כללי עוסק פטור - למה לא?

• פותח הנושא אא
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
רוצה להתייעץ עם מביני דבר כאן:
ברור לי למה כן כדאי לי לעשות עוסק פטור (כדי שאוכל לספק קבלות ללקוחות שזקוקים לכך וכן כדי שאוכל לשים את שמי על עבודות שמתפרסמות) אבל שאלתי היא האם יש סיבה למה לא לעשות זאת?
אציין שאני עדיין עובדת כשכירה בתחום ההוראה , ובנוסף עובדת בעיצוב גרפי.
(לא יודעת אם זה משנה, אבל יש לי ילדים כך שאני לא משלמת מס הכנסה בכלל).

אודה לכל מי שיוכל להחכים אותי בעניין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;359137:
לא מקבלת החזר על הוצאות.

ובמצב הנוכחי גם לא.

אני לא חושב שיש סיבה שלא לעשות זאת, פרט לכאב ראש של עבודה מול הרשויות,
אני למדתי על בשרי את הבירוקרטיה (ועדיין לומד), אבל זה שווה.
החשבון של העסק נפרד, הכל רשום, ביטוחים, הפרשות לקופות חיסכון וכו'.
מה שכן, רצוי לקבל חוו"ד מרואה חשבון על תהליך פתיחת התיק ע"מ שתשלמי את מינימום המס האפשרי.

• הוסף לסימניות
התכוונתי מול עוסק מורשה.
ברור שהדבר החמור והלא טוב בכלל הוא לעבוד בשחור.

• הוסף לסימניות
לכל המבינים- יש אפשרות להצהיר מדי פעם על הכנסות בלי לפתוח עסק?

• הוסף לסימניות
חויוית, זה בדיוק העניין, איך תצהירי אם את לא רשומה?
ואיך יהיו לך קבלות?

• הוסף לסימניות
אם הינך מועסקת כפרילנסרית אצל כמה מעסיקים קבועים, תוכלי להוציא להם "שכר סופרים" ע"י תיאום מס.
אולם, אם את מועסקת ע"י הרבה לקוחות/מעסיקים, מומלץ לך לפתוח "עוסק פטור".

• הוסף לסימניות
עוסק פטור מקבל החזר על הוצאות, אבל לא על מע"מ.

• הוסף לסימניות
על איזה הוצאות למשל אפשר לקבל החזר?

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה נוספת:
אפשר לקבל תלושים גבוהים (בסביבות ה-4 אלף) ובמקביל לפתוח עסק פטור ממס?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מתפתח;359206:
יש לי שאלה נוספת:
אפשר לקבל תלושים גבוהים (בסביבות ה-4 אלף) ובמקביל לפתוח עסק פטור ממס?

עוסק פטור, הינו פטור מתשלום מע"מ בלבד.
הוא אינו פטור מתשלום מס הכנסה,
גובה ההכנסה השנתית הפטורה ממע"מ היא בסביבות 75,000 ש"ח.
את חישוב המס רצוי לתת לרו"ח לבצע לפני פתיחת העסק ע"ב תכנון וצפי עתידי להכנסה.

• הוסף לסימניות
אני למדתי ייעוץ מס, ומעוניין לעזור לכל מי שצריך, ניתן לפנות באישי.

בעיקרון עוסק פטור - זה רק ממע"מ (כמו שכבר כתבו) ועד מחזור שנתי מסויים של העסק, ולא קשור כלל לריוחיות.

לכן אשה בד"כ לא תגיע לידי חיוב במס בלאו הכי. כי יש לה 2.75 נקודות זיכוי, ובנוסף עוד נקודת זיכוי לכל ילד, ולכן לא תרויחו שום דבר אם תקטינו את ההכנסות.

• הוסף לסימניות
אם את שוקלת לקנות דירה בקרוב ולרשום אותה על שמך, זה יכול לעשות בעיה שתדרשי לתת הצהרת הון, אני ממש לא מבינה בכל נבכי הפרוצדורות, אבל כך אותי הזהירו פעם, תבררי.

• הוסף לסימניות
ידוע לי כי ציירים, אמנים, וכל מי שעוסק במשלח יד המתבסס על כשרונו ולא על מלאי יכול (צריך?) לפתוח ישר עוסק מורשה, מומלץ מאד.
כך מקבלים החזרים, את המע"מ בלאו הכי גובים מהלקוחות, וכן מי שמתעסק עם הפקות דפוס הדברים הרבה יותר פשוטים (מבחינת העמלה וספיגת המע"מ וכו')
כמובן כדאי דרך רו"ח, יועץ מס רציני ומוסמך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;359235:
אם את שוקלת לקנות דירה בקרוב ולרשום אותה על שמך, זה יכול לעשות בעיה שתדרשי לתת הצהרת הון, אני ממש לא מבינה בכל נבכי הפרוצדורות, אבל כך אותי הזהירו פעם, תבררי.

ואם יש לי כבר דירה על שמי? זה משפיע על משהו?

• הוסף לסימניות
יש לי הצעה להנהלה, ראיתי בכמה מקומות שישנה אפשרות לנותני שירות (ללא מלאי) לעבוד עצמאי ולהיות שכיר.

באופן כזה: שמקבלים משכורת מחברה מסוימת, ואתם מוציאים חשבונית של החברה ללקוחות שלכם, והחברה משלמת לכם משכורת בקיזוז אחוזי עמלה בכל חודש.

ללא פתיחת תיק, הצהרות הון, וכדו'

אולי פרוג תוכל לעשות את השירות הזה לחברי הפורום, כמובן לאחר בדיקה אצל רו"ח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י miller;359252:
יש לי הצעה להנהלה, ראיתי בכמה מקומות שישנה אפשרות לנותני שירות (ללא מלאי) לעבוד עצמאי ולהיות שכיר.

באופן כזה: שמקבלים משכורת מחברה מסוימת, ואתם מוציאים חשבונית של החברה ללקוחות שלכם, והחברה משלמת לכם משכורת בקיזוז אחוזי עמלה בכל חודש.

ללא פתיחת תיק, הצהרות הון, וכדו'

אולי פרוג תוכל לעשות את השירות הזה לחברי הפורום, כמובן לאחר בדיקה אצל רו"ח.

אני אשמח מאד!

• הוסף לסימניות
באמת יש בכוונתי לפתוח עוסק מורשה רק היות ופוטרתי האם עלי לחכות עד שאמצא עבודה כדי לא לפגוע באבטלה או שאם סכום ההכנסה החודשית מהעוסק פטור הוא מזערי זה לא נחשב?

האם יש מישהו שמתמצא?

• הוסף לסימניות
עוסק פטור יכול לקבל החזרים רגילים: בגין חשמל (כ־25%), עלות רואה חשבון, ציוד משרדי, וכו' וכו'. לא נראה לי שיש הבדל בקטע הזה בין פטור למורשה חוץ ממע"מ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה