כללי עוד סוג של סקר לגבי גרפיקה

• הוסף לסימניות
אחותי נשואה טריה, שאין לה עדיין עבודה מסודרת, משגעת אותי שאני "אפסוק" לה לגבי לימוד גרפיקה... :)
מתחיל (מחר) איזה קורס של כ-שלש חודשים, זול מאוד, רק של תוכנות (פוטושופ ואילוסטרייטור) ומתחשק לה מאוד ללמוד את זה. היא אוהבת מחשב, ואוהבת עיצוב.
כמובן שניסיתי מיד להוריד אותה מזה, כי מה שאני יודעת, שאין ביקוש לגרפיקאיות עם ידע מועט כ"כ. ואפילו בנות שכן למדו רציני, קשה להן מאוד להשתלב בשוק העבודה. ורק מי שבאמת מאוד מאוד מוצלחת וטובה יש לה עבודה.

אחותי מנסה להביא לי דוגמאות, של זאת שלמדה רק תוכנות, ועובדת בעיתון או בבית דפוס וכדו' או מעצבת אלבומים דיגיטליים...
היא מודעת שהעבודות האלה הן לא ריווחיות מידי, אבל היא מוכנה להסתפק בזה..

וכאן אני כבר מסתפקת, ולכן אני פונה אליכן/ם
האם מישהו יודע או מכיר גרפיקאית שלמדה רק תוכנות והצליחה להכנס לאיזשהי עבודה (אפילו בשכר מינימום)? האם דבר כזה יכול לקרות כיום, עם אינפלציה של גרפיקאיות שהן טובות יותר, מסתם אחת שלמדה תוכנות??

תודה.

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת לומר לך נתונים מהשטח, אבל אולי בגלל שהטובות לא מוכנות (ובצדק) לעבוד בשכר מינימום יש משרות כאלה פנויות...

נקודה נוספת, אולי במקרה כזה כדאי ללמוד חובבני רק תוכנות ואם היא תראה שהיא באמת בענין היא תשקיע אחרי זה, יש הרבה שלומדות את זה כמקצוע ראשון בבחרותן ומשקיעות הרבה כסף ואנרגיות בלימודים ואח"כ רואות שהן לא בנויות לזה, ואז עושות הסבת מקצוע.
אני, לדוגמא, עבדתי במשך מס' שנים רק על בסיס לימוד חובבני, ואחרי שראיתי שזה מתאים לי השקעתי בלימודים, אין מה להשוות את הסיפוק מהלימוד, והרבה יותר כיף להשקיע בלימודים כי זה פשוט משמש אותך מיידי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1183932:
האם מישהו יודע או מכיר גרפיקאית שלמדה רק תוכנות והצליחה להכנס לאיזשהי עבודה (אפילו בשכר מינימום)? האם דבר כזה יכול לקרות כיום, עם אינפלציה של גרפיקאיות שהן טובות יותר, מסתם אחת שלמדה תוכנות??

תודה.

בפריפריה יש דרישה לגרפיקאיות שכירות - כי אין פה את האינפלציה שיש במרכז.
ברגע שגרפיקאית מגיעה לכאן היא יכולה להשתבץ בעבודה כשכירה - כי חסר.
מצד שני גם אין פה עשרות מקומות עבודה אבל בין כמה בתי דפוס, מפעלי שלטים, מערכות עיתונים - בהחלט אפשר למצוא מקום אחד שיתאים לעבודה קבועה.

במרכז/ירושלים אני יודעת שזה מאוד מאוד קשה כי על כל משרה מתחרות הרבה מאוד גרפיקאיות - ולכן מחפשים מראש את אלו שיש להן הכי הרבה ידע ושמוכנות לעבוד בשכר נמוך - כי אין להן עבודה אחרת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1184010:
בפריפריה יש דרישה לגרפיקאיות שכירות - כי אין פה את האינפלציה שיש במרכז.
ברגע שגרפיקאית מגיעה לכאן היא יכולה להשתבץ בעבודה כשכירה - כי חסר.
מצד שני גם אין פה עשרות מקומות עבודה אבל בין כמה בתי דפוס, מפעלי שלטים, מערכות עיתונים - בהחלט אפשר למצוא מקום אחד שיתאים לעבודה קבועה.

במרכז/ירושלים אני יודעת שזה מאוד מאוד קשה כי על כל משרה מתחרות הרבה מאוד גרפיקאיות - ולכן מחפשים מראש את אלו שיש להן הכי הרבה ידע ושמוכנות לעבוד בשכר נמוך - כי אין להן עבודה אחרת.

נכון ,ועוד ממצא מעניין- בפריפריה ממש לא צריך יותר מחבילת פונטים וקורס תוכנות כדי להשתלב בגרפיקה, יש כאן בתי דפוס שישמחו להעסיק בשכר מינימום פלוס 2 שקל כל אחת מוכשרת יחסית שסיימה קורס תוכנות, ומי שהיא קצת מעבר אין הרבה שיבינו את זה. גילוי נאות: אני למדתי קורס תוכנות של חצי שנה, אמנם לימודו אותנו קצת עיצוב אבל ממש קצת והשאר למדתי מאתרים, ובהחלט היו לי כמה וכמה אפשרויות להשתלב כשכירה, בתנאים לא משהו בכלל אז העדפתי לקבל לקוחות פרטיים שהרמה שלי מספיקה להם פלוס.
היום אני מתמקדת בצילום וצילום למדתי בפרוג והשקעתי בתחום מאוד, וכיוון שאני חייבת לתמחר בהתאם(קרי-סביר) כרגע אני עובדת יותר במרכז,כי אנשים שם מעריכים עבודה טובה למרות התחרות, אבל אני מקווה שהתחום יתפתח פה.

אגב אני חושבת שקורס תוכנות לא יזיק בכלל גם במקצועות אחרים שהיא תרצה ללמוד בעתיד, בין אם זה מורה או גננת ועוד. בצילום לדוג' זה פלוס גדול מאוד.

• הוסף לסימניות
לצערי אני מכירה הרבה גרפיקאיות טובות
שסיימו בהצלחה מרובה 3 שנות לימוד גרפיקה מטעם מה"ט
ועדיין מחפשות...

ברור שהסיכוי להתקבל לעבודה בלימודים בסיסיים כ"כ הוא מועט

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה