עודף בהערות- מה עושים?

• הוסף לסימניות
בס"ד

שלום לכולם!
רציתי לשתף אתכם בניסיון קצת קשה שיש לי בפרוייקט של איור ספר. כפי שאני רואה יש לכם עצות טובות ואשמח לשמוע את עצתכם.
אז ככה-
אני מאיירת כרגע ספר ילדים קצת כבד. ז"א שהרקע של כתיבת הספר הוא אירוע טרגי. כבר איירתי ספר כזה למשפחת חטואל. אמא של טלי הי"ד כתבה ספר על כל אחת מהנכדות שנרצחו. הספר עצמו הוא ספר ילדים לכל דבר (הנושא לא קשור לסיפור רקע) חוץ מהדמות המרכזית שהיא דיוקן.

אז כעת הפרויקט הוא כבד עוד יותר כי מעורבים בו 2 אנשים (ואף יותר- אך איתם אני לא עומדת בקשר). כל אחד עם סיפורו האישי והמטען שלו ושניהם בסיפור אחד. אני מנועה מלספר את סיפור הרקע כי הספר רק בתהליך ולא לפרסום כרגע.

וכאן מתחילות הבעיות- לכל אחד יש דברים שהוא מדמיין ולא תמיד זה אחיד. אני ידעתי שתהיה כאן בעיה ומראש העליתי את העניין אך פעם אמרו שאחת תקבע ולאחר כמה זמן, האחרת. לעניינים מסויימים האחת, לעניינים מסויימים, האחרת.
חוץ מזה סיפור הרקע עוד טרי ולכן הציפייה מהספר היא גרנדיוזית. תחילה קבענו על דמות דיוקן (כמו בספר לעיל של חטואל) אח"כ נוספה עוד אחת, עכשיו עוד אחת... אין לזה סוף. ומצד שני הם רוצים שזה ישאר עליז ומצחיק- ספר ילדים ולא ספר זיכרון.
התוצאה- אנחנו עוד בשלב הסקיצות. אבל מעולם לא קרה לי שהגיעו כל כך הרבה הערות על כל סקיצה! חלק מההערות הן גם בגלל שהאיור הוא סקיצה (הערות על קווים בפנים שכרגע מעט חדים כי אין הרבה אור וצל- זה לצביעה), חלק מההערות "באוויר"- זה לא נראה ספר ילדים, זה נראה מפחיד... וחלק , מה לעשות, בגלל שזה עוד טרי ויש רצון להחיות את הדמויות, יש ציפייה למשהו עוצמתי ממש.
מה שיוצא הוא שלמרות שהיו דברים ברורים בהתחלה, בגלל סיפור הרקע אני זורמת יותר איתם אבל כבר לא יכולה. לא מצליחה לצייר. כל סקיצה שאני "מכריחה" את עצמי לצייר מלווה שמחשבות- על זה הן יעירו, זה לא טוב, ועוד- בקיצור חוסר בטחון רציני.
מעולם לא קרה לי דבר כזה.
מה עושים?
האם מגבילים גם בשלב הסקיצות את התיקונים וההערות?
האם לאור סיפור הרקע מנסים להכיל ולזרום על אף הקושי?
יש לציין שאם אומר שהסכום ישתנה בהתאם לתיקונים- נראה שלא תהיה בעיה. הבעיה היא בעיקר בחוסר בהירות, שכל רגע משהו משתנה ושעל כל פיפס יש הערות רבות.
מתוסכלת, מחכה לעצה טובה וקחו בחשבון שמדובר גם בסיפור רגשי כבד- לקבוע מראש לא עובד פה כל כך...

סליחה על האורך למי שהצליח לקרוא עד פה :)

• הוסף לסימניות
נשמע בעיה באמת רצינית,
אולי תנסי להתמקד כרגע על ציור אחד בלבד (אולי הראשון, או ציור מרכזי בספר)
ותלכי עם הציור הזה עד הסוף תעבדי עליו לפי כל ההערות וכו', ותסיימי אותו,
יכול להיות שאחרי שיהיה להם ציור גמור ביד יהיה להם קל יותר להיות ממוקדים.
בהצלחה!
אגב- היה לי פעם סיפור דומה, עם לקוח שרצה ציור מסוים עם מספר דמויות, ואחרי שהציור היה בשלב ממש מתקדם היו לו הערות חדשות, שיניתי שוב ושוב, ובסוף הרמתי ידיים, :(
זה היה בלתי אפשרי, אני חושבת שאם הייתי עובדת רק על דמות אחת עד שהוא היה יוצא מרוצה לגמרי, אולי היה יוצא מזה משהו

• הוסף לסימניות
על דרך מה שכתבו לפני,מתוך הסקיצה יש פרטים שכן הוסכמו שם תובילי את האיור למצב מוגמר ואת השאר תני להם כל פעם קוים מאוד כלליים סביר להניח שהפרטים הגמורים יחד עם הרצון להתקדם יגרום להם להתפשר,מה לעשות זה סיטואציה קשה גם סיפור טראגי טעון+ריבוי דעות תקבלי את זה באהבה ואל תקחי ללב ברגע שהם יבינו שאת בונקר הם יזנחו את הבררנות ויחששו שתרדמי להם,בהצלחה.

• הוסף לסימניות
תודה על התגובות והעצות. אנסה באמת "לא לקחת ללב". זו עצה נכונה וטובה אך קשה ביותר בתחום הזה שצריך להכניס את כולך לאיור. במיוחד לאור סיפור הרקע. זו עבודה שהיא ממש לא טכנית.
ניסיתי לא לקחת את ההערות באופן כבד אך לא הצלחתי. אנסה עוד.
לא כדאי גם להגביל כמות הערות לכל סקיצה?

• הוסף לסימניות
אויש, מתסכל ברמות!!
לדעתי, הנקודה היא לתת ללקוח ביטחון שאת מקצוענית ומבינה (מה שנכון:))
ולנסות להוביל אותם להחלטה סופית, כמובן בשיתוף מלא והקשבה לדעותיהם (כי תכל'ס, הם מאתגרים אותנו לרמות גבוהות לפעמים, ואנחנו מפיקים הרבה יותר)

בסך הכל צריך להבין שכשאנשים מוציאים ספר, מכל סיבה ולאו דוקא טרגית, הם בסך הכל עומדים לפני פרויקט גדול שגם עולה להם מלא כסף.
החשש והפחד מאוד טבעיים, לא פשוט שספר יצליח וירוויח.
ולכן באים מלא הערות, אבל ברגע שעוזרים להם בביטחון מלא לגבש דעה, כל הצדדים מרויחים והעסק זורם.

וכללית לענין הגבלת הערות על סקיצה- אני איני מגבילה בכלל, הגבלה יוצרת פחד ורתיעה, נראה לי שהלקוח מקבל תחושה שאין תמורה מלאה לכספו ומהפחד הוא ממשיך להיות לא מרוצה.

תנסי לתת להם תחושה שהכל פתוח ומה שיבקשו יקבלו, זה יוריד להם חצי מהערות והדיון יעשה קונקרטי הרבה יותר.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יסמין שטרן;1719843:
תודה על התגובות והעצות. אנסה באמת "לא לקחת ללב". זו עצה נכונה וטובה אך קשה ביותר בתחום הזה שצריך להכניס את כולך לאיור. במיוחד לאור סיפור הרקע. זו עבודה שהיא ממש לא טכנית.
ניסיתי לא לקחת את ההערות באופן כבד אך לא הצלחתי. אנסה עוד.
לא כדאי גם להגביל כמות הערות לכל סקיצה?

אני חושב שזה טעות מצד הציירים שהם מכניסים את עצמם יותר מידי לתוך הציור(אני גם במצב הזה)מי שמזמין את העבודה לא רואה עין בעין את מה שאת רואה וזה מתכון להתנגשויות החויה האישית שלך זה לא החויה האישית של הלקוח הכי טוב להשאר במקום לא "נגוע"ריגשית כנותן שירות,ואת החויה האישית תכניסי בתוך הפלטפורמה שהוסכמה על ידיהם בכלל בלי לערב אותם.

• הוסף לסימניות
אני לא מסכימה

נכתב ע"י golstein;1719976:
אני חושב שזה טעות מצד הציירים שהם מכניסים את עצמם יותר מידי לתוך הציור(אני גם במצב הזה)מי שמזמין את העבודה לא רואה עין בעין את מה שאת רואה וזה מתכון להתנגשויות החויה האישית שלך זה לא החויה האישית של הלקוח הכי טוב להשאר במקום לא "נגוע"ריגשית כנותן שירות,ואת החויה האישית תכניסי בתוך הפלטפורמה שהוסכמה על ידיהם בכלל בלי לערב אותם.

אני חושבת שציור לא יכול להיות רק טכני. יש בו המון רגש וחשוב שישאר כך.
אני לא רואה את עצמי כמו מוכרת בחנות או כמו בעלת מקצוע אחר. זה ידוע שבאמנות מעורב גם רגש. זה ברור שבאיורים יהיה גם נקודת צפייה של האמן. והרי הם בחרו שאני אעשה את העבודה דווקא בגלל זה!
מה שכן, אני צריכה לדעת איך לסנן את ההערות... או לחילופין לתת לעצמי מחמאות כאשר אין הערות. אך זה קשה...
רוצה לצייר בהרגשה טובה ולא בחשיבה של מה יאמרו עכשיו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יסמין שטרן;1720091:
אני חושבת שציור לא יכול להיות רק טכני. יש בו המון רגש וחשוב שישאר כך.
אני לא רואה את עצמי כמו מוכרת בחנות או כמו בעלת מקצוע אחר. זה ידוע שבאמנות מעורב גם רגש. זה ברור שבאיורים יהיה גם נקודת צפייה של האמן. והרי הם בחרו שאני אעשה את העבודה דווקא בגלל זה!
מה שכן, אני צריכה לדעת איך לסנן את ההערות... או לחילופין לתת לעצמי מחמאות כאשר אין הערות. אך זה קשה...
רוצה לצייר בהרגשה טובה ולא בחשיבה של מה יאמרו עכשיו.
מה שאת אומרת זה חיוב המציאות אומן מעורב ריגשית מעצם מהותו מלהיות טכנית את לא בסכנה אבל כפי שאת כותבת ואני בטוח שאין מאייר דלא מזדהה עם הדברים המעורבות הריגשית היא משהו שצריך ללמוד להיתמודד איתו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....