דרוש מידע עונש על העתקה במבחנים

מצב
הנושא נעול.
אולי

לא בטוח אא לדעת

כנראה שלא

יש מצב...

שליטה!!!!
זה מעשה שנעשה מזה שהיא לא מרגישה מספיק בטוחה בעצמה מסכנה, ועוד יותר מסכנות התלמידות שלה

היא רוצה לשלוט ולהרגיש איך הילדה כנועה אליה (לא, לא מחינוך וטובת הילדה, אלא מזה שזה נותן לה תחושת ערך...
היא הרגישה שהאגו שלה נפגע!!)

לא חסרות מורות שמורידות את הרמה שלהן ורבות עם ילדות קטנות כאילו גם הן גם בנות 10-13

זה לא תמיד המקרה!! גם כשהמורה לא נוהגת בהגינות הרבה פעמים זה מעייפות/חולשה/כעס לא נכון וגם סתם מהיותה בן אדם שטועה!!

אבל לצערי הרב הרבה פעמים זה כן המקרה...
אני אישית , יכולה לעלות בזיכרוני כמה מורות שעשו מעשים כאלו מחוסר הרגשה של שליטה בכיתה..
וגם אני אישית הייתי קרבן למורה כזו.. (והייתי ילדה מאד "חננה"..)

אם זה מקרה חד פעמי, אפשר בהחלט לדבר עם המורה..
אם זה מיקרה שחוזר על עצמו, (מורה שמענישה תוך כדי השפלה של התלמידה..)
זה המניע , וזה ככ" עצוב,
שמורות לא נבחרות לפי היכולת /הכישרון שלהם...
ונמצאות בתפקידן כל עוד הן מסוגלות להגיע לכיתה...

אסור להעתיק לא בגלל שאחרי זה לא מסתדרים עם ברירת אורז.
לא מתווכחת, אבל זה היה האיום התמידי של המורות.
כאילו, כשם שאת חושבת שמותר להעתיק - תחשבי אולי שמיותר לברור אורז,
ואז כולם יאכלו תולעים, על ראשך.

לא מתווכחת, אבל זה היה האיום התמידי של המורות.
כאילו, כשם שאת חושבת שמותר להעתיק - תחשבי אולי שמיותר לברור אורז,
ואז כולם יאכלו תולעים, על ראשך.
ואולי בזכות האיום הזה את בוררת היום אורז כמו שצריך;)

(בינינו, האיום באמת מטופש, בגלל עצם ההתנגדות שהוא יוצר.
זה עדיין לא הופך את ההעתקה למעשה לגיטימי).

אף אחד לא אומר שזה לגיטימי להעתיק,
מצד שני , יש לכל דבר את היחס הראוי לו..
גם לפספס זמן קריאת שמע , זה בעיה ההלכתית קשה,
ועדין הרב שטינמן זצוק"ל אמר שמותר להעיר את הילד פעמים בלבד ובנועם!!
והוא לא אמר שהוא צריך להתפלל בצד של בית הכנסת, או להעיר אותו בצעקות, או שיבחר איזה עונש מגיע לו...
(ואני לא הרב שטימנן ואני לא יודעת , מה צריכה להיות התגובה האמיתית, וכאן יש גם את הבן אדם לחברו ולא רק בן אדם למקום ועוד ועוד....)
אבל הרעיון, הוא שלקחת את הדברים בפרופורציה..
ולא להפוך כל דבר לפיל,

ולא צריך להשפיל ילד בפומבי, לא משנה מה הוא עשה...

ואם הילדה העתיקה בשקט. זה בינה לבין המורה, ויש מספיק עונשים תואמים את המעשה...
(והעלו כאן מספיק רעיונות..)

בלת"ק חלקי
לי מפריע בעיקר שהעונש כל-כך ממושך!
לא ברור לי כל הפרטים, אך ייתכן שאם המורה היתה נותנת לה לשבת לבד מבחן או שניים - זה היה משהו אחר. ואולי עונש טבעי כשם שכתבו.
אך להושיב ילדה לבד בכל מבחן ובוחן מתחילת השנה ועד חנוכה??
זו השפלה מתמשכת, שעל פניו - בלי לדעת מספיק פרטים ובלי לשמוע את המורה - אינני רואה לה כל סיבה, ונשמע לי משהו חסר פרופורציה לחלוטין, פגיעה מוגזמת ולא חינוכית כלל, שיכולה בהחלט להשאיר נזקים עתידיים.
זו גם הבעת אי אמון בילדה, שכביכול בטוח לא תתקן את התנהגותה בזמן קצר, אחרי עונש קצר מקומי - וחייבים כביכול לשמור עליה שלא תעתיק במשך חודשים! לא נותנים לה הזדמנות לתקן ולשנות במשך כל הזמן הזה.

אצל עם התלמידות, מנסיוני, אין מעשים "לגיטימיים".
אצל עם המורות, הכל מאד מאד לגיטימי. אפילו לאיים נחרצות כזה איום מטופש, ועוד לחשוב שהתלמידות תתרגשנה ותקחנה כצידה לדרך.
וגם להשפיל במודע, ולהעניש ענשים לא רציונאליים.
נתנו פה מספיק דוגמאות..

אולי נסגור את בתי הספר וחלאס.

אצל עם התלמידות, מנסיוני, אין מעשים "לגיטימיים".
אצל עם המורות, הכל מאד מאד לגיטימי. אפילו לאיים נחרצות כזה איום מטופש, ועוד לחשוב שהתלמידות תתרגשנה ותקחנה כצידה לדרך.
וגם להשפיל במודע, ולהעניש ענשים לא רציונאליים.
נתנו פה מספיק דוגמאות..

אולי נסגור את בתי הספר וחלאס.
אולי פשוט יותר,
שמורות אם הגיעו למצב שהם באופן שיטתי, משפילות תלמידות..
יאלצו לקחת איזה קורס ואולי אף ישמעו איזה איום קל מההנהלה, שהמקצוע שלהם מוטל בספק...
(מה שהיה קורה בכל עבודה אחרת שהעובד נכשל בה פעם אחר פעם...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה