יתפוצץ ועוד איך.מקווה מאוד שזה לא יהיה תופעה רחבה בציבור שלנו וכואבת
כי היה בהלה כל כך חזקה להשקעה
שמי שלא משקיע מופקר וכו'
שהרבה אנשים השקיעו ממה שאין להם לקחו משכנתאות והלוואות
ביניהם גם הרבה אברכים כמו שמוזכר בכתבה
נקווה שזה לא יתנפץ לנו בפרצוף
סורי אבל מרגיש לי קצת זלזול בציבוריתפוצץ ועוד איך.
רוב הציבור מתנהל כמו עדר והולך אחרי מה שאנשים אומרים/חושבים/מדקלמים וחושב לעצמו אם כולם מצליחים ומרוויחים ועושים כסף בהשקעות למה אני לא...
כולם ממנפים ?יתפוצץ ועוד איך.
רוב הציבור מתנהל כמו עדר והולך אחרי מה שאנשים אומרים/חושבים/מדקלמים וחושב לעצמו אם כולם מצליחים ומרוויחים ועושים כסף בהשקעות למה אני לא...
תעקבו בתשומת לב למה שקורה, אפילו פה, בפורום השקעות ותראו איך אנשים מתנהלים בהשקעות שלהם. נכון לא כולם אבל ללא ספק רוב מוחלט.הציבור לא עדר ולא מטומטם, ורובו משקיע חכם נכון ומתייעץ לפני
זה ממש ממש בסדר לא להבין את הs&p, גם ווארן באפט טען שלא צריך להבין, מיועד בדיוק להמון העם ולאו דווקא לאלו ש״מייבינים״ .כמה אנשים שמשקיעים ומצמידים את הכסף שלהם ל S&P יודעים בכלל מה זה/מי זה? וכיוב׳.
נכון חלקית.זה ממש ממש בסדר לא להבין את הs&p, גם ווארן באפט טען שלא צריך להבין, מיועד בדיוק להמון העם ולא לאלו ש״מייבינים״ .
ולא מדובר על מטבע מסוים , מינופים והתמכרויות
נראה לי שכו"ע מודו שהמצב היום טוב לאין ערוך ללפני עשר שנים.נכון חלקית.
יש מושגים בסיסיים שבלעדיהם אי אפשר להשקיע גם במדדים בצורה בטוחה.
לא באמת צריך להבין מה זהכמה אנשים שמשקיעים ומצמידים את הכסף שלהם ל S&P יודעים בכלל מה זה/מי זה? וכיוב׳.
נשמע שאתם מבינים יפה מאוד. אין צורך ביותר מזה בבסיסגם אני משקיעה בלי להבין, ואני לא מבינה מה הבעיה.
הבנתי את העיקרון מה זה מניות, מה זה מחקה מדד, ומה זה להיות בעלים במניות של 500 חברות מובילות בארה"ב.
הוסבר לנו על ההיסטוריה של זה בעשרות השנים האחרונות, על כך שיש תקופות ירידה ארוכות שצריך לחכות בהם בסבלנות, ושאם נשקיע לטווח ארוך בלי למשוך באמצע רוב הסיכויים שעוד שנים הכסף יגדל.
התייעצנו עם אנשי מקצוע באיזה מדד להשקיע ואיך לפזר, ועשינו מה שהומלץ לנו.
מה עוד אני אמורה להבין? ובמה אני חלק מעדר? (נראה לי שבמשפחתי וחברותיי אני מאלה שפחות מבינות בזה).
אני סבור, שכדאי מאוד להבין את הסיבות שגורמות לסנופי לעלות. (צמיחת ילודה וצריכה, היצע וביקוש)גם אני משקיעה בלי להבין, ואני לא מבינה מה הבעיה.
הבנתי את העיקרון מה זה מניות, מה זה מחקה מדד, ומה זה להיות בעלים במניות של 500 חברות מובילות בארה"ב.
הוסבר לנו על ההיסטוריה של זה בעשרות השנים האחרונות, על כך שיש תקופות ירידה ארוכות שצריך לחכות בהם בסבלנות, ושאם נשקיע לטווח ארוך בלי למשוך באמצע רוב הסיכויים שעוד שנים הכסף יגדל.
התייעצנו עם אנשי מקצוע באיזה מדד להשקיע ואיך לפזר, ועשינו מה שהומלץ לנו.
מה עוד אני אמורה להבין? ובמה אני חלק מעדר? (נראה לי שבמשפחתי וחברותיי אני מאלה שפחות מבינות בזה).
לא.באמת חיפשתי ולא הצלחתי להבין, מה זה להשקיע במדד או מחקה מדד, ההשקעה היא לא בחברות עצמן, נכון? אלא אצל מישהו שמתחייב לאותן תשואות כמו 500 החברות בסנופי, כן?
אז מה יקרה אם הוא יפול? הוא הרי לא משקיע בחברות הללו, אחרת מה הכוונה 'מחקה'? אז מי ערב לכך שהוא באמת יצליח כמו שלכאורה ולפי ההסברים של השקעה פאסיבית וכו' אז s&p יצליח, הוא הרי מושקע בדברים אחרים, אני טועה?
זה לא שבקרנות הכשרות, לא משקיעים בחברות עצמן? וגם - אם כך מה הפירוש 'מחקה' מדד, או בכלל 'מדד', למה לא קוראים לזה פשוט השקעה ב500 חברות?לא.
ברוב המקרים ההשקעה היא בחברות עצמן.
יש מקרים שבהם ההשקעה היא על ידי חוזים ואז אכן יש סיכון מנפיק.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים