עוד כמה שאלות חשובות לגבי מזגנים, תודה חמה!

• הוסף לסימניות
1. יש לנו סלון פתוח של 20 מ"ר (שיכול להסגר עם וילון). הוא פתוח ל- 20 מ"ר של הול, פרוזדור (הפרוזדור ברוחב מטר) ומטבח. (המטבח סגור במקצת)
במטבח יש כבר מזגן תדיראן של 1.5 כ"ס.
מידיעתכם ומנסיונכם:
כמה כ"ס צריך לסלון?
2. אם אנחנו צריכים 3 כוח סוס לסלון גדול פתוח. האם עדיף מזגן אחד של 3 כ"ס או 2 מזגנים של 1.5 כ"ס?
3. מה סוחב יותר חשמל? 2 מזגנים שמופעלים על 24 מעלות, או מזגן אחד שמופעל על 18 מעלות? ומה מביא לתוצאה יותר טובה של קירור?

יישר כח גדול לכל המגיבים!

• הוסף לסימניות
מזגנים

תמיד עדיף לחלק לשניים
קודם כל 2 קטנים עולים בד"כ פחות מ1 גדול כולל ההתקנה.. הפיזור הרבה יותר מוצלח
ויש תמיד אפשרות להשתמש רק ב1 כאשר הסלון לא מלא או כאשר לא כ"כ חם או כאשר מתרכזים באזור מסוים, וזה חסכון אדיר בחשמל!
אני עשיתי לסלון שלי שהוא גם פתוח להול ומטבח אחד של 1.5 ואחד של 1 ומקרר לי מצוין גם את המטבח וגם מרגישים את הנעימות בפנים הבית.
זה גם תלוי מאד במבנה של הדירה יש חברות מיזוג שנותנים יעוץ מזוג חינם וללא התחיבות- מאד מומלץ!
מבחינת המעלות כמה לוקח כל מזגן ובכמה מעלות כדאי לברר בחברת חשמל הם יכולים להגיד לך עלות משוערת של שעת עבודה לפי הכ"ס ולפי המעלות שמפעילים.
שיהיה בהצלחה וקיץ קר וממוזג..:eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Bיוטי;803686:
תמיד עדיף לחלק לשניים
קודם כל 2 קטנים עולים בד"כ פחות מ1 גדול כולל ההתקנה.. הפיזור הרבה יותר מוצלח
ויש תמיד אפשרות להשתמש רק ב1 כאשר הסלון לא מלא או כאשר לא כ"כ חם או כאשר מתרכזים באזור מסוים, וזה חסכון אדיר בחשמל!
אני עשיתי לסלון שלי שהוא גם פתוח להול ומטבח אחד של 1.5 ואחד של 1 ומקרר לי מצוין גם את המטבח וגם מרגישים את הנעימות בפנים הבית.
זה גם תלוי מאד במבנה של הדירה יש חברות מיזוג שנותנים יעוץ מזוג חינם וללא התחיבות- מאד מומלץ!
מבחינת המעלות כמה לוקח כל מזגן ובכמה מעלות כדאי לברר בחברת חשמל הם יכולים להגיד לך עלות משוערת של שעת עבודה לפי הכ"ס ולפי המעלות שמפעילים.
שיהיה בהצלחה וקיץ קר וממוזג..:eek:

תודה רבה, איזה יופי של פירוט על כל שאלה. והרעיון עם חברת חשמל - מצוין. לא חשבתי על זה...

יש עוד דעות של מישהו?

• הוסף לסימניות
3 כ"ס נשמע לי ממש מוגזם
2 כ"ס אמור להספיק, בפרט שיש כבר מזגן במטבח, יחד יהיה לך 3.5 עם 40 מ', שזה המון
גם כשמתייעצים עם מתקין - יש את אלה שימליצו קצת יותר מה שבאמת צריך, כדי שלא יבואו אליהם בטענות אח"כ...
אם אתם אוהבים את הבית קפוא - תקחו של 2.5 כ"ס

• הוסף לסימניות
יאאאאאאאאאאא כמה שטויות אפשר לדחוס כאן....

מזגן זה מכשיר שמקרר חלל של חדר.
סוג המזגן נמדד לפי גודל חלל החדר, מיקום החדר או הדירה. האם הוא קומת גג או קומה ראשונה?
האם הוא בצד של שמש או לא?

מזגן חסכוני נמדד בדירוג אנרגטי A בכמות של תפוקת קירור (COP) ובכ"ס שיש לו שמחולק לפי רמת BTU.

עלות חשמל נמדדת לפי צריכה של קוט"ש (קילו וואט בשעה) שהמזגן דלוק.
נכון להיום, מחיר של קוט"ש הוא בערך חצי שקל.
נ.ב. יש להפריד בין עלות וצריכה של חשמל שבה מופעלת היחידה החיצונית (המדחס), לבין שרק המאורר של היחידה הפנימית דולק.
סיבכתי אתכם? כעת תכינו שיעורי בית:).

• הוסף לסימניות
אני מבינה שלפי דעתך

אין הבדל בין מזגן של 5 כ"ס לבין 0.75, שניהם משתמשים באותה כמות קוטש , כן? וכנל לגבי המעלות, לא משנה אם המזגן פועל על 18 או על 28 זה שחברת חשמל כותבת שכל מעלה שמעלים זה חוסך 5% מהחשמל זה סתם דמיונות שלהם?

• הוסף לסימניות
א. מחיר קוט"ש כבר מזמן נושק ל60 אג' [כולל מע"מ]. ובקרוב מן הסתם יעבור אותו.
ב. כל מה שחברת חשמל אומרים שכל מעלה מעלה את הצריכה וכו' זה בלבולי מח, המדד היחיד של צריכה בחשמל הוא כמה הפסקות יש למדחס, שהוא לוקח את עיקר צריכת החשמל, וזה כל אחר יכול לראות כמה מעלות צריך לכוון כדי שישאר נעים ושהמדחס לא יעבוד באופן רצוף כל הזמן. אין נוסחת פלא כזאת שכל מעלה גורמת לכך וכך חסכון.

• הוסף לסימניות
זה בדיוק הענין שכל מעלה מורידה
הרי אם המזגן מכוון ל25 ולא לש8 ברור שהמדחס עובד פחות וזה חוסך בחשמל
חוץ מזה ככל שיש למזגן יותר כ"ס הוא צורך יותר קוט"ש כדי לפעול, לא?

• הוסף לסימניות
היום אמור לבוא יועץ של תדיראן, עכשיו אדע מה לשאול אותו. (מקווה שהוא יעזור לי עם שיעורי הבית:)
אח"כ אדווח לכם, בעז"ה.
ואז תעזרו לי להחליט האם להאמין לו, או לא :) :(

תודה בכל אופן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Bיוטי;804337:
אין הבדל בין מזגן של 5 כ"ס לבין 0.75, שניהם משתמשים באותה כמות קוטש , כן? וכנל לגבי המעלות, לא משנה אם המזגן פועל על 18 או על 28 זה שחברת חשמל כותבת שכל מעלה שמעלים זה חוסך 5% מהחשמל זה סתם דמיונות שלהם?
אמשיל לך משל על ילד עם רגליים קצרות שרץ מהר לבין מבוגר עם רגליים גדולות, ש"בהליכה" "עוקף" את הקטן.

מזגן "גדול" מבחינת איכות יהיה חסכוני בחשמל.
איך אפשר לחסוך? מזגן בשיטת "אינוורטר", שבה המדחס עובד בשיטה אחרת וחסכונית ביותר. (יש כאלו שלא ממליצים לרוכשו, בגלל ריבוי התקלות שבו). מזגן בדירוג A, או מזגן עם כושר תפוקה גבוה של נצילות קירור, כפי שציינתי קודם.

נ.ב. מה שחברת החשמל טוענת שהעלאת טמפרטורת השלט במעלה אחת, חוסכת חשמל, היא נכונה, רק שאני "גיליתי" שיטה עוד יותר חסכונית. כיבוי המזגן:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Bיוטי;804536:
זה בדיוק הענין שכל מעלה מורידה
הרי אם המזגן מכוון ל25 ולא לש8 ברור שהמדחס עובד פחות וזה חוסך בחשמל
חוץ מזה ככל שיש למזגן יותר כ"ס הוא צורך יותר קוט"ש כדי לפעול, לא?

כשיש יותר כוח סוס הוא צורך חשמל יותר, אבל המדחס עובד פחות.

• הוסף לסימניות
הערה קטנה: אם רוצים לייעל את תפוקת המזגן ופיזור הקירור בחלל החדר, הייתי ממליץ להפעיל מאורר יחד עם המזגן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה