הפטור שיש לך לא פוטר אותך מלנכות מס, הוא פוטר אחרים שמשלמים לך לנכות ממך מס במקור!אני עוסקת פטורה, אחרי כמה חודשים מפתיחת התיק הגשתי בקשה לפטור וכבר שנים לא מנכה
לזה התכוונתי (תיקנתי)פוטר אחרים שמשלמים לך לנכות ממך מס במקור
השאלה שלי אם למורה שמקבלת תשלום אין פטור תמיד צריך לנכות?הפטור שיש לך לא פוטר אותך מלנכות מס, הוא פוטר אחרים שמשלמים לך לנכות ממך מס במקור!
איך אפשר לדעת מה הכללים?יש כללים מי חייב לנכות ויש כללים על מה חייבים לנכות מס.
אני הרמתי טלפון למס הכנסה ובררתי ועל הדרך ביקשתי פטור ולשמחתי קיבלתי.איך אפשר לדעת מה הכללים?
תודה רבה מאד איש טוב מבשר טובבגדול עוסק פטור לא צריך לנכות במקור, כי החיוב על ניכוי במקור הוא רק לעוסק עם מחזור הכנסות הרבה יותר גבוה.
יש הסתייגות לגבי תשלומים מסוימים, אבל על תשלומים רגילים של שירותים או רכישות לא סביר שעוסק פטור יהיה חייב בניכוי במקור.
אוך און וישכר מרצים כן חייב בניכוי במקור בכל מקרה (גם למי שבד"כ לא חייב לנכות במקור), אא"כ מקבל התשלום מביא פטור מניכוי במקור על סוגי שכר מסוימים - שכר מרצים (לא מספיק פטור רגיל שהוא על שירותים ונכסים).
דוגמאות לסוגי תשלומים שחייבים בניכוי במקור: שכ"ד עסקי, שכר מרצים, שכר סופרים, שכר אמנים, שכר בוחנים, תשלומים לתושב חוץ ועוד.
א, יש לי תיק ניכויים על שכירות משרדהאמת שלעוסק פטור בד"כ אין תיק ניכויים, ואז לצורך הניכוי צריך לפתוח תיק ניכויים.
אם מדובר בשירותים או נכסים, יש פטור על תשלום לספק לא קבוע בסכום של עד 4,920 ש"ח לשנה, אבל זה לא תקף לשכר מרצים.
הכי פשוט זה לדאוג לאישור ניכוי במקור שיכלול גם שכר מרצים.
ההשלכה של אי ניכוי במקור היא, שאם תהיה ביקורת, מ"ה לא יכיר בהוצאה. אבל למען האמת, ביקורת ניכויים לעוסק פטור שאין לו תיק ניכויים פחות שכיחה
מדובר בכלל על תשלומים של 2019השאלה המרכזית היא האם יש לה אישור ניכוי במקור שכולל שכר מרצים.
אם כן, ממילא אין צורך לנכות.
לפי השאלה, אני מבינה שכנראה אין אישור כזה. במקרה זה, צריך לנכות בתשלום הבא גם עבור התשלום הנוכחי.
אם לא יהיו עוד תשלומים, זה אבוד (אא"כ מתכוונים לרדוף אחרי שתחזיר את הסכום שצריך לנכות לה במקור).
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים