התכוונתי לאלו שבאתרתודה על שפע המתכונים עד כה, הסינרולים קינמון פרוה של ניקי יצאו מושלמים!
הכנתי לשבתסינרולים קינמון מעלפיםםם
אני מכינה אותם הרבה, בד"כ עם חמאה אבל את יכולה לוותר [זה רק למריחה על העלה ומשבח אותו פלאים, אפשר לוותר לגמרי או מרגרינה בטעם חמאה].
מתוך האתר של ניקי.
550 ג' קמח [1/2 ק"ג + 5 כפות]
1 כף שמרים יבשים
2 כפות דבש
2 כפות סוכר
1 כפית שטוחה מלח
2 חלמונים
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מים פושרים
מילוי:
100 ג' חמאה או מחמאה
1/2 כוס סוכר חום
1 כף קינמון /קקאו
סירופ: 1 כוס מים
1 כוס סוכר
מעל ביצה טרופה
ההכנה:
לעבד חומרים לבצק חלק וגמיש.
לשמן קערה ולהתפיח.
לחלק ל - 3 חלקים, לרדד למלבן, להבריש בחמאה רכה.
לערבב סוכר וקינמון ולפזר על העלה בנדיבות.
לגלגל לרולדה ולחתוך לשבלולים.
לסדר בתבנית עם רווחים בין לבין, להבריש בביצה,
להתפיח 20 דק'.
לקראת סוף האפיה לבשל את הסירופ ולהבריש בנדיבות כשמוציאים מהתנור.
בתאבון!!
יאמיי
מתחשק לי לנסות, גודל הכוסות של שתיה חמה 200CC ?העני בקר העלתה מתכון וזה יוצא פצצה אני מכינה המון וכל פעם מברכת אותה מחדש!
לא מוצאת את ההודעה שלה אבל שמרתי אצלה אז תודות לתת לה:
סנרול קנמון - העני בקר
לבצק:
1 קילו קמח
1 כוס סוכר
1 כף מלח
3/4 כוס שמן
3 כפות שמרים יבשים
3 חלמונים
2.5-3 כוסות מים [אני שמה מי סודה ויצא בצק רך ואוורירי במיוחד]
שמים בקערה מלח ומעליו את יתר החומרים. לשים לבצק רך ונעים שנפרד בקלות מדפנות הקערה.
משמנים קערה ומניחים בה את הבצק. משמנים גם את פני הבצק מלמעלה. עוטפים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל-4.
מרדדים כל חלק לעלה גדול ודק [כמה שיותר דק, יותר סיבובים, יותר טעים] אבל לא דק מדי כדי שלא יקרע.
למילוי:
קינמון: 3 כוסות סוכר חום + 6 כפות קינמון. מערבבים היטב
קקאו: 3 כוסות סוכר + 1.5 כוסות קקאו[יתכן ויהיה צורך להכין עוד]
מורחים שמן על כל עלה ומפזרים מילוי בנדיבות. אני מפזרת באופן שלא רואים את הבצק בכלל. מגלגלים במהודק ממש מהקצה הרחוק עד לקצה הקרוב אלינו.
פורסים בעזרת סכין חדה בזהירות. תוקעים את קצה הבצק מתחת לשבלול.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. שומרים כל מרחק בין השבלולים. אני אוהבת לאפות בתבנית שקעים משומנת היטב וכך נשארת הצורה היפה של השבלול.
מכסים בניילון ומתפיחים 20 דקות.
מושחים בביצה ואופים ב 180 מעלות כ-20-25 דקות להשחמה נאה.
מחלצים אחרי שהתקרר.
נשמר היטב בהקפאה.
תחביאו מהר כדי שלא יגמר.
הבצק מתאים גם לקראנצ' שוקולד או קינמון וגם לכרוכיות שמרים רגילות ורוגלך.
את צודקת מאד, אמא שלי תמיד אומרת שמי שאוכל עוגה לוקח בחשבון את הקלוריות.מנסיון שלי - הרכות הטובה של בצק השמרים היא בזכות המרגרינה.
ולמרות שאני עושה עם שמן הרבה פעמים, בגלל שמרגרינה לא בריאה - זה לא אותו הדבר.
אז כשאני צריכה סוג של "פצצה" לאירוח - אני לא מוותרת על המרגרינה!!!.
והמתכון שמרים של צ. קרייזלר קוצר לי מחמאות כל פעם!! (וגם נוטף מרגרינה...)
את צודקת מאד, אמא שלי תמיד אומרת שמי שאוכל עוגה לוקח בחשבון את הקלוריות.
בזה אני אכן מזדהה ומעניין לקרוא את המתכון.
הכנתי מהמרשם של העני. יצא מעולה!!
מעניין על המרגרינה- זה באמת כזה משמעותי?
המתכונים של העני אם אינני טועה הם כוסות רגילות של 180 CCמתחשק לי לנסות, גודל הכוסות של שתיה חמה 200CC ?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים