.

8. מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס מרופדות נייר אפייה ומשמנים. ממלאים עד לשני שליש גובה.

9. אופים בתנור שחומם ל- 160 מעלות במשך 30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה נשאר יבש.

10. בתום האפייה, משאירים את העוגה בתנור למשך 10 דקות לפחות.

והנה עוד מתכון..

מצרכים:

4 ביצים גדולות מספר 1

1 כוס דבש

1 כוס שמן

3/4 כוס סוכר

1 כוס אספרסו / כוס קפה שחור עלית מסונן (כפית קפה מעורבבת עם כוס מים רותחים)

1 כפית ציפורן טחונה

1 כפית סודה לשתיה

1 שקית אבקת אפיה

1 כוס קמח טפיוקה

1 כוס קמח קונדיטור נטול גלוטן

3/4 כוס קמח תפו"א

1/4 כוס קמח סויה

אופן ההכנה :
1. מערבבים בקערה את כל המצרכים היבשים : הקמחים + הסוכר + א.אפיה + אבקת סודה לשתיה + ציפורן טחונה.

2. במיקסר מקציפים את הביצים + השמן + הדבש + הקפה.

3. מוסיפים את המצרכים היבשים וממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה אחידה.

4. יוצקים לתבנית משומנת.

5. אופים בחום של 170 מעלות, כ - 40 דקות (לבדיקה מחדירים שיפוד עץ לעוגה ומוודאים שהוא יוצא יבש).

ועוד אחת ...

המצרכים (תבנית קוטר 26 ס"מ או קוגלהוף)

340 גר' קמח תמי (½2 כוסות פחות כף גדושה)
½1 כפיות אבקת סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפייה
3 ביצים גדולות (XL) מופרדות (חלבונים/חלמונים)
קורט מלח
¾ כוס (150 גר') סוכר
1 כוס אספרסו מרוכז או תה חזק בטמפרטורת החדר (בלי סוכר)
¾ כוס שמן
280 גר' דבש
1 כפית גרידת תפוז/לימון/וניל
לא חובה אך למי שמעדיף עוגת דבש מסורתית (עם תבלינים): ¾ כפית קינמון+¼ כפית זגוויל+¼ כפית ציפורן

אופן הכנה :

מחממים תנור לחום בינוני-נמוך 165 מעלות. מערבבים היטב בשקית/מנפים יחד את הקמח, סודה ואבקת אפייה
מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. תוך כדי ההקצפה - בקערה נפרדת טורפים קלות את החלמונים עם מי התה המרוכזים, השמן, הדבש וגרידת התפוז (והתבלינים)
מנמיכים את מהירות המערבל לנמוכה ביותר ומבליעים לתוך הקצף, לסירוגין, את תערובת היבשים ותערובת הרטובים - ממשיכים בערבול האיטי משך כדקה וחצי נוספות עד להיטמעות והתמזגות מוחלטת של כל המרכיבים.
משמנים ומקמחים (בסוכר גס או בקמח שקדים) תבנית אפייה קוטר 26 ס"מ (או קוגלהוף + תבנית אינגליש קייק קטנה) ויוצקים לתוכה את הבלילה
אופים בין 60 ל-70 דקות, עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש. מוציאים, מצננים לפני הניתוק מהתבנית וכשעוגה פושרת מנתקים מהתבנית ומשלימים צינון על רשת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1374579:
אחותי טוענת כי בעיקרון היא עושה כל מתכון לכל עוגה בהמרה של הקמח ל50% קמח אורז ו-50% קונדיטור

בעוגות טורט זה מצליח כך מצוין

בבצק פחות. ולכן כמו שכתבתי למעלה, מומלץ להמיר ל 2/3 ו1/3.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י zahav1;1373112:
שלום,
אני מאמינה שמסתובבים כאן בפורום הרבה עם ילדים/אחים/וכו' שרגישים לגלוטן,
אשמח אם תוכלו להעלות לכאן מתכונים לעוגות ללא גלוטן.
ובמיוחד אני מחפשת כעת מתכון מנצח לעוגת דבש ללא גלוטן.

תודה רבה!!
מסתובבים בפורום גם כל מיני מתכונים למשל:
כאן
כאן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה