עזרה עוזרת בית - מה כולל התפקיד?

• הוסף לסימניות
אנו שוקלים להכניס עוזרת,
מה בדיוק היא עושה?
גם מסדרת? או שצריך לסדר לפניה?
מה לגבי פרטיות? מקובל שנכנסת נניח לחדר שינה?
כולל כביסות? שטיפת כלים? נקיון כיריים?
וכן מה המחיר המקובל?

בעבר הבאתי בחורה לעזרה, אך יצאתי יותר עייפה מלעשות הכל לבד, וגם להסביר לה.........
אודה לכל מידע.
תודה

• הוסף לסימניות
שיחת תיאום ציפיות כמו על מעסיק ועובד,
לכן כדאי ללכת על מישהי שמחפשת לטווח ארוך, ואז מתרגלים אליה והיא מתרגלת אלינו.

אצלנו הכל היה תלוי בצרכים שלנו, וכל פעם הסברנו מה אנחנו צריכים... ואם מסבירים טוב היא מבינה :)

• הוסף לסימניות
אנו שוקלים להכניס עוזרת,
מה בדיוק היא עושה?
גם מסדרת? או שצריך לסדר לפניה?
מה לגבי פרטיות? מקובל שנכנסת נניח לחדר שינה?
כולל כביסות? שטיפת כלים? נקיון כיריים?
וכן מה המחיר המקובל?

בעבר הבאתי בחורה לעזרה, אך יצאתי יותר עייפה מלעשות הכל לבד, וגם להסביר לה.........
אודה לכל מידע.

עוקבת

• הוסף לסימניות
אגב כאשר הבית היה עם מלא ילדים קטנים,
היינו מביאים עוזרת מיד בצאת שבת, זה היה התענוג של השבוע
אנחנו מסיימים סעודה שלישית, מקלחת לילדים, הבדלה - ואופס הבית נקי ומצוחצח.

ימים עברו.....

• הוסף לסימניות
את התשובות לכל השאלות האלה את קובעת.
בד"כ כשהעוזרת גויה זה הולך בקלות, הם ממושמעות וראש קטן.

• הוסף לסימניות
את התשובות לכל השאלות האלה את קובעת.
בד"כ כשהעוזרת גויה זה הולך בקלות, הם ממושמעות וראש קטן.
זהו שהיא חרדית, שלדעתי זה מעלה בקטע של אמינות, אבל חיסרון כי לא נעים 'לפקד' עליה
וכן אשמח לדעת אם יש איזשהם כללים

• הוסף לסימניות
כן!!!!
יש איסור דאורייתא של "לא תרדה בו בפרך".
וצריך לדעת מראש מה הגדרים בזה (שאלת רב)
עבודת פרך פירושה עבודה ללא תכלית/תועלת, אלא רק כדי שיעבוד. ניקיון הבית וסידור וכו' כל מה שצריך, זה לא בפרך

• הוסף לסימניות
תמיד כדאי יחס מכבד ולחרדית-אפילו מפנק
לסכם מראש על פתיחות מה חשוב לה מה לך ומה סגנון העבודה
היו כאלה חרדיות שהציעו לי להכין פסטה לילדים או לצחצח כלי כסף-מאד תלוי

• הוסף לסימניות
אצל סבא שלי ז"ל הייתה עוזרת יהודיה.
לא משנה שכל פעם לפני שהיא באה סידרו את הבית פיקס, ואני זוכר כילד שתהיתי למה מביאים עוזרת, כי הבית היה נראה מצוחצח.
אבל דבר אחד נחקק לי בראש.... את השקית של הזבל, סבא שלי היה מוריד בעצמו, וכששאלתי אותו למה הוא לא נותן לעוזרת להוריד הוא אמר לי... היא מנקה בשביל שיהיה לה פרנסה (אני חושד שזה היה הדרך שלהם לתמוך בה בצורה מכובדת, אבל כבר אין לי את מי לשאול, ומן הסתם היו מכחישים),
אבל אני לא אתן לאשה יהודיה להוריד זבל, זה לא מכובד, ואני יכול לעשות את זה בעצמי.
רק בשביל לסבר את האוזן באותה תקופה הוא היה אב"ד תל אביב.

• הוסף לסימניות
אצל סבא שלי ז"ל הייתה עוזרת יהודיה.
לא משנה שכל פעם לפני שהיא באה סידרו את הבית פיקס, ואני זוכר כילד שתהיתי למה מביאים עוזרת, כי הבית היה נראה מצוחצח.
אבל דבר אחד נחקק לי בראש.... את השקית של הזבל, סבא שלי היה מוריד בעצמו, וכששאלתי אותו למה הוא לא נותן לעוזרת להוריד הוא אמר לי... היא מנקה בשביל שיהיה לה פרנסה (אני חושד שזה היה הדרך שלהם לתמוך בה בצורה מכובדת, אבל כבר אין לי את מי לשאול, ומן הסתם היו מכחישים),
אבל אני לא אתן לאשה יהודיה להוריד זבל, זה לא מכובד, ואני יכול לעשות את זה בעצמי.
רק בשביל לסבר את האוזן באותה תקופה הוא היה אב"ד תל אביב.
מרגש!

• הוסף לסימניות
ממש לא! העוזרת הזו לא מנקה טוב בפינות, מנקה תריסים וחלונות פעם ב... ובכלל הקירות נראים כמו ניירות ציור גדולים!!
הייתי מוריד לה במשכורת!!!!!

ובמחשבה שניה, אפשר להתחשב בפרט אם יש לה עבודה מתישה נוספת, ילדים שהיא צריכה לדאוג להם/לבשל להם/לכבס להם/להעסיק אותם וכו', ניקים בפרוג שהיא חייבת לעדכן....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה