התייעצות עוסק זעיר

• הוסף לסימניות
פותחת לחברה עוסק זעיר בזמן שהיא מקבלת תלושים מעוד שני מקומות וכמובן עשינו תיאום מס.
נכון לעכשיו אחד התלושים הוצהר כמקור הכנסה העיקרי שלה.
על העוסק זעיר היה כתוב שעד הסכום שאנחנו הצהרנו צפי הכנסה לדוג' 20 אלף שח בשנה יש פטור ממס וכל הכנסה נוספת מעבר תחויב במס.
מה שקרה זה שהמעסיק העיקרי אמור היה להתבטל ולהפוך לעוסק זעיר ולכן צריך לבטל אותו.
אם אני עכשיו אבטל את המעסיק העיקרי, אציין שהעוסק זעיר הוא העיקר (זה אותו עסק רק בקבלה ולא תלוש)
ואגדיל את צפי ההכנסה - האם זה יגדיל את אחוז המס שיגבה?
או שאם אני אצהיר שההכנסות הן לדוג' 50 אלף (מהעוסק זעיר העיקרי) - כל הכנסה עד הסכום הנל תשאר פטורה ממס?
תודה

ועוד שאלה: אם יש לי עוסק פטור - האם שווה לי להפוך אותו לעוסק זעיר? במידה וזה אפשרי)

• הוסף לסימניות
לגבי השאלה הראשונה אני לא כ״כ הבנתי אבל לא צריך להיבהל מלשלם מס תמיד אפשר להחזיר את זה
לגבי השניה לגברים אני ממש ממש ממליץ לנשים לא כ״כ היות ומחשבים להם 30 אחוז הוצאות וזה מפחית מדמי לידה

• הוסף לסימניות
פותחת לחברה עוסק זעיר בזמן שהיא מקבלת תלושים מעוד שני מקומות וכמובן עשינו תיאום מס.
נכון לעכשיו אחד התלושים הוצהר כמקור הכנסה העיקרי שלה.
על העוסק זעיר היה כתוב שעד הסכום שאנחנו הצהרנו צפי הכנסה לדוג' 20 אלף שח בשנה יש פטור ממס וכל הכנסה נוספת מעבר תחויב במס.
מה שקרה זה שהמעסיק העיקרי אמור היה להתבטל ולהפוך לעוסק זעיר ולכן צריך לבטל אותו.
אם אני עכשיו אבטל את המעסיק העיקרי, אציין שהעוסק זעיר הוא העיקר (זה אותו עסק רק בקבלה ולא תלוש)
ואגדיל את צפי ההכנסה - האם זה יגדיל את אחוז המס שיגבה?
או שאם אני אצהיר שההכנסות הן לדוג' 50 אלף (מהעוסק זעיר העיקרי) - כל הכנסה עד הסכום הנל תשאר פטורה ממס?
תודה

ועוד שאלה: אם יש לי עוסק פטור - האם שווה לי להפוך אותו לעוסק זעיר? במידה וזה אפשרי)
תבקשי חישוב מחדש לתאום מס ואז לא תחויב במס מיותר
תבדקי אם היא יכולה להיות עוסק זעיר בתנאים האלו יש הגבלות בדיוק בגלל התכנון מס הזה, סעיף 6 להלן-

10. מי אינו רשאי להיות מסווג כ"בעל עסק זעיר":

• יחיד המנהל עסק או משלח יד ואשר מתקיים בו אחד מאלה:
  1. הוא מעסיק עובדים;
  2. הוא אינו מנהל פנקסים קבילים;
  3. הייתה לו בשנת המס הכנסה מעסק או ממשלח יד שלא הופקה מיגיעה אישית;
  4. חלק מהכנסתו מעסק או ממשלח יד התקבל מאדם שהוא מעסיקו בשנת המס;
  5. חלק מהכנסתו מעסק או ממשלח יד יוחס אליו מתאגיד שקוף;
  6. יותר מ־25% מהכנסתו מעסק או ממשלח יד התקבלו ממקורבו ("קרוב" - כהגדרתו בסעיף 88) או ממי שהיה מעסיקו במועד כלשהו בשלוש שנות המס הקודמות;
  7. הוא בעל שליטה בחברה:
  8. הוא אינו עומד בתנאי אחר שקבע שר האוצר באישור ועדת הכספים של הכנסת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה