תח"צ עומסי תנועה בבני ברק בעקבות אוטובוס תקוע - האם הנוסעים יגיעו ליעדם לפני כניסת השבת?

לתשומת לבכם האוטובוסים 978
א. הינם של חברת נתיב אקספרס, חברה של בני דודים, והנהגים כמובן הינם בני דודים
ב. האוטובוסים הנ"ל מסיעים בעיקר לזכרון יעקב, הם ממשיכים ריקים כמעט תמיד לכרמיאל, ובימי שישי זה כמעט רשמית שהם אמורים להגיע לכרמיאל אחרי כניסת שבת
המשמעות של זה היא שיש תחבורה מבני ברק ששעת הסיום המוגדרת שלה היא לאחר כניסת השבת ?

המשמעות של זה היא שיש תחבורה מבני ברק ששעת הסיום המוגדרת שלה היא לאחר כניסת השבת ?
ויותר מזה, זה אומר שא״א לסמוך על זה שזה בני ברק.. אלא מהיום לבדוק כל דבר לבד.. :confused:

וזה ככה גם בתכנון ולא בטעות, ראה מצורף.
Screen Shot 2024-12-08 at 13.43.37.png

פשוט הזוי, לא ברור למי זה מיועד {יוצא ב13:15}
נדמה לי.. שכבר כתבו פה בעבר שהבעלות של החברה היא כן יהודית,
כך שלא ברור בכלל מה ההיתר ההלכתי.

בעצם לפי כמה וכמה דוגמאות ש @מנוי פרימיום הביא פה יוצא שגם לצאת מב"ב לי-ם ב-13:30!! זה סיכון..
זה אומנם נשמע הזוי, אבל זה אכן ככה,
אם כי לא סיכון באמת גדול,
השבוע היה כביכול את תרחיש הקיצון,
של עיכוב 50 דק׳ בתאונה בדרך,
ובכ״ז בסוף כולם הגיעו בזמן,

אבל!
אם היה מתעכב בעוד 20 דק׳ בלבד!
הרי שתושבי גבעת זאב וקרית יערים {בהתאמה}
היו צריכים לפתוח את ביתם לכמה מאות אנשים,

בקיצור לא באמת אפשר לצאת ב12:30 לירושלים, רק חשוב להיות מודעים שייתכן שינוי בלו״ז :sneaky:
{ולמי שבאמת מפחד להיתקע, יש רכבת..אחרונה מסבידור בשעה 14:06, מגיעים 14:51 - עדיין יש קצת תח״צ פנימי..}

ביום שישי האחרון היתה תאונה באזור נתב"ג לכיוון ירושלים
עמדנו שם שעה!!
במצב הזה גם רכבים פרטיים נתקעו.

יצאנו ב423 ישיר לרמות של 13:20 (הקודם היה מתישהו בבוקר וזה היחיד בצהרים)
הגענו ב16:10 :cry:

אכן צריך להקדים את האוטובוסים הישירים לשעה יותר מוקדמת
מבני ברק האוטובוס יצא ב14:00 זה גם מידי מאוחר מכל הדעות לצאת מהעיר

ביום שישי האחרון היתה תאונה באזור נתב"ג לכיוון ירושלים
עמדנו שם שעה!!
במצב הזה גם רכבים פרטיים נתקעו.

יצאנו ב423 ישיר לרמות של 13:20 (הקודם היה מתישהו בבוקר וזה היחיד בצהרים)
הגענו ב16:10 :cry:

אכן צריך להקדים את האוטובוסים הישירים לשעה יותר מוקדמת
מבני ברק האוטובוס יצא ב14:00 זה גם מידי מאוחר מכל הדעות לצאת מהעיר
מניסיון ישן של משרד התחבורה,
כשהקווים הישירים יוצאים מוקדם הם ריקים,

החל מהשבוע האחרון כל הקווים לירושלים יצאו בב״א בשעה 13:20 ו..זהו!
{כולם של אגד/דר״א אשתקד באפיקים זה היה עד 14:00..}

כך שבהחלט יש הקדמה של הקווים,
אבל לא סביר להקדים יותר מזה.

כשהקווים הישירים יוצאים מוקדם הם ריקים,
לא מובן
אם אני רוצה לצאת מנתיבות לבני ברק
אם האוטובוס האחרון יהיה בשעה 10 בבוקר אני אעלה עליו, לא כי אני אוהב אלא כי אני חייב
גילוי נאות מזה שנים שלא נסעתי בתח"צ בין עירונית בכלל ובימי שישי בפרט, אך גם שאני יוצא ברכב מקפיד על מרווח זמן של פי 3 (כלומר יוצא כארבע שעות לפני שבת)

אי אפשר לקבוע לפי מקרים חריגים
אם הכביש היה סגור מ1 עד 4 מה היו אומרים? שבשבוע הבא צריך לצאת ב11 וחצי?
שלוש שעות מבני ברק לירושלים זה חריג לגמרי, גם בשעות אחרי צהריים העמוסות של ימות החול.

אי אפשר לקבוע לפי מקרים חריגים
אם הכביש היה סגור מ1 עד 4 מה היו אומרים? שבשבוע הבא צריך לצאת ב11 וחצי?
שלוש שעות מבני ברק לירושלים זה חריג לגמרי, גם בשעות אחרי צהריים העמוסות של ימות החול.
כבר שבועיים שהאוטובוסים מגיעים באיחור לאחר הדלקת הנרות, האם מדובר בצירוף מקרים?

הלו"ז הרגיל של האוטובוסים האלו הוא פחות מחצי שעה להדלקת הנרות, הלו"ז מחושב לפי נסיעה אופטימלית - ללא פקקים ועומסים, כל תאונה קטנה יכולה לגרום לנוסעים להגיע לאחר הדלקת הנרות.

כבר שבועיים שהאוטובוסים מגיעים באיחור לאחר הדלקת הנרות, האם מדובר בצירוף מקרים?

הלו"ז הרגיל של האוטובוסים האלו הוא פחות מחצי שעה להדלקת הנרות, הלו"ז מחושב לפי נסיעה אופטימלית - ללא פקקים ועומסים, כל תאונה קטנה יכולה לגרום לנוסעים להגיע לאחר הדלקת הנרות.
ממש לא.
402 האחרון שיוצא ב13:20 מקניון איילון, לפי הלו"ז אמור להגיע לתחנה מרכזית בירושלים ב14:24.
נכון שזה תמיד יותר, אבל מדובר בלמעלה משעה וחצי לפני הדלקת נרות.
באופן נורמלי אין סיבה שיסיים אחרי 15:00
ובאמת עדיף לצאת קודם, אבל מפה ועד ההפלגות שהפליגו פה באשכול, הדרך ארוכה.

ממש לא.
402 האחרון שיוצא ב13:20 מקניון איילון, לפי הלו"ז אמור להגיע לתחנה מרכזית בירושלים ב14:24.
נכון שזה תמיד יותר, אבל מדובר בלמעלה משעה וחצי לפני הדלקת נרות.
באופן נורמלי אין סיבה שיסיים אחרי 15:00
ובאמת עדיף לצאת קודם, אבל מפה ועד ההפלגות שהפליגו פה באשכול, הדרך ארוכה.
אתם מודים שהלו"ז המתוכנן אינו נכון, אולם אין בידכם את נתוני האמת מהשבועות הקודמים בהם לא היו תאונות.
ברשותכם נציג כאן את נתוני ה-GPS של הקו אליו התייחסתם.

לפני 3 שבועות (22/11/2024) -
סיום המסלול בשעה 15:42, פחות מ-20 דק' לפני זמן הדלקת הנרות

1733858226782.png

לפני 4 שבועות (15/11/2024) -
סיום המסלול בשעה 15:52, 10 דק' לפני זמן הדלקת הנרות

1733858353541.png

אלו נסיעות בתנאי נסיעה 'רגילים' ללא מקרים חריגים
המקרים האלו מוכיחים שגם ללא תאונות מיוחדות הסיכון קיים

יש הצעה שמדוברת בשביל לפתור את הקשוי של היציאה המוקדמת בערבי שבת חורפיים, פשוט לסיים את הלימודים בשעה 11:00 מה שיאפשר לתלמידים ולצוות לחזור מוקדם ולהספיק לצאת.
איך אפשר לקדם את זה?
להוציא את הילדים *שלכם* מוקדם
אם באמת יש צורך ציבורי, הרבה הורים יעשו את זה ובשלב מסויים המוסדות יקדימו את סיום הלימודים מעצמם.

יש הצעה שמדוברת בשביל לפתור את הקשוי של היציאה המוקדמת בערבי שבת חורפיים, פשוט לסיים את הלימודים בשעה 11:00 מה שיאפשר לתלמידים ולצוות לחזור מוקדם ולהספיק לצאת.
איך אפשר לקדם את זה?
בחיידר של הבנים שלי מהחורף הקודם מסיימים את הלימודים בימי שישי בשעה 11:00.
[ כשהתחילו את זה הם שלחו פתק שהם מבטלים את ההפסקה בימי שישי ויסיימו את הלימודים בשעה 11:00]

לא מובן
אם אני רוצה לצאת מנתיבות לבני ברק
אם האוטובוס האחרון יהיה בשעה 10 בבוקר אני אעלה עליו, לא כי אני אוהב אלא כי אני חייב
גילוי נאות מזה שנים שלא נסעתי בתח"צ בין עירונית בכלל ובימי שישי בפרט, אך גם שאני יוצא ברכב מקפיד על מרווח זמן של פי 3 (כלומר יוצא כארבע שעות לפני שבת)
מנתיבות לבני ברק יש אוטובוס אחד
אבל מבב לירושלים יש כמה קווים, + קווים ישירים לשכונות , 411/413/412/422/423
והם תמיד אחרונים אחרי שנגמר השרות של 401/402 וכו
(אגב זה בעיה בפני עצמה, כי אם הקו הישיר האחרון אל יצא האנשים האלו נתקעים ובבעיה גדולה)

איך אפשר לקדם את זה?
לא מבינה- למה אם אני נוסעת שבת אחת או מקסימום 2 בממוצע בכל החורף (וככה רוב המשפחות היותר מבוגרות) אז הילדים שלי צריכים לסיים ב-11? כשאני נוסעת אני יוציא אותם מוקדם.
אצלינו בחיידר מ-11 זה סוג פעילות, שיר השירים וכו' מי שנוסע שיוציא את הילדים שלו מוקדם וככה הם לא מפסידים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה