התייעצות עוסק פטור או זעיר

• הוסף לסימניות
האם התקרה הזו היתה נכונה לשכירים בלבד?
התמונה חסומה
אבל אין הבדל בין שכיר לעצמאי במענק עבודה.
מקסימום מענק לשני בין זוג עובדים ושני ילדים מתחת ל3
43.680 ש"ח
1764101517809.png

ולחובבי המספרים 3 ילדים מתחת לגיל שלוש - 55.440 ש"ח לשני בני הזוג יחד.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני לא חושב שזו כוונת החוק, בכל מקרה אשתדל לברר תשובה מוסמכת בנושא
עורך דין הסכים עם ההבנה שלי (שלחתי ביום שלישי פניה גם לרשות המיסים, בינתיים לא ענו)

@אוריגמי

• הוסף לסימניות
עורך דין הסכים עם ההבנה שלי (שלחתי ביום שלישי פניה גם לרשות המיסים, בינתיים לא ענו)

@אוריגמי
מעולה לכם
בהצלחה

• הוסף לסימניות

@אוריגמי
האם זה אפילו אם מכרתי נייר ערך ברווח של שקל אחד או שישנו מינימום בחוק?
וכמוכ יש לי הכנסה מתלוש בערך של 300 שח בחודש זה גם מונע קיזוז הוצאות אוטומטי תודה רבה

• הוסף לסימניות
האם זה אפילו אם מכרתי נייר ערך ברווח של שקל אחד או שישנו מינימום בחוק?
כאמור להבנתי ולהבנת העו"ד ששלחתי רווח מניירות ערך לא מפריע לקיזוז הוצאות
אם אקבל תשובה חד משמעית ממס הכנסה אשתדל לעדכן
וכמוכ יש לי הכנסה מתלוש בערך של 300 שח בחודש זה גם מונע קיזוז הוצאות אוטומטי תודה רבה
אם לא מוציאים קבלות למי שמעסיק אותך כשכיר זה לא מונע, כמובן מקזזים 30% רק מההכנסה כעצמאי. רק צריך לדווח בתיאום מס על ההכנסה המשוערת כשכיר

• הוסף לסימניות
כאמור להבנתי ולהבנת העו"ד ששלחתי רווח מניירות ערך לא מפריע לקיזוז הוצאות
אם אקבל תשובה חד משמעית ממס הכנסה אשתדל לעדכן

אם לא מוציאים קבלות למי שמעסיק אותך כשכיר זה לא מונע, כמובן מקזזים 30% רק מההכנסה כעצמאי. רק צריך לדווח בתיאום מס על ההכנסה המשוערת כשכיר
ולגבי מס הכנסה שלילי שאמרו פה למעלה שזה מחושב אחרי קיזוז הוצאות כלומר נטו ולא ברוטו זה בוודאות כך
כי אם כן אני לא זכאי תודה

• הוסף לסימניות
מי שיש לו פעילות בשוק ההון, גם אין יש הפסדים, חייב להגיש דוח מלא למס הכנסה. הוא יכול עדיין להיות עוסק זעיר, לנכות 30% הוצאות אוטומטיות, אך לא יוכל להנות מההטבות הנוספות של הגשת "דוח מקוצר" וביטול דרישת הצהרת הון.

• הוסף לסימניות
ולגבי מס הכנסה שלילי שאמרו פה למעלה שזה מחושב אחרי קיזוז הוצאות כלומר נטו ולא ברוטו זה בוודאות כך
כי אם כן אני לא זכאי תודה
כן, אתה יכול לוותר על המסלול של עוסק זעיר ולהיות רק עוסק פטור אבל אז הדיווח הרבה יותר מסובך וצריך הצהרת הון

• הוסף לסימניות
מי שיש לו פעילות בשוק ההון, גם אין יש הפסדים, חייב להגיש דוח מלא למס הכנסה. הוא יכול עדיין להיות עוסק זעיר, לנכות 30% הוצאות אוטומטיות, אך לא יוכל להנות מההטבות הנוספות של הגשת "דוח מקוצר" וביטול דרישת הצהרת הון.
אפשר מקור לחובת הצהרת הון?
גם לגבי הדו"ח המקוצר נראה לא ככה ואשמח למקור אבל הדו"ח פחות קשה לביצוע מהצהרת הון

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
גם מי שמבקש החזר מס בגין תרומות חייב בהגשת דו"ח מלא.

• הוסף לסימניות
גם מי שמבקש החזר מס בגין תרומות חייב בהגשת דו"ח מלא.
אפשר לקבל זיכוי על תרומות במסגרת תיאום מס של העוסק, או דרך המעסיק אם יש בנוסף (ומ2026 זה נהיה עוד יותר פשוט כי לא צריך אפילו להביא קבלות, הכל מדווח ישירות למדינה ורק עושים וי בממשק התיאום)
אם לא עושים את זה עד סוף שנה ורוצים לקבל החזר אכן צריך דו"ח מלא

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מישהו יודע מתי המענק עבודה צריך להכנס לחשבון בנק?

• הוסף לסימניות
שלום אם אני עוסק זעיר יש לי פעילות בשוק ההון ובנוסף אני רוצה להיות זכאי במס הכנסה שלילי להגיש דוח אני חייב בגלל שוק ההון איך אני עושה שלא יקזזו לי הוצאות ועי כם אני ירד מהרף הדרוש תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה