עוגיות למסיבת תורה

• הוסף לסימניות
דמיינתי משהו אחד, יצא משהו אחר,
והבן שלי בכלל רוצה לקחת חטיפים במקום :(
משתפת בכל זאת... IMG_1348.JPG IMG_1347.JPG
(כתבתי "תורה" כי לא ידעתי אם קולטים, ונשאר לי המון שוקולד... מעניין מה הייתן כותבות במקום?)

• הוסף לסימניות
איזה מקסים! היה עושה לילדים שלי את כל ההתרגשות מהחגיגה, כמו שאני מכירה בנים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

היום יצא לי לדבר עם מוכרת בחנות של ספרים ישנים, סתם עברתי ליד חנויות בעיר מגורי ופתאום נתקלתי בחנות שלא ידעתי שקיימת.
הופתעתי שהגיעה לעירי חנות מתל אביב, עם ספרים בניחוח כבד מיושן.
אומנם לא ספרים שאני קוראת, אבל כן נכנסתי להתעניין.
לא יודעת אם המוכרת רצתה לשוחח איתי, כי כדי לנהל שיחה צריך עניין משותף, ואין לנו מושג אם האדם מולנו באמת מתעניין בנו או פחות, היא גם לא מהציבור החרדי, אבל אני כן התעניינתי מאוד בכל הקונספט שנראה שהגיע הנה מעולם אחר.
מצאתי את עצמי מתעניינת בדעות שלה, שואלת שאלות על הספרים, מהיכן הגיעו לחנות, ואפילו שאלות אודותיה.

ואז חזרתי לבית והבנתי, כמי שאין לה חברות, שיש לי שפה משותפת עם אנשים בסגנון מסוים. זה מרתק להבין שכל אחד מחפש
שיח מתאים עם אנשים בקבוצת ה'שווים', אנשים שהוא מוצא איתם משהו משותף.
וחשבתי שיהיה מעניין ליצור קבוצה של כותבות/סופרות למפגש של שיח משותף, הקשבה ולמידה.

באופן אישי קצת קשה לי למצוא חברה, (האמת שאני לא מחפשת חברות, יש לי מכרות וזה מספיק, אבל אני חושבת שכולם צריכים יחסי אנוש ותחושת שייכות, ואפילו להכיר אנשים דומים להם כדי להצליח להרחיב אופקים).
אני חושבת שזו בעיה של כותבות רבות שמטבע הדברים הן 'בודדות',
כי סופרים חווים את החיים מזווית מסוימת, יש להם אולי שפה מסוימת, חשיבה קצת אחרת, אתגרים שונים וכו'.

אם יש כאן כותבות שירצו להצטרף למפגש כזה כתבו לי למייל. peri33550
אין לי מושג איפה אפשר להפגש, אבל אפשר למצוא מקום מתאים.
וכן אם יש כאן מישהי שתרצה להנחות את המפגש הזה, במידה ותתגבש קבוצה.

מה התועלת מכזה מפגש? אין לי מושג.
אולי רק מפגש ראשוני לראות אם יש בזה תועלת, אם באמת יש לסופרות כמוני שפה משותפת.
יתכן שכן, אבל גם יתכן שפחות.

בהמשך ניתן להרחיב מפגשי שיח כאלה בשיתוף קהל קוראים.
אבל זה רק בהמשך, אם תתגבש קבוצת סופרות/כותבות.
בהצלחה
0 תגובות
שבוע טוב!!
רוצה לשתף אתכם בפרויקט מיוחד שאני זוכה לקחת בו חלק
האמת שכבר הרבה זמן אני רוצה לשתף פה בפרוג (תכלס מכאן זה הכל התחיל!)
אבל לא מצאתי זמן לזה אבל עכשיו הייתי חייבת פעם שלישית זה כבר חזקה.
אז הכל התחיל שראיתי פה בפרוג פרסומת שמחפשים מעצבת למיזם חדש לעיתון שמיועד לבחורות עם תוכן מגניב ורלוונטי בדיוק בשבילם
ברגע הראשון נדלקתי זה דבר ראשון זה ליצור משהו חדש וגם זה קהל יעד מושלם ועם חסר רציני בתחום
ידעתי שאני על זה! רציתי להיות חלק מזה
שלחתי להם ישר מייל ומאז הכל היסטוריה
התחלנו לעבוד על זה רציני והיה המון על מה אבל היה מלא תקווה ומלא חיות .פשוט פרויקט מהחלומות!
החומר של המגזין הראשון כבר היה מוכן ואני התחלתי לעבוד על מיתוג, קונספט עיצוב כתבות ואז עברנו לעימוד.
בגלל שזה חומרים לבחורות דבר ראשון ידעתי שזה צריך להיות צעיר מקצועי וכיפיי עם צבעים חמים ומזמינים.
העימוד דרש השקעה לא קטנה שיהיה חדיש ומעניין.
העמוד שער זה הכיף שלי שיהיה מצחיק וקשור לכל חודש..
העיתון הראשון יצא לדרך וגם בחלומות הוורודים לא ידענו כמה ביקוש יהיה לזה
1.jpg
והמשכנו במרץ לחודש השני
בחודש השני החלטנו שחייבים קו עיצובי לאורך כל העיתון טורים קבועים של כותבות קבועות
ברגע שאת יודעת שעיצוב הוא לא חד פעמי זה מאתגר מליחץ ומרגש הרבה יותר.
פה גם התחלנו קריאה דיגיטלית מושקעת ולא רק PDF וגם הגהה רצינית של בעלת מקצוע
והנה העיתון השני שלנו של חודש כסלו
10.jpg

והנה היום אנחנו אוחזות בעיתון השלישי
ששבר שיאים חדשים!!
והגיע לכל רחבי הארץ (רציני!! אני גם לא האמנתי) עם יותר מאלף רשמות
עיתון או לא עיתון?
11.jpg
3.jpg4.jpg5.jpg13.jpg14.jpg12.jpg

לא חלמתי שאני אוציא עיתון אבל זה קרה ועכשיו נשאר רק להתפלל שזה יגדל ויצליח.
תודה לכם שהייתם שותפים עד פה
מצרפת לכם את הקישור להצטרפות לעיתון
שנה טובה.jpg

יושב אני מול המקומון, ומדפדף בשטף בלתי נדלה של תפוחים טובעים בדבש הזהוב. תפוח אחרי תפוח. אדום מבריק, צילום מקצועי, אולי עם כיתוב קליגרפי של "שנה טובה ומתוקה" בפונט שמישהו קנה בעשרים שקל מגלריה של גופנים בוטיק.

ואז – הופעה! רימון! כן, רימון! איזה שינוי מרענן! אה, רגע, זה עוד רימון. ועוד אחד. ועכשיו אתרוג עם לולב בסידור דקורטיבי שנראה כאילו צולם באותה הסטודיו בדיוק שצילמה את כל התפוחים האלה.

יש רגע שבו אתה מרגיש שהאלגוריתם לכד אותך בלולאה אינסופית של סימבוליקה חגיגית. שאתה צופה באותה המודעה שוב ושוב, רק עם לוגו שונה בפינה. ואז מתגנבת המחשבה הצינית הזו, זו שאתה מנסה לדכא כי אתה לא רוצה להיות זה שמתלונן על החגים – אבל מה לעשות, היא שם:

נו באמת, חברים. כמה?

כמה תפוחים בדבש יכול לקלוט לב אנושי אחד בעונה אחת? איפה היצירתיות? איפה הראשים שמערבבים קוביות?

תארו לעצמכם – עולם שבו מעז מישהו לצלם תפוז עם שוקולד. כן, שמעתם נכון. תפוז! לא תפוח! תפוז כתום, עסיסי, מתוק מעצמו, ועליו מזלפים שוקולד מריר בפס של אומנות מופשטת. האם זה הגיוני? בכלל לא. האם מישהו מבקש את זה? אף אחד. אבל זה שונה, השם ישמור, זה יבלוט בעיתון!

או מה דעתכם על ענבים עם מיונז? כן, יודע, זה נשמע נורא. זה אמור להישמע נורא. זו הנקודה! אנחנו רוצים שהאצבע תעצור באמצע הדיפדוף האובססיבי או הגלילה במסך. אנחנו רוצים שמישהו יגיד "מה זה בכלל?!" ויקליק. זהו, הצלחת. זו לא אמנות, זה שיווק.

אבל לא.

במקום זאת, אנחנו חיים בעולם שבו כל סטודיו עיצוב, כל פרילנסר עם איילוסטרייטור, כל בעל עסק קטן ששילם 900 שקל עבור "עיצוב גרפי לחג", כולם קיבלו את אותו המברוק בדיוק. את אותה רשימת הסמלים המאושרים:

✓ תפוח בדבש
✓ רימון
✓ אתרוג ולולב
✓ במקרה של חוצפה יוצאת דופן: שופר

והם נאחזים בה כאילו היא תורה מסיני של העיצוב החגיגי.

אני לא אומר שצריך לזרוק את התפוח לפח. התפוח לא אשם. הוא תמים, מתוק, וחיניני. אבל שמעו, אולי אפשר גם משהו אחר? אולי שנת תשפ"ו תהיה השנה שבה מישהו יעז לצאת מהקופסה?

תפסו אומץ, מעצבים ומעצבות יקרים. תהיו יצירתיים. תהיו כחלונים. תסכנו. תעשו משהו שיגרום ללקוח שלכם לשאול "למה דווקא זה?" – כי זו בדיוק התגובה שאנחנו מחפשים.

אחרת, בעוד שנה, אני אשב כאן שוב. אדפדף שוב. ואראה אותו.

את התפוח המשעמם הזה.

שנה שונה ובולטת,
חוץ ממעצב, אני גם צרכן מותש אחד

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה