עוד תופעה מוזרה באוטוקאד..עזרתכם

• הוסף לסימניות
כל נסיון לפתוח קבצים חדשים ותיקיות, מוביל אותי לחלונית הזו.
1643881538443.png

במקום לפתוח את התיקייה כבימי קדם.

אשמח לעזרת היודעים

• הוסף לסימניות
(y)(y)(y)(y)(y)(y)
תודה רבה.
עזר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שלום לכולם,
אשמח לעזרת מי שמבין או נתקל במקרה דומה.

הגשתי דוח למס הכנסה על שנת 2019 ממש ביום האחרון שבו עוד ניתן להגיש, כדי לקבל החזר על תרומות
(עוד רגע תבינו למה זה חשוב).

להפתעתי, התברר שיש לי חוב מס על אותה שנה.
הסיבה: במהלך 2019 קיבלתי נקודת זיכוי נוספת באמצע השנה (על לימודים),
והמעסיק זיכה אותי רטרואקטיבית
אבל בדיעבד התברר שהזיכוי היה אמור להיות רק מאותו חודש והלאה,
ולא על החודשים הקודמים.
כתוצאה מכך נוצר חוב על כמה חודשים בתחילת השנה.

עד כאן – עוד אפשר להבין.

הבעיה:
מס הכנסה דורשים ממני גם ריבית והצמדה על 5 שנים אחורה,
למרות שבפועל החוב עצמו נוצר רק עכשיו, עם הגשת הדוח לפני שבוע.

ניסיתי להסביר להם:

• שלא הייתה לי שום דרך לדעת על החוב קודם
  • שלא נשלחה דרישה במשך כל השנים
  • ושהחוב נולד רק בעקבות הדוח שהוגש עכשיו

אבל הם טוענים:

• שלא ניתן “לפתוח תיקים” משנת 2019
  • ושהתוספת היא “רק הצמדה”,
    למרות שבשומה כתוב במפורש ריבית והצמדה

אשמח מאוד לשמוע:

• האם מישהו נתקל במקרה דומה
  • האם ניתן לבטל או להפחית את הריבית
  • ואם כן – מה הדרך הנכונה לעשות זאת

תודה רבה מראש לכל מי שיכול לעזור
כהמשך לתגובה הזו
לבת שלי בחורה בת 18 היה ברזל 8 ומחסנים על הפנים הרופאה דרשה שתיקח עירוי ברזל נתנו לה פעם אחת את היקר לא זוכרת את שמו ולאחר מכן בבדיקה לא עלה מי יודע מה הרופאה דרשה שתיקח שוב והיא לא הסכימה בשום אופן
(לכי תריבי עם ילדה בת שמונה עשרה )תכלס התחילה לקחת טיפות של חברת 'אקוסאפ' שבוע שעבר בקשתי בדיקות חוזרות לא תאמינו אבל יש לה המוגלובין 14 כל המחסני ברזל התאזן לה תודה לה' ממש הופתענו לטובה
חפרתי באתר של החברה
נשמע משכנע...
אשמח לעוד בעלי נסיון עם החברה הזו
מעניין אותי במיוחד הברזל- לילד שלא עולה לו הברזל ללא סיבה (חוץ מגנטיקה... בסוף אני אשמה..)
ויש עוד כמה מוצרים שעניינו אותי
האם באמת כאלו מוצלחים?
כי זה מוצרים מאד יקרים! שווים את הכסף?
שלום לכולם,
לקראת הימים הנוראים הבעל"ט, בהם הגבאים שבינינו מתמודדים עם מטלה [אחת מני רבות מאד] שגורמת לכאב ראש עצום, רבים מאיתנו עדיין מתמודדים עם סידור המקומות בקבצי אקסל מסורבלים או אפילו בטבלאות בוורד. כולנו מכירים את המלחמה עם מיזוג תאים, הזזת שורות שהורסת את כל המבנה, והקושי לקשר בין רשימת המתפללים למפה עצמה.
מתוך ההיכרות עם האתגרים הללו, פיתחתי בשנה האחרונה כלי ייעודי במטרה להקל על החיים של כולנו. אני שמח להציג בפניכם את "מפה-פלוס" – תוכנה אינטרנטית חדשה שנבנתה מהיסוד במיוחד למשימה הזו.

מה התוכנה פותרת?​

במקום להילחם עם הכלים המשרדיים, "מפה-פלוס" נותנת פתרון ממוקד:
  • במקום להיאבק עם תאים ממוזגים באקסל, אפשר פשוט לשרטט את מבנה בית הכנסת או הישיבה באופן ויזואלי. להוסיף גושים, טורים ושורות, למזג מושבים ולקבוע את הגודל והצבע של כל דבר בקלות.
  • במקום לנהל רשימות שמות בקובץ נפרד, יש "מינהל קהילתי" מובנה. ניתן לנהל את כל אנשי הקשר, לעקוב אחר סטטוס תשלום, כמה מקומות כל אחד צריך (גברים/נשים) ולשייך אותם לקבוצות.
  • במקום "העתק-הדבק" מייגע, תהליך השיבוץ מתבצע בגרירה פשוטה (Drag & Drop) של שם מהרשימה ישירות למושב הרצוי במפה. המערכת עוקבת אוטומטית מי שובץ ואיפה.
  • במקום להסתבך עם הדפסה שיוצאת עקום, ניתן לייצא את המפה ואת טבלאות הסיכום לקבצי PDF, PNG ו-Excel שנראים מקצועי ומוכנים לתלייה או לחלוקה.
  • במקום לדאוג שהקובץ יימחק, הכל נשמר אוטומטית בענן ומגובה, עם אפשרות לשמור גרסאות ולשחזר שינויים.
התוכנה כוללת עוד כלים שימושיים כמו מספור אוטומטי (כולל גימטריה), הוספת אובייקטים (בימה, עמודים), ניהול גרסאות ועוד.

הזמנה להצטרף לתכנית ההרצה (בחינם)

אני משיק כעת את התוכנה לשימוש הציבור הרחב, ומזמין אתכם להצטרף לתקופת ההרצה.
ההצטרפות והשימוש בתוכנה הם ללא עלות לתקופת ההרצה.
מה המטרה?
לקבל מכם, הגבאים ואנשי המקצוע, משוב אמיתי מהשטח. לגלות מה עובד מצוין, מה דורש שיפור, ואילו כלים נוספים יכולים להקל עליכם את העבודה. בתמורה, תקבלו גישה מלאה לכל יכולות הפרימיום של התוכנה.
אני מזמין אתכם בחום להיכנס, לפתוח חשבון ולהתנסות. המערכת יציבה ומוכנה לעבודה, גם עבור הימים הנוראים הקרובים.
קישור לתוכנה:
https://mapa-plus.vercel.app/
אשמח מאוד לענות על כל שאלה כאן באשכול.
בברכה ובהצלחה
וכתיבה וחתימה טובה
אשמח לדעת הקהל-
סמינר שפתח לפני כשנה מגמה חדשה, לצערנו אנחנו היינו השפני ניסיון.
המגמה הייתה ללא סדר ברור תכלס מה התעודה שמקבלים בסוף [תעודת הוראה לתיכון] ,
אבל מה נדרש מהבנות, מה קורה ומה הולך- תעלומה.
הבנות התחילו את השנה בטוב, בשנה ג' [6 בנות במגמה, אחת ירדה משנה ד' לשנה ג' כי שכנעו אותה מאד מאד שכדאי לה]
הלימודים כללו קודש בבוקר
ו-- קודש אחרי צהריים...
רבנים רבניות והרצאות...

בהמשך השנה עזבה בת אחת,
והמגמה מכילה 5 בנות.
כיוון שהם לא יביאו רב או מרצה רק עבור קבוצה קטנה , הם עשו יום בשבוע שבו הבנות נוסעות ומתחברות להרצאות בסמינר אחר והם יחשיבו להם לשעות...
הסכום של המגמה היה גבוה !! מכל המגמות בסמינר [יותר מתכנות ועיצוב מדיה]
ועכשיו נוספו לבנות נסיעות ויום לימודים עד 10 בלילה.

הבלגנו.
כל כך שכנעו אותנו במטרת המגמה ששתקנו בשקט.
בסוף שנה שהייתה [תשפ"ה] עשו כנס מפואר וענק לבנות,
במטרה לשכנע את העולות לפ"ו להצטרף למגמה הזו ,
למרבה המזל שלנו או לחוסר מזלם , אף אחת לא נרשמה.

מתחילת שנה הבנות מגיעות לתפילה וללימודי קודש בבוקר [לפני ההתמחויות ] וחוזרות הביתה,
למה?
כי השנה עדיין המערכת שלהם לא מסודרת...זה בתהליך...
אוקיי, אחרי החגים עבר, חשוון הגיע...
ושוב-
עדיין אין שום כלום בנמצא ,
ואז ההודעה -
מתחילים ללמוד בירושלים, מצטרפים לסמינר אחר , ונלמד שם יום בשבוע ...
אוקיי,
נסעו ה4 בנות החמודות [אה אחת התחתנה] ירושלימה בכדי לפתוח שם את הכנס שלהם שם ילמדו כל יום שני / רביעי [עדיין לא הוחלט] במשך השנה.
אבל לאחר שבוע זה בוטל-
למה?
פחות מתאים... אנחנו מחפשים את הכי טוב עבורכם...

בקיצור מגמה כושלת בניסיון...
עוד ילדה עזבה,
רוצים לסגור את המגמה
[מציעים להם את התחליף להישאר במסגרת סמינר בבוקר ויעבירו להם שעות לבית המורה או משו]
אבל תכלס, מה עם השנה ששילמנו להם?
החודשים ששילמנו להם השנה בשביל מקצוע ולא רק בשביל קודש?
החודש הזה שנעזוב ונצטרך לשלם גם את החודש הבא כי ככה הכלל שלהם...

בתכלס מה אפשר לומר למנהלת?
נשמע לי לא הגיוני לא הבחירה של להישאר ללמוד קודש ועוד ללמוד במקום אחר את המשך המקצוע המוזר הזה,
ולא נשמע לי גם הגיוני שהבנות נשארות ככה ללא מסגרת.

אשמח לעזרה,
וכמובן אם יש גם עניין חוקי לגבי הכסף אשמח לדעת.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה