עוד בנושא מזגנים ---

• פותח הנושא mig
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש לי התלבטות כיצד למזג שטח של 45 מ"ר > מטבח וסלון.
(סלון גדול פתוח)

האם מזגן מרכזי של 4 כ"ס,
מעלות: יפה, פיזור נעים.

או שני מזגנים עיליים של:
2 למטבח ו2.5 לסלון - אינוורטר.

מבחינת עלות ההפרש הינו כ-2000 ש"ח יותר למרכזי.
עקב כך שיוצא לנו להשתמש חלקית באחד משני האזורים (או מטבח או סלון ולאוו דווקא שניהם יחד) השיקול לעיליים הוא מפני החסכון בחשמל כאשר משתמשים רק באזור אחד אין צורך בהפעלת היחידה המרכזית.

האם אכן ההפרש בחשמל יוצא כ"כ משמעותי? הרי חלק מהזמן הם יפעלו יחדיו?
או שהחסכון הינו מועט ולא שווה את הכיעור שבמזגן עילי?

אשמח לשמוע את דעת המבינים, או המנוסים.
תודה.

• הוסף לסימניות
יש מעלה ב 2 מזגנים
שמזגן מרכזי מתקלל חם בכל הבית
שיש 2 מזגנים לפחות מקום אחד נשאר קריר אם מתקלל אחד מהמזגנים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ROT;812498:
יש מעלה ב 2 מזגנים
שמזגן מרכזי מתקלל חם בכל הבית
שיש 2 מזגנים לפחות מקום אחד נשאר קריר אם מתקלל אחד מהמזגנים.

זה לא מזגן מרכזי על כל הבית, כל חדר ממוזג בפני עצמו,
ורק מטבח סלון מרכזי- כך שאני לא רוצה לחשוב על הקילקולים.

השיקול שלי עם מבחינת נסיון - יש בזה חסכון בחשמל,
או לבסוף כמעט תמיד מפעילים שניים ואז גם משלמים חשמל וגם אין אסטטיקה.

• הוסף לסימניות
עקרונית חיבים להתיעץ עם איש מזגנים כי הכל תלוי בגודל החדרים, כיוונים וכולי.
לי אישית יש סלון פתוח ולידו מטבח - עשינו שני מזגנים - לסלון ולמטבח. זה של הסלון דולק כל זמן שצריך מזגן (פה בירושלים זה בדרך כלל עד 4-5 אחר הצהריים, ובזמנים חמים מאד גם בערבים)
את המזגן של המטבח אנחנו מדליקים רק בשעת ארוחת הצהריים (ואז שניהם אכן דלוקים), ובזמני בישול. וזהו, יותר מזה ממש אין צורך! בשבתות משאירים רק את זה של הסלון.

• הוסף לסימניות
אני בגלל כזה שיקול עשיתי מזגן מרכזי 5 כ"ס לכל הדירה, כל הדירה מקוררת והמזגן עומד בדרך כלל על 25 מעלות כך שהוא לא צורך הרבה חשמל, ביררתי אצל שכנים שיש להם מזגן בכל חדר והם משלמים חשבון חשמל פחות או יותר כמוני, בחדר שינה יש לי מזגן 1 כ"ס ללילה.

• הוסף לסימניות
4 כ"ס ל45 מ"ר נשמע מאד הרבה

כדאי להתיעץ עם יועץ מיזוג, יש חברות שנותנות יעוץ ללא התחיבות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ip6;812539:
אני בגלל כזה שיקול עשיתי מזגן מרכזי 5 כ"ס לכל הדירה, כל הדירה מקוררת והמזגן עומד בדרך כלל על 25 מעלות כך שהוא לא צורך הרבה חשמל, ביררתי אצל שכנים שיש להם מזגן בכל חדר והם משלמים חשבון חשמל פחות או יותר כמוני, בחדר שינה יש לי מזגן 1 כ"ס ללילה.

הדירה שלי 2 מפלסים כך שבכל מקרה אני אצטרך גם וגם.
ולענין ה-4 כ"ס ל45 מ"ר זה בגלל שזה חדר דרום מזרחי עם שני קירות חיצוניים וכו'.
והמטבח הוא מקום חם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה