עומד לי על הלב הרבה זמן..

• הוסף לסימניות
בשנים האחרונות יצאה לי כל ההנאה משמיעת מוזיקה חסידית, כל הסינגלים החדשים נשמעו לי חוזרים על עצמם עם אותם פתיחי חצוצרות שמנסים להיות דרמטיים, שלא לדבר על שירים שלא זכו לצאת כסינגל, אותם לא הייתי מסוגל לשמוע אפילו את הפתיח, ומי בכלל מדבר על הצורה שזמרים היו מופיעים, תנועות מגושמות ולא קשורות בכלל, שמפוגגות מהשיר את פירורי האמינות שעוד נותרו מהלחן, בשירים קצביים הזמר קופץ ורוקד על הבמה רק כי המפיק אמר לו שככה הקהל יתלהב, בשירי הלל לקוב"ה במקרים מסויימים זה נראה שהזמר שר על עצמו (עפ"ל..) , ובשירי רגש הדוגמן התורן חושב שנאמין לו שרק לכבוד המעמד הוא עוצר עצמו לבכות מרוב כמיהה לבניין בית המקדש.
תכלס' , בפורום הזה התודעתי לראשונה לשירה החסידית האוטנתית, עיבודים אמיתיים שעוזרים לשיר להביע את עצמו, זמרים ששרים בלי מניירות מעצבנות, שילוב מדהים בין המקהלות, ובעיקר רואים את הכבוד שנותנים למילים ולמשמעות.
בהתחלה די זילזלתי במקהלות שהיו ישובים סביב שולחן שטרם פינו ממנו את שאריות האוכל.. אבל לאחרונה הם השתדרגו פלאים ומשאירים לדעתי אבק ל"ענקי הזמר החסידי" שאותם פעם כ"כ אהבתי לשמוע.
אני רוצה להדגיש שכל זה אני כותב ממש לא בעניין רוחני וכד' אלא מקצועי גרידא.
הנה דוגמא לזמר ששר כמו שצריך, בלי תנועות מיותרות ו'רבי רושם'.. עד כדי כך שאני מוחל לו על זה שהוא מרכיב שטריימל ביום שלישי.
אידיש נחת יענקי גרין מאטי אילאוויטש ומקהלת שירה - על לבבך
להורדה:
https://www.prog.co.il/threads/אשכול-הסינגלים-בקשות-ותגובות.387726/page-78#post-6093586

ותודה לעקיבא שישים שהביא את זה לכאן

• הוסף לסימניות
אומר לך את האמת
השיר יפה, אבל משום מה לא הצלחתי לבכות מ "והיו הדברים האלה"...
לא הבנתי מה ההבדל בין הזמר הזה לשאר הזמרים הפורחים היום כפטריות אחר הגשם
הוא באמת שר יפה, אבל לא מצליח להבין מה גרם לך להתפעלות מקצועית ממנו יותר מאחרים.

חוץ מזה שחשבתי שעל הקלידן עם החליפה הקצרה והעניבה לא תסלח...

ואם נכנס לעוד ביקורת מקצועית, אז בכלל לא הבנתי את השיר הזה, לא מבחינת המונוטוניות שלו, אין בו שום חידוש מיוחד, לא במילים ולא במנגינה.

אם יש לך עניין לקדם את הזמר הזה אין לי בעיה, אבל לא צריך לזרוק רפש באחרים,
(לא שאני חולק עליך על כל מה שכתבת...),
ועדיין אני חושב שישנם היום המון זמרים שיודעים להתחבר למילים ולשיר עם תנועות נכונות ולא לקפוץ כקרפדות או לבכות בהיסטריה.

• הוסף לסימניות
אידיש נחת יענקי גרין מאטי אילאוויטש ומקהלת שירה - על לבבך
אכן, אחד הזמרים האהובים עלי ביותר!
מלחין בחסד עליון.
וכל שיר עם מסר מיוחד!

• הוסף לסימניות
לקדם אותו? אין לי אפילו מושג אם זה יענקי או מאטי..
לא כתבתי שהתלהבתי מהאיכות הקולית או הביצועית, (כי זה לא הנושא) התלהבתי מכל הסגנון הזה ששרים בלי תנועות מוגזמות ומגוחכות,
ואגב, זה בדיוק הטעות בתפיסה שכאילו מכל שיר צריך לבכות מרב רגש, ממש לא. המנגינה נותנת פירוש ורגש למילים,
אם אתה שואל אם זה עשה לי משהו במילים הללו כשאני מתפלל, התשובה היא כן!!

• הוסף לסימניות
אם יש לך עניין לקדם את הזמר הזה אין לי בעיה, אבל לא צריך לזרוק רפש באחרים,
כנראה שאתה לא מעודכן.
אבל הוא לא צריך אף אחד שיקדם אותו!
הוא אחד הגדולים היום!
וזה שלא שומעים כאן בארץ לא אומר...

• הוסף לסימניות
לא אמורים לבכות. זה סגנון באמצע...
שמעת שירים אחרים שלו??
לא כתבתי שהתלהבתי מהאיכות הקולית או הביצועית, (כי זה לא הנושא) התלהבתי מכל הסגנון הזה ששרים בלי תנועות מוגזמות ומגוחכות,
ואגב, זה בדיוק הטעות בתפיסה שכאילו מכל שיר צריך לבכות מרב רגש, ממש לא. המנגינה נותנת פירוש ורגש למילים,

האמת שגם לי אין מושג איך קוראים לזמר הזה, ולא שמעתי שירים אחרים שלו, וגם לא דיברתי כליו בכללי, וייתכן שבמקומות אחרים הוא נפלא ביותר.
אך מכיון שדיברו על תנועות מוגזמות או -
ובשירי רגש הדוגמן התורן חושב שנאמין לו שרק לכבוד המעמד הוא עוצר עצמו לבכות מרוב כמיהה לבניין בית המקדש.

רציתי רק לומר שלדעתי אמנם הוא לא עשה תנועות מוגזמות אבל מאד "התכוין" ועצם את עיניו חצי בבכי, ולדעתי אין שום מקום שם לבכות, אפשר להיות ברגש אבל אי"צ לבכות..
ובמיוחד שאין שם מסר מאד חזק של משהו מוגדר.

אם אתה שואל אם זה עשה לי משהו במילים הללו כשאני מתפלל, התשובה היא כן!!

לזה לא קוראים מקצועיות, אלא זה מדבר אליך ברמה האישית, ומכיון שזה אכן שיר עם מסר מופשט כל אחד לוקח את זה למקום אחר, וייתכן שאם נסתכל במבט של יוצרים שכותבים מילים בלי קשר וכל אחד צריך להבין מה הוא רוצה ואיפה זה פוגש אותו, אז גם פה זה בסדר גמור,
אבל אם נסתכל מבחינת המוזיקה החסידית האותנטית, שלוקחת מילים ברורות ומפרשת אותם ונותנת מסר, פה לא נראה לי שזה מה שקרה - שוב - מבחינה מקצועית ולא איך שאתה לקחת את זה..

• הוסף לסימניות
האמת שגם לי אין מושג איך קוראים לזמר הזה, ולא שמעתי שירים אחרים שלו, וגם לא דיברתי כליו בכללי, וייתכן שבמקומות אחרים הוא נפלא ביותר.
אך מכיון שדיברו על תנועות מוגזמות או -

רציתי רק לומר שלדעתי אמנם הוא לא עשה תנועות מוגזמות אבל מאד "התכוין" ועצם את עיניו חצי בבכי, ולדעתי אין שום מקום שם לבכות, אפשר להיות ברגש אבל אי"צ לבכות..
ובמיוחד שאין שם מסר מאד חזק של משהו מוגדר.
אז זהו...
אתה צריך להכיר אותו קצת לפני שאתה כותב.

• הוסף לסימניות
אז זהו...
אתה צריך להכיר אותו קצת לפני שאתה כותב.
הכל טוב, תרגעו, הוא זמר מקצוען עם לב זהב ונשמה רותחת

מתנצל מכל מי שנפגע

כתבתי מפורש שאני לא שפטתי את הזמר הזה באופן כללי, אלא דיברתי על הנקודה הספציפית שעליה דנו כרגע ובביצוע הספציפי הזה,

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה כבר עניין של טעם אישי,
לטעמי הוא נטול תנועות מעושות, וגם אני עוצם את העניים לפעמים כשאני שר גם אם אני באמצע לטגן שניצלים,
באופן אישי, בשיר הזה, פשוט האמנתי לו.
ולא צריך לחפש איפה הזמר עוצם את העניים, קודם מקשיבים לשיר, מנסים להבין איפה זה נוגע בי, ואז מבינים אם הזמר שר על עצמו, או שהוא עצמו שר..
יתכן בגלל שאתה קלידן, אז מיד אתה מקטלג אם זה מונוטוני או חדשני וכד',
עזוב, תן לשיר להתנגן, תנסה להקשיב לרגש, תראה כמה זה יפה.

• הוסף לסימניות
זה כבר עניין של טעם אישי,
לזה לא קוראים מקצועיות, אלא זה מדבר אליך ברמה האישית,

יתכן בגלל שאתה קלידן, אז מיד אתה מקטלג אם זה מונוטוני או חדשני וכד',
האמת שעוד לפני שנהייתי קלידן הייתי מוזיקאי בנשמה, חוץ מזה שאני גם מלחין...;)
ולא הסתכלתי על הלחן כחדשני או לא,
חידוש בלחן יכול להיות משהו עתיק אבל עם אמירה,
ופה כל הקטע של "והיו הדברים האלה אשר אנכי מצוך היום" חוזר על עצמו ללא עליות וירידות או שינויים משמעותיים, ולזה קראתי מונוטוניות.
לא תמיד זה כל כך רע, במקרה הנוכחי זה מה שאני חושב ומותר לכל אחד לחלוק עליי, - מדינה דמוקרטית או לא???:p

• הוסף לסימניות
אגב, @שימיגם לא כדאי להשאיר דברים בלב הרבה זמן...:(
אם יש משהו תמיד אנחנו פה...:cool:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה