כללי עוד 3 שאלות בעימוד ובאינדיזיין ברשותכם ובחסדכם:

• הוסף לסימניות
1. עמדתי ספר, ובגלל תכונות שונות של פסקאות וכותרות - יוצא שהשורות לא מסתדרות בתיבת הטקסט באופן מקביל, והטקסט מסתיים בתחתית הדף בפערים של כמה מ"מ בין הדפים. האם זה חשוב שהגבול התחתון של הטקסט יהיה עקבי ברמת המילימטרים? ואם כן - איך עושים את זה?

2. במאסטרים שיצרתי (לא! לא אני! מישהי שעבדה בשבילי על יצירת הקובץ באינדיזיין, אבל הגענו לסוף העבודה, ונשארו לי הפינישים) - לא הקפתי על מיקום קומפוזי נכון של תיבות הטקסט. במקום להצמיד אותם יותר פנימה, ולתת שוליים חיצוניים רחבים יותר (ואולי גם שוליים תחתונים רחבים יותר) - מיקמתי את תיבות הטקסט בדיוק במרכז העמוד.
האם המיקום הזה קריטי? ואם תיבות הטקסט כבר נפרדו מהמאסטר - יש דרך לשלוט בתזוזה אחידה של כולן?

3. איך אפשר למצוא בבת אחת את כל התמונות שלא עומדות באיכו תהנדרשת לדפוס? (פחות מ-300 DPI)?

תודה תודה תודה תודה תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1667142:
1. עמדתי ספר, ובגלל תכונות שונות של פסקאות וכותרות - יוצא שהשורות לא מסתדרות בתיבת הטקסט באופן מקביל, והטקסט מסתיים בתחתית הדף בפערים של כמה מ"מ בין הדפים. האם זה חשוב שהגבול התחתון של הטקסט יהיה עקבי ברמת המילימטרים? ואם כן - איך עושים את זה?

2. במאסטרים שיצרתי (לא! לא אני! מישהי שעבדה בשבילי על יצירת הקובץ באינדיזיין, אבל הגענו לסוף העבודה, ונשארו לי הפינישים) - לא הקפתי על מיקום קומפוזי נכון של תיבות הטקסט. במקום להצמיד אותם יותר פנימה, ולתת שוליים חיצוניים רחבים יותר (ואולי גם שוליים תחתונים רחבים יותר) - מיקמתי את תיבות הטקסט בדיוק במרכז העמוד.
האם המיקום הזה קריטי? ואם תיבות הטקסט כבר נפרדו מהמאסטר - יש דרך לשלוט בתזוזה אחידה של כולן?

3. איך אפשר למצוא בבת אחת את כל התמונות שלא עומדות באיכו תהנדרשת לדפוס? (פחות מ-300 DPI)?

תודה תודה תודה תודה תודה!
1. לדעתי לא.
2. בספר בכריכה רכה זה לעיתים קרובים הפוך. ובפנים צריך לתת יותר מאשר בחוץ... בכריכה קשה זה מחלוקת ראה דיונים ארוכים בפרוג. בכל מקרה לא נראה שזה עניין קריטי.

• הוסף לסימניות
תודה! עזרת לי מאד!
ומה לגבי איכות התמונות?

• הוסף לסימניות
מסתבר שיש דרך אולי זה אפילו מופיע במעקב של תקינות לדפוס אבל איננ זוכר בע"פ בוודאות. לכן לא השבתי.

• הוסף לסימניות
1. בדרך כלל כן מקפידים שהטקסט יסתיים באותו גובה בשני העמודים, והדרך לעשות את זה היא להשתמש ביישור דו צידי בהגדרות המסגרת טקסט, ואם זה ממש מאט את התוכנה צריך לעשות את זה ידנית, כלומר לעבור עמוד עמוד ולשחק ידנית עם המרווחים בין הפסקאות עד שהטקסט מגיע לגובה הרצוי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1667699:
1. בדרך כלל כן מקפידים שהטקסט יסתיים באותו גובה בשני העמודים, והדרך לעשות את זה היא להשתמש ביישור דו צידי בהגדרות המסגרת טקסט, ואם זה ממש מאט את התוכנה צריך לעשות את זה ידנית, כלומר לעבור עמוד עמוד ולשחק ידנית עם המרווחים בין הפסקאות עד שהטקסט מגיע לגובה הרצוי.

זה מטורף בספר של 300 עמודים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1667736:
זה מטורף בספר של 300 עמודים!

עשיתי את זה בספרים יותר גדולים, וזה לא נורא כ''כ, זה המחיר שמשלמים כשמעמדים באינדיזיין ולא בתג...
סה''כ אפשר לעשות את זה על פי רוב עם היישור האוטומטי

• הוסף לסימניות
אפשר אולי לעשות את היישור הדו צידי בתום העבודה, כדי שלא יאט ויפריע לעבודה

• הוסף לסימניות
היישור דו צידי לא הורס את האחידות במרווח בין השורות?
אא"כ מגדירים שם גם רווח בין פסקאות

• הוסף לסימניות
תסלחו לי, מה זה ה"יישור הדו צידי"?
ואכן אפשר להגדיר שהריווח יחול רק בין הפסקאות ולא ישנה את צפיפות השורות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1667699:
כמדומה שתלוי באיזה סוג ספר מדובר. וכן תלוי אם יש טורים או לא.
אצלי ברוב הספרים אינני מוצא שום צורך בכך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1667790:
כשעומדים על התיבה: קונטרול B בחצי התחתון יש שם הגדרות יישור

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1667790:

בהגדרות סגנון של מסגרת הטקסט, (אם לא מופיעה החלונית, אפשר לפתוח אותה ב Window>style)
וכדי שהרווח יהיה בין הפסקאות ולא בין השורות, צריך לתת ערך מקסימלי בפאראגרף ספייס, מקווה שהובנתי
צפה בקובץ המצורף 243301

קבצים מצורפים

• לכידה.PNG
    KB 146.1 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
אני משתמש עם הסקריפט של אליעזר שמגביל את היישור לשני צדדים עד מרחק שמגדירים לו, ואח"כ מוציא דו"ח באיזה דפים המרחק הוא גדול יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;1667793:
כמדומה שתלוי באיזה סוג ספר מדובר. וכן תלוי אם יש טורים או לא.
אצלי ברוב הספרים אינני מוצא שום צורך בכך.

אולי זה מגוחך שאני מביע דעה כנגד המקצועיות והוותק שלך, אבל נראה לי שהאיזון תורם ליופי של הספר בכל מצב, גם אם זה טור אחד וטקסט רץ.
מעניין לשמוע מה דעת שאר המעמדים בעניין?

• הוסף לסימניות
כשלמדתי עימוד בפרוג דעת המרצים היתה שזה תורם ליופי של הספר ויש להקפיד על כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1667849:
אולי זה מגוחך שאני מביע דעה כנגד המקצועיות והוותק שלך, אבל נראה לי שהאיזון תורם ליופי של הספר בכל מצב, גם אם זה טור אחד וטקסט רץ.
מעניין לשמוע מה דעת שאר המעמדים בעניין?

וודאי אין ספק שהאיזון תורם ליופי. (והפרזתי לומר שאין שום צורך, והכוונה הייתה למעשה לא מצד האידאל) הבעיה שלרוב זה על חשבון משהו אחר. ויש לאזן בין הצרכים.
לכן בספר מאמרים בטור אחד או פירושים וכדומה לרוב לדעתי האישית אין צורך. בעיקר כי ממילא ההערות שוליים יוצרים מצב שהדפים לא בקו אחד ישר.

אך בספר כמו קונטרסים שבשני טורים מלאים, או ספר שכולו טקסט אחד בלי הערות (נניח ספרי מוסר מנוקדים) וכדומה, שיותר רואים דף מלא ודף אחרי דף, אז זה וודאי חשוב.
וגם אז יש לשקול שימוש ברווחים מדויקים והצמדה לרשת, בתור פתרון ראשון.

גם יש לקחת בחשבון שממילא לרוב הדפים אינם במדויק זה מול זה. בהדפסה. לכן זה רלוונטי בעיקר לטורים באותו דף.

כל זה לענ"ד, ובטח גם תלוי בקהלי יעד השונים.

• הוסף לסימניות
יש רצוי ויש מצוי

• הוסף לסימניות
לגבי (3) יש להשתמש ב-preflight.

• הוסף לסימניות
אני מקפיד ביישור אנכי עד הפרש של 4 נקודות לכל היותר. במקרים נדירים חייבים להתפשר.
וכמובן בתג זה הולך חלק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה