כללי עוד כמה ימים תשעה באב...

• הוסף לסימניות
לפי חוקי פורום פרוג, אסור לנהל כאן דיונים מסוג זה.
נא לא להתווכח כאן כלל.

סך הכל ביקשתי עזרה בגרפיקה, נא לא להסיט את הדיון.

תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנדי שלום;1709235:
אתה לא פוגע בי,
אני חסום באתרוג וטוב לי,
לא אתפלא אם אתה חסום ברימון
ואם אתר רוצה הוכחה אז אני ישלח סרטון שבו ראים את החסימה שלי,
האמת היא שזמירות כמו שלך נשמעות מאלה שמנסים לחפות על עובדת היותם עם אינטרנט פרוץ, וד"ל
הקיצר יש לך פרשנות נפלאה. השאלה לאיזה כיוונים

ברוך ה' שימחת אותי מאד. צר היה לי להבין שאתה לא חסום. ב"ה. גם אני חסום באתרוג, ולא סתם אתרוג אלא 'אתרוג קהילות' הנותן פיקוח על ידי הוועדה הרוחנית של הקהילה שלי.

אני לא חוזר בי, אתה יוצא דופן, בדרך כלל הזמירות נשמעות מפי אלו שאין להם יראת שמים, אני פשוט נתקלתי בתגובות של אנשים ולפיכך אני כותב זאת. יש אנשים שאין להם שום בעיה להחזיק אינטרנט פרוץ, ועם זה לפשוט את טלפיהם בצורה מעוררת גועל. ב"ה שאתה לא כתבת ממניעים כאלו.

אם היית יודע כמה קורת רוח הקינות האלו גרמו לגדולי ישראל שראו אותם, היית מושך את דבריך חזרה, ואני מדבר מידיעה מקרוב.

אם היית יודע סיפורים מסמרי שיער שקורים היום בגלל האינטרנט, לא היית כותב את מה שכתבת, החורבן היום הוא חורבן רוחני הדומה במהותו לחורבן בית המקדש, בית המקדש הראשון חרב בגלל גילוי עריות, עבודה זרה, ושפיכות דמים. בית המקדש השני - בגלל שנאת חינם ולשון הרע. וכל אלו נמצאים אצל מי שיש לו אינטרנט פרוץ...

לא אמרתי שילכו להגיד קינות כאלו בבית המדרש, גם אני לא בעד, למרות שרוב הפיוטים שאנו אומרים בקינות נעשו על ידי אנשים פשוטים עם חוש לשירה במשך הדורות. ולא דווקא על ידי רבותינו... צא ובדוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מכל הלב;1709237:

סך הכל ביקשתי עזרה בגרפיקה, נא לא להסיט את הדיון.

סך הכל ביקשתי עזרה, סך הכל ביקשתי שיעלו איזו מודעה....

מענין למה כל האשכולות/תגובות שלך מובילות לכאלו פילמוסים.

• הוסף לסימניות
אני לא ביקשתי להעלות, אלא העלתי בעצמי. וביקשתי ממי שיכול להתנדב לכבוד הקב"ה לעשות גרפיקה.
ועכשיו: בכל לשון של בקשה, נא לא להסיט את האשכול ממטרתו, שזה: גרפיקה.

• הוסף לסימניות
את הקינה הראשונה כתב אברהם ויסבלום ואת השניה כתב י.י.ג.

כבר קיבלנו את רשות הכותבים.

• הוסף לסימניות
לא; צודקים. כוונתי לראשונה.

• הוסף לסימניות
הראשון פורסם כאן לראשונה
עמוד 43

קבצים מצורפים

• קובץ על חומותינו א עד ט.zip
    5.4 MB · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
רשמתי שזו טעות שלי. ראיתי בהודעות ציון שם אחד, ונראה היה לי כי כוונתכם לשני השירים.
טעיתי; התנצלותי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דג מלוח;1709256:
לא אמרתי שילכו להגיד קינות כאלו בבית המדרש, גם אני לא בעד, למרות שרוב הפיוטים שאנו אומרים בקינות נעשו על ידי אנשים פשוטים עם חוש לשירה במשך הדורות. ולא דווקא על ידי רבותינו... צא ובדוק.

הקינות חוברו על ידי רבותינו בלבד.
אם אתה אומר פיוטים נוספים אז זה עניין שלך.
ברשותך אם יש לך חילוק על דברי. נעבור לפרטי

• הוסף לסימניות
כתוב בספר תשובות והנהגות (כרך א סימן של):

שאלה: תיקנו כמה גדולים ואדמורי"ם נוסח של קינה לומר בתשעה באב לזכרון השואה אם לאומרו גם אצלינו?

תשובה:
שמעתי מפקפקים בזה שאין בכחנו לתקן תקנות חדשות. ודאי כן הוא, אבל לדעתי אם גדולים או אדמורי"ם תיקנו איזה נוסח לקהילתם בלבד וממליצים לאומרה בתשעה באב לזכור השואה אין בזה נדנוד חשש, ואדרבה ראוי לזכור ולא לשכוח החורבן הנורא ר"ל, שרואים גם שהכניסו בתוך הקינות בת"ב על חורבן הבית גם קינות מיוחדות לחורבן קהלות בימי הביניים, אף שלא נהרגו כמו בזמנינו, כ"ש בדורנו בעו"ה שרוב מנין ובנין חרידי עם ה' נשרפו ונחנקו, הזמן המתאים להזכיר זאת היינו בת"ב דוקא וכמבואר בקינות, נאה ויאה הדבר להתאבל אז גם ע"ז. וכו' עי"ש.

וק"ו שהדברים כן גם לשואה הנוכחית, הקוטפת כל יום קרבנות חדשים.

- - -

הכרחתם אותי לענות. אך כעת שוב בבקשה:
בהוראת הנהלת פרוג, ידידנו ר' חיים דיקמן שליט"א, אין לנהל כאן דיונים כאלו. נא לכבד את ההוראות.
כאן זה פורום עיצוב גרפי. נא לא לסטות.

• הוסף לסימניות
שוב:
בהוראת הנהלת פרוג, ידידנו ר' חיים דיקמן שליט"א, אין לנהל כאן דיונים כאלו. נא לכבד את ההוראות.
כאן זה פורום עיצוב גרפי. נא לא לסטות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה