עוגיות מוס כמו של יעלה

• הוסף לסימניות
אני מנסה כבר הרבה זמן להגיע לאיזה מתכון
לעוגיות מוס כמו של יעלה (מי שמכיר, ודאי לא תוהה מה זה...)
משום מה לא נראה לי שהם משקיעים בהם הרבה שוקולד
ויש להם טעם מעולה!

הבנתי כבר מהרבה שאנחנו לא היחידים שאוהבים אותם...

• הוסף לסימניות
יש בזה בטוח הרבה מרגרינה לפי הנימוחות שלהם

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• %D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%90%D7%93%D7%92-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%976.jpg
    KB 206 · צפיות: 220
  • הוסף לסימניות
וואו. זה העוגיות שאני אוהבת. יש מצב לקבל את המתכון? חסום לי..

• הוסף לסימניות
עוגיות שוקולד פאדג' לפסח

לכ – 25-30 עוגיות

200 גרם שוקולד מריר 56%

40 גרם חמאה

2 ביצים L בטמפרטורת החדר

1/2 כוס + 1 כף (120 גרם) סוכר

1 כפית מחית/תמצית וניל

1/4 כוס (35 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק

1/4 כפית (1 גרם) אבקת אפייה

150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

על גבי בן מארי או במיקרוגל ממיסים את השוקולד והחמאה עד לקבלת תערובת מבריקה וחלקה. מערבבים היטב ומסירים מהאש. מצננים.

בקערה נפרדת מערבבים היטב עם מזלג את השקדים הטחונים עם אבקת אפייה. מוודאים כי אין גושי שקדים וכי התערובת אחידה.

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר ותמצית הוניל כ – 10 דקות ועד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מקפלים לקצף הביצים את השקדים הטחונים, השוקולד המומס והשוקולד הקצוץ עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים בצד בטמפרטורת החדר ל – 10 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל – 175 מעלות.

בעזרת כף קפיצית קטנה (4 ס"מ) מניחים תלוליות של הבלילה במרחק זו מזו. אופים 8-9 דקות ועד שהעוגיות תפוחות וסדוקות. מוציאים ומצננים לחלוטין לפניי ההגשה.

שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים.

• הוסף לסימניות
בשולי המתכון שם מצויין שאפשר להמיר את השקדים ב1/4 כוס קמח, ואת החמאה ב2 כפות שמן קנולה.

• הוסף לסימניות
אני מכינה הרבה את המתכון הבא, מתוך הקישור הזה:
http://www.metukimsheli.com/2010/05/865
הילדים שלי אוהבים מאד.

יש לכם מישהו שאתם אוהבים והוא מטורף, אבל ממש מטורף על שוקולד?

אם מתחשק לכם לפנק אותו, המתכון הבא הוא בדיוק עבורכם או עבור כל מכור לשוקולד.

העוגיות האלו, מתוך האתר של מרתה סטויארט, זכו למחמאות רבות ע"י רבים מהקוראים באתר שלה. אחת מהן אפילו הגדילה וטענה כי בזכותן היא זכתה ל – 100% יותר פופולריות בקרב חבריה .

זהו גם אחד המתכונים היותר פופולריים מהבלוג הישן שלי בתפוז. בשל היותו כה פופולרי, החלטתי לפרסם אותו גם כאן.

מדובר בעוגיות שוקולדיות במיוחד. למעשה כמות השוקולד שיש בהן היא שערוריתית, אבל זה גם מה שהופך אותן לעשירות וטעימות. המרקם שלהם רך וטעים ואפילו המראה שלהם מפתה במיוחד.

ההכנה לעומת זאת – פשוטה ומהירה.

עוגיות שוקולד שערוריתיות1

עוגיות שוקולד שערוריתיות/ מרתה סטיוארט

לכ – 25 עוגיות גדולות במיוחד:

225 גר` שוקולד מריר

60 גר` חמאה

2/3 כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

2 ביצים גדולות

3/4 כוס סוכר חום בהיר

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות שוקולד צ`יפס מריר

לחמם תנור ל – 180 מעלות.

בקערת מיקסר להקציף במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

להמיס בעדינות במיקרוגל את השוקולד והחמאה ולהוסיף לתערובת הביצים, להקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת השוקולד ולערבב עם מרית רק עד שהקמח נספג בעיסה.

להוסיף את השוקולד צ`יפס ולערבב אותו לתוך העיסה.

בעזרת כפית להניח תלוליות של הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. להשאיר מרווח של כ – 5 ס"מ בין העוגיות כיוון שהן משתטחות בזמן האפייה.

לאפות כ – 12-15 דקות. עד שהעוגיות הופכות להיות מבריקות וסדוקות אבל עדיין רכות במרכז.

כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאות טובות יותר -

השתמשו בשוקולד מאיכות טובה. גם בשימוש בשוקולד צ`יפס מומלץ לוותר על זה שנמכר בסופרמרקט, להוסיף עוד כמה שקלים ולקנות משהו טוב.
העוגיות יוצאות גדולות ומאוד מתוקות. לטעמי האישי כדאי ליצור עוגיות קטנות יותר ולשם כך כדאי להשתמש בכפית.
זמן האפייה הוא קריטי ואפילו אפיית יתר של דקה או שתיים עלולה לחבל במרקם הפאדג`י הנחשק. יש להוציא את העוגיות מהתנור כאשר העוגיות מבריקות, סדוקות ועדיין רכות גם אם הן יראו לכם לא אפויות, לא להתפתות ולהמשיך ליבש אותן. יש להוציא את התבנית ולהניח לעוגיות להצטנן בטמפרטורת החדר – כ – 10 דקות על גבי נייר אפייה ולאחר מכן יש להעביר אותן לצינון מלא על גבי רשת.

• הוסף לסימניות
כדאי לשים לב, שיש בחנויות שוקולד צ'יפס שהוא בכלל צימקאו.
שוקולד צ'יפס אמיתי ואיכותי (יחסית) זה של אופנהיימר בשקית הצהובה.
שימו לב לאותיות הקטנות..

• הוסף לסימניות
זה נראה כמו עוגיות רעידת אדמה,
ויש לזה מתכון מצוין גם מקקאו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיים יפים;1915983:
שימו לב לאותיות הקטנות..

ושל כרמית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיים יפים;1915983:
שימו לב לאותיות הקטנות..

של אופנהיימר זה רק 42% מוצקי קקאו.
לכרמית יש עם 60% - הרבה יותר משובח וטעים.

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חוה זילבר;1915987:
זה נראה כמו עוגיות רעידת אדמה,
ויש לזה מתכון מצוין גם מקקאו
אלו המצופות באבקת סוכר?
לא דומה לא כמעט.. קיפצי ליעלה הקרוב ותבקשי עוגיות מוס...

• הוסף לסימניות
אני מתארת לעצמי שהעוגיות מוס של יעלה הם על בסיס קקאו ולא שוקולד מריר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;1916127:
אני מתארת לעצמי שהעוגיות מוס של יעלה הם על בסיס קקאו ולא שוקולד מריר.
גם אני, כפי שכתבתי בתחילת האשכול.
השאלה אם מישהו יפצח את הסוד...

• הוסף לסימניות
ש לי מהרשת, לא ניסיתי, אולי שווה לנסות, אבל משום מה זה חסום לי.
אולי מישהי תעלה לטובת הכלל.
http://www.markivsodi.co.il/2015/03/blog-post.html
http://morcake.blogspot.co.il/2013/0...n-cookies.html
התמונה חסומה גם לי, מענין אם זה משהו בכיוון...

עוגיות שוקולד וקינמון צעירות וכיפיות
מקור המתכון: , עם שינויים קטנטנים שלי

כמות: כ-60 עוגיות. לי יצאו 62, אבל מי סופר.. (עמוס עוז. גם דוד גרוסמן. oh, I kill me)

מצרכים:
150 ג' סוכר לבן
85 ג' סירופ תירס
100 ג' חמאה רכה
30 ג' רסק תפוחים לא ממותק
1 ביצה
2 כפיות קינמון טחון
50 ג' אבקת קקאו
200 ג' קמח לבן
2 כפיות סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
100 ג' שוקולד לבן קצוץ

לציפוי
כ-1/2 כוס סוכר לבן
1 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
2. מניחים סוכר, סירופ תירס וחמאה בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומקרימים.
3. מוסיפים רסק תפוחים וביצה תוך כדי ערבוב. מערבבים עד להיטמעות. לא נבהלים אם התערובת מעט מתפרקת בשלב זה..
4. במקביל מערבבים קינמון, קקאו, קמח, סודה ומלח בקערה נפרדת.
5. מנמיכים את פעילות המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה, תוך כדי ערבוב. ממשיכים עד לקבלת בצק אחיד. מנקים דפנות ותחתית עם לקקן, על מנת לוודא שהכל התערבב.
6. מוסיפים שוקולד לבן ומערבבים קלות - בעזרת המיקסר או עם לקקן - רק עד לפיזור אחיד של השוקולד.
7. מעבירים את הבצק למקרר למשך כחצי שעה, לטובת התייצבות.
8. בינתיים מערבבים סוכר וקינמון לציפוי בקערה קטנה.
9. יוצרים כדורים קטנים מהבצק, מגלגלים בתערובת הסוכר-קינמון ומניחים בתבנית, תוך שמירה על רווח של מספר סנטימטרים, כיוון שהעוגיות מתנפחות קצת במהלך האפיה. אפשר גם למעוך ולשטח מעט את העוגיות, אבל זה לא חובה.
10. אופים 7-10 דקות, עד ששולי העוגיה מתייצבים. משאירים מספר דקות בתבנית ולאחר מכן מעבירים לרשת, לטובת צינון מלא.

הערות/תוספות/שדרוגים:
העוגיות מתנפחות קצת במהלך האפיה, אבל לאחר צינון הן משתטחות בחזרה ונסדקות קצת. היו מוכנים לשני הדברים.
בעקרון העוגיות קריספיות בחוץ ורכות בפנים, כפי שכבר ציינתי למעלה, אבל חשוב לשמור אותן בקופסא אטומה. אני לקחתי אותן לצילומי הקליפ בקופסא לא מכוסה והן התרככו ממש התרככו תוך זמן קצר למדי.
אתם כנראה לא באמת תזדקקו לכל הסוכר בציפוי, אבל צריך כמות מספיק גדולה בשביל "להטביע" את כדורי הבצק. אם אתם רוצים, אפשר להתחיל ברבע כוס ומקסימום להוסיף כשצריך. ואת מה שנשאר אפשר לשמור לטובת דברים נהדרים אחרים המצרכים סוכר קינמון..
בכל מקרה, אל תוותרו על הציפוי. הוא מה שעושה את העוגיה, לדעתי, עם ההתפצפצות הנהדרת שלו.
מבחינת הקטע של שיטוח העוגיות לפני האפיה - את התבנית הראשונה אפיתי ככדורים, פשוט כי שכחתי, ובשניה מעכתי ושיטחתי.. תכלס, אין כזה הבדל.
עקרונית לא חייבים לצנן את הבצק לפני גלגולו לכדורים, אבל אני ממש ממליצה על זה, במיוחד אם מכינים את העוגיות בקיץ; אני התחלתי לגלגל מיד לאחר הכנת הבצק, וזה היה די סיוט. הבצק נדבק לי לידיים וטינף אותי בשוקולד, כמו בעת הכנת טראפלס. בהמשך קיררתי אותו והוא התייצב קצת והיה הרבה יותר נוח לעבודה.
השוקולד הלבן במתכון והא לא חובה. אפשר לוותר עליו, אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס כמו במתכון המקורי. הכל הולך.
ואם אתם לא מתחברים לרסק התפוחים בעוגיות (הוא אמור לעשות אותן "דלות בשומן" יחסית. as if), אפשר להמיר בכמות זהה של חמאה, כפי שנאמר במתכון המקורי. רכה, כמובן.

• הוסף לסימניות
לדעתי לעוגיות האלה בקושי יש טעם של שוקולד, וגם הצבע שלהן חיוור יחסית
(לכן אני לא אוהבת אותן) , לא נראה לי שהעוגיות ממתוקים שלי יתנו את התוצאה הרצויה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת