כללי עולם הדפוס - תעלומה

• הוסף לסימניות
אולי משהו כבר נתקל במשהו כזה.
שלחתי לדפוס קובץ, שהיה אמור להיות מודפס על שמשונית בגודל 2.5 מטר אורך.
השלט מכיל בס"ה אינפורמציה כמו לוגו, כתובת, טלפון וכו', ולכן עיצבתי אותו באינדיזיין מכיוון שכל האלמנטים וקטוריים לחלוטין.
היו שם בס"ה שלשה צבעים, שחור אפור ואדום. הכל ברור?
הערכים של האפור היו: C-0 M- 0 Y-0 K-30. בקיצור, על טהרת השחור בלבד!
העברתי את זה לחנות של דפוס (כמו כל ה"קופי" למיניהם.. - לשכת שירות), הוא כמובן סוג של מפיק שמוציא את ההדפסות האלה החוצה. עובר יום והשלט מגיע מהדפוס, אני פותח וחשכו עיני, האפור יצא תכלת!! כמובן שזה לא עובר, הראיתי לו את זה, הוא אמר אין בעיה תחזיר אותו ואני אדפיס לך חדש.
עובר שבוע, הוא מתקשר ואומר לי תשמע הדפוס אמר לי שהיה שם תכלת. אמרתי לו מה פתאום תכלת אני בא אליך לחנות ומראה לך שזה אפור חלק! בקיצור, הלכתי אליו והוא הסביר לי משהו מפולפל, שכשסוגרים את הפידיאף זה מערבב משהו בצבעים, ופותחים את הקובץ דרך הפוטושופ, ומדפיסים ב RGB ועוד כל מיני דברים מרתקים... (אם לא הבנתם לא נורא כי נראה לי שגם הוא לא באמת יודע מה הוא אמר..)
בקיצור אמרתי לו שאני לא באמת מבין בדפוס אבל כך למדנו וזו הדרך, בכל זאת עשיתי כעצתו ופתחתי שוב ת'קובץ הזה בפוטושופ והגדרתי שם אפור אפור, שלחתי שוב והנה זה יצא מעולה! אפור טהור.
נשאלת השאלה האם לא עשיתי בתחילה כמו שצריך או שפשוט מישהו עבד עלי, ומכר לי סיפורים? כמובן שגם תלוי מי צריך לספוג את הנזק.
מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
הפרטים העיקריים חסרים בסיפור:
מה היו הגדרות הצבע בעת הסגירה?
יש לך את הPDF הראשון שלך להעלות לכאן?

• הוסף לסימניות
מה שקרה לדעתי, הוא שהם הפכו את הקובץ הוקטורי שלך לפיקסלי (פתחו אותו בתוכנה פיקסלית במקום וקטורי), והאפור קיבל ערכים של אפור "צבעוני".

• הוסף לסימניות
לא הבנתי ת'שאלה. איפה ההגדרות האלו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;664847:
מה שקרה לדעתי, הוא שהם הפכו את הקובץ הוקטורי שלך לפיקסלי (פתחו אותו בתוכנה פיקסלית במקום וקטורי), והאפור קיבל ערכים של אפור "צבעוני".

כך אמור להיות?

• הוסף לסימניות
בדקת בהגדרות של ה PDF לראות מה ערכי הצבע?
תמיד יש בעיה עם השינוי הזה בהמרה ל PDF
צריך לבדוק ב 7 עיניים

• הוסף לסימניות
ברור שלא אמור....
קובץ וקטורי סגור לדפוס למה לפתוח בפוטושופ? זה בפירוש בטוח משנה חלק מהצבעים.
במיוחד אם הפכו CMYK ל-RGB עם הגדרות הצבע האוטומטיות של התוכנה, מתכון בדוק לשיבושים בצבע.
כנראה מישהו שם לא כל כך מבין מה הוא עושה, והפך את הקובץ הסגור שלך לקובץ פוטושופ פיקסלי ב-RGB

תעלה את הקובץ המקורי שסגרת ואפשר לבדוק

• הוסף לסימניות
אז הנה הקובץ.

קבצים מצורפים

• שלט רואים.pdf
    KB 38.9 · צפיות: 37
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י חבר;664849:
כך אמור להיות?

אכן לא.
ככה לא צריך להיות, ושום הסבר דחוק, מפולפל ככל שיהיה, אינו מצדיק המרה פושעת של גרפיקה מקורית איכותית לג'ייפג רסטרי אחד עלוב.

איש אחד שאני מכיר, מצרף אזהרה לכל מייל בזו הלשון:
"לתשומת לב...כל המרה, פחיסה, מתיחה, שינוי פרפורציה, כיול צבע, הוספת מסגרת, או הסרתה בקובץ זה אסורים בהחלט. כל שינוי אם יבוצע, ייחשב כ"כשל תמורה" וחליפתו לא תשולם ללא כל צורך בהוכחת נזק. מזמין הפרסום / ההדפסה שומר לעצמו את הזכות לתבוע על כל חריגה כנ"ל בגין נזקים ישירים ועקיפים, תדמיתיים וממשיים, כמו גם עיכוב בלו"ז באם ייגרם. ראו הוזהרתם". בתודה וגו'...

• הוסף לסימניות
בדקתי את הקובץ. האפור - אפור.
מה שאני משערת שקרה, זה כך:
אתה שלחת למפיק PDF, הוא פתח את זה בפוטושופ. למה? אין לי מושג, אבל אולי הוא רצה להתאים גודל, אולי להמיר ל JPG, לא יודעת למה.
כשפותחים קובץ PDF בפוטושופ, פוטושופ שואל אותנו באיזה הגדרות לבחור, ושם צריך לבחור אם לפתוח RGB או CMYK. הבן אדם כנראה בחר ב RGB, וממילא הקובץ עבר המרת צבע ללא ידיעתך.
חשוב להדגיש: זה לא חייב להיות ככה, הוא יכול היה גם לבחור CMYK, ואז הכל היה נשאר בסדר.
אין שום סיבה לעשות את הקובץ מלכתחילה בפוטושופ, כמו שהוא ניסה לטעון אחר כך.
בקיצור, על פניו, זב"שו.

• הוסף לסימניות
אני נזכר גם שהוא אמר שהדיגיטלי מדפיסים בRGB. יש משהו?

• הוסף לסימניות
אני לא מתמצאת עד כדי כך בהדפסות פלוטר, מצטערת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;664872:
איש אחד שאני מכיר, מצרף אזהרה לכל מייל בזו הלשון:
"לתשומת לב...כל המרה, פחיסה, מתיחה, שינוי פרפורציה, כיול צבע, הוספת מסגרת, או הסרתה בקובץ זה אסורים בהחלט. כל שינוי אם יבוצע, ייחשב כ"כשל תמורה" וחליפתו לא תשולם ללא כל צורך בהוכחת נזק. מזמין הפרסום / ההדפסה שומר לעצמו את הזכות לתבוע על כל חריגה כנ"ל בגין נזקים ישירים ועקיפים, תדמיתיים וממשיים, כמו גם עיכוב בלו"ז באם ייגרם. ראו הוזהרתם". בתודה וגו'...

והמישהו הזה - הוא אני??? :)
(או שסתם כך פתאום נזכרת בכל מיני סיפורים על כל מיני אנשים ששותים קפה, צועקים ומשתלחים באימיליים בבתי הדפוס...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;664874:
בדקתי את הקובץ. האפור - אפור.
מה שאני משערת שקרה, זה כך:
אתה שלחת למפיק PDF, הוא פתח את זה בפוטושופ. למה? אין לי מושג, אבל אולי הוא רצה להתאים גודל, אולי להמיר ל JPG, לא יודעת למה.
כשפותחים קובץ PDF בפוטושופ, פוטושופ שואל אותנו באיזה הגדרות לבחור, ושם צריך לבחור אם לפתוח RGB או CMYK. הבן אדם כנראה בחר ב RGB, וממילא הקובץ עבר המרת צבע ללא ידיעתך.
חשוב להדגיש: זה לא חייב להיות ככה, הוא יכול היה גם לבחור CMYK, ואז הכל היה נשאר בסדר.
אין שום סיבה לעשות את הקובץ מלכתחילה בפוטושופ, כמו שהוא ניסה לטעון אחר כך.
בקיצור, על פניו, זב"שו.

התחום שלך זה זיהוי פלילי חח:)

• הוסף לסימניות
זו הסיבה המתקבלת על הדעת למה הוא הפך לRGB.
(אבל זה לא עונה למה אי אפשר להדפיס ישר מהPDF את זה יענו לך מומחי הדיגיטלי)

• הוסף לסימניות
בדפוס דיגיטלי יש הרבה אילתורים.

אני עבדתי שנתיים בדפוס.
בד"כ מי שמוציא תהדפסה זה איזה דפס שאין לו מושג בניהול צבעים ולפעמים שמדפיסים
דרך פידיאף יוצא שוליים גדולים ומסמך קטן ועוד בעיות, ויש הרבה פונקציות בתוכנות ההדפסה וכל אחת היא משהו אחר והפונקציה שאתה מחפש נמצאת במקום אחר,
והתוכנות האלה לרוב באנגלית כך שהדפס מעדיף לעבוד בדרך שהוא רגיל לפתור בעיות
ובמקום לשבור תראש איך עושים את זה בתוכנה של המכונה הוא פותח בפוטושופ (ומכאן ההמשך של הזיהוי פלילי:))ומגדיר את גודל הדף לדף שיש לו במלאי, ומדפיס...

• הוסף לסימניות
בהיותי נער צעיר בעולם הגרפיקה, כשעוד ישבתי בספסלי הלימודים, שלחתי קובץ על טהרת הוקטור מאילוסטרייטור לדפוס דיגיטלי להדפסה,
אחרי כמה דק' אני מקבל טלפון, היי..הלו.. למה לא סגרת את זה ב-300 פיקסלים ?
ואני עומד נבוך, חשבתי אולי צריך גם מאילו' לסגור ב-300 פיקסלים! לא ידעתי מ'לעשות,
בסופו של דבר הוא הדפיס את זה וזה יצא כאילו הפעליו עליו פילטר טשטוש בפוטושפ.

כמובן שהחזר לא קיבלתי, גם לא הלקוח, זה איכזב אותי מאוד (כמדומני שזה היה העבודה הרצינית הראשונה שעשיתי אז).

אחרי תקופה הייתי בדפוס אחר וגם שם היה לי בעיה אחרת,
מבירור שעשיתי בעבר, (גם הראיתי את הקבצים בזמנו לעדי רביד-לשעבר בפרוג) :
כל הבתי דפוס הדיגטלים הקטנים שנמצאים אצלינו לא יודעים לא מיניהו ולא מקצתו מה זה גרפיקה, הם מדברים מילים מפוצצות שלא יהי לך מה לאמר, הכל בבלאט, הכל שטויות,

במקרה שלי הדפוס פתח את זה בפוטו שופ (את הפידיאף מאילו') ושם הוא לא ידע שצריך להגדיר רזולוציה, כמובן שהוא פתח את זה על 72 פי', ואז הוא בדק בפוטשופ (כנראה שאת זה הוא כן ידע) כמה רזולוציה יש..........:mad: זה היה עצוב מאוד!

אסור להאמין לבתי דפוס. אסור להתרגש מהם.
(כמובן שאני לא מכליל - אבל ע"פ רוב..)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה