עזרה עוסק פטור צריך חשבונית או קבלה?

• הוסף לסימניות
אודה לעזרתכם המהירה!

• הוסף לסימניות
עוסק פטור לא יכול להוציא חשבונית מאחר והוא לא מתחשבן מול רשויות המעמ

• הוסף לסימניות
עוסק פטור חייב להוציא קבלה.
אם הוא רוצה הוא רשאי להנפיק חשבונית רגילה ולא חשבונית מס.
בכל מקרה אסור לו להוציא חשבונית מס, היות וה"מס" שבחשבונית מס הינו מס ערך מוסף - מע"מ, ועוסק פטור לא גובה מע"מ מהלקוחות כך שאסור לו להנפיק חשבונית מס.

• הוסף לסימניות
בד"כ מוציאים דרישת תשלום, ואחרי התשלום - את הקבלה.

• הוסף לסימניות
עוד תשובה לאוסף :)

אני מוציאה חשבוניות עיסקה דרך התוכנה של פרילאנס.
את לא חייבת , אני לא מוציאה על כל עבודה,
אבל יש לקוחות שדורשים חשבונית , בעיקר חברות.

קבלה - חובה להוציא על כל תשלום שאת מקבלת.
גם אני עושה ככה, רק לעקשנים שלא מוותרים...

• הוסף לסימניות
כן , והאופציה היחידה שהם נתנו לי בהתחלה זה לשלוח קבלה (לפני תשלום)
ואחרי שוטף + --- ישלמו.
ואז אין לך שום הוכחה שהם צריכים לשלם לך , אלא להם יש הוכחה שהם כבר שילמו.

אגב, אמרו לי את זה כמה חברות שכך הם עובדים עם עוסק פטור, ובאמת נתקלתי בע"פ ששולחים קבלה לפני תשלום ולא מודעים.
אז תשימו לב, חבל.

חברות בד"כ לא משלמות במזומן..
ולכן אם יטענו ששילמו תמיד תוכלי לבקש צילום ציק או אסמכתא להעברה.

• הוסף לסימניות
כן , והאופציה היחידה שהם נתנו לי בהתחלה זה לשלוח קבלה (לפני תשלום)
ואחרי שוטף + --- ישלמו.
ואז אין לך שום הוכחה שהם צריכים לשלם לך , אלא להם יש הוכחה שהם כבר שילמו.

אגב, אמרו לי את זה כמה חברות שכך הם עובדים עם עוסק פטור, ובאמת נתקלתי בע"פ ששולחים קבלה לפני תשלום ולא מודעים.
אז תשימו לב, חבל.
זו בעיה?
אם חברה מסוימת אומרת לי תשלחי לנו קבלה ונשלח לך את התשלום. שאלתי אותם שוב: לשלוח לכם קבלה לפני תשלום? הם ענו שזו הצורה היחידה שהם משלמים.
מה אני יכולה לעשות ?

• הוסף לסימניות
זו בעיה?
אם חברה מסוימת אומרת לי תשלחי לנו קבלה ונשלח לך את התשלום. שאלתי אותם שוב: לשלוח לכם קבלה לפני תשלום? הם ענו שזו הצורה היחידה שהם משלמים.
מה אני יכולה לעשות ?
תכתבי את הקבלה ותשלחי להם בתצלום ותאמרי להם שיתקבל התשלום תביאי להם את המקור,
זה בדר"כ מה שעשו לי שדרשתי קבלה לפני התשלום.

• הוסף לסימניות
המדובר כאן הוא מקבלות ממוחשבות או פנקס קבלות נייר?
כי אני מתעסק עם פנקסי קבלות ידני ובראש הקבלה מופיע 'חשבונית/קבלה', ומי שמבקש ממני קבלה מראש אני שם פס על ה'קבלה' ומקיף את ה'חשבונית',
יש יותר פשוט מזה?

• הוסף לסימניות
המדובר כאן הוא מקבלות ממוחשבות או פנקס קבלות נייר?
כי אני מתעסק עם פנקסי קבלות ידני ובראש הקבלה מופיע 'חשבונית/קבלה', ומי שמבקש ממני קבלה מראש אני שם פס על ה'קבלה' ומקיף את ה'חשבונית',
יש יותר פשוט מזה?
אני שאלתי רואת חשבון והיא אמרה לי שזה לא נחשב חשבונית, וזה לא נכון לעשות את זה. לעוסק פטור - זו קבלה לכל דבר.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני שאלתי רואת חשבון והיא אמרה לי שזה לא נחשב חשבונית, וזה לא נכון לעשות את זה. לעוסק פטור - זו קבלה לכל דבר.

לי יועץ מס אמר לי כך לעשות
ואני מבין שזה בעצם כמו דרישת תשלום,
ואני ממש לא מבין איך זה קבלה לכל דבר, אם אני אתבע אותם שלא שילמו הם יוכלו להראות לי מסמך שהמילה 'קבלה' מחוקה ממנו כהוכחה שהם שילמו?

• הוסף לסימניות
לא מובן בעליל מתוך התשובה שלך איך צריך להתנהג בפועל במקרה שמתואר באשכול.
חברה שמבקשת חשבונית לפני תשלום, איך עוסק פטור, שלא יכול להוציא חשבוניות, (ואם יוציא קבלה זה בעצם כאילו והתשלום כבר נמסר), מתמודד עם זה?

• הוסף לסימניות
הוא מוציא דרישת תשלום, אם רוצים אעלה דוגמא של כזה דבר. אצלי כל החברות מקבלות את זה.

• הוסף לסימניות
הוא מוציא דרישת תשלום, אם רוצים אעלה דוגמא של כזה דבר. אצלי כל החברות מקבלות את זה.
אני ממש אשמח, בדיוק משהו ביקש ממני חשבונית ואמר שהכסף ישלח תוך חודש, ומאחר ואני עוסק פטור אני לא יודעת מה לתת לו.

תודה רבה

• הוסף לסימניות
לא מובן בעליל מתוך התשובה שלך איך צריך להתנהג בפועל במקרה שמתואר באשכול.
חברה שמבקשת חשבונית לפני תשלום, איך עוסק פטור, שלא יכול להוציא חשבוניות, (ואם יוציא קבלה זה בעצם כאילו והתשלום כבר נמסר), מתמודד עם זה?

אני ממש אשמח, בדיוק משהו ביקש ממני חשבונית ואמר שהכסף ישלח תוך חודש, ומאחר ואני עוסק פטור אני לא יודעת מה לתת לו.

תודה רבה

לעוסק פטור מותר להוציא חשבונית! מותר!
אסור לו להוציא חשבונית מס!
חשבונית, וחשבונית מס אלו הם שני טפסים שונים.

אם ההנהלת חשבונות שלכם בתוכנה, תחפשו אפשרות של הנפקת חשבונית ותנפיקו לבריאות, רק תוודאו שכתוב חשבונית ולא חשבונית מס.

אם אתם מדפיסים קבלות בבית דפוס, אז פשוט תעצבו לכם מסמך פשוט שנוא את הכותרת חשבונית, ותדפיסו פנקסים עם מקור והעתק. בד"כ לכל בית דפוס יש תבניות מוכנות. גם כאן קריטי לשים לב שכתוב למעלה חשבונית ולא חשבונית מס.

• הוסף לסימניות
אם אתם מדפיסים קבלות בבית דפוס, אז פשוט תעצבו לכם מסמך פשוט שנוא את הכותרת חשבונית, ותדפיסו פנקסים עם מקור והעתק. בד"כ לכל בית דפוס יש תבניות מוכנות. גם כאן קריטי לשים לב שכתוב למעלה חשבונית ולא חשבונית מס.
אז בעצם מדוע צריך להוציא את החשבונית מפנקס?
אפשר פשוט להדפיס מסמך וורד עם כותרת חשבונית ולשלוח למי שמתעקש לבקש זאת...

• הוסף לסימניות
אז בעצם מדוע צריך להוציא את החשבונית מפנקס?
אפשר פשוט להדפיס מסמך וורד עם כותרת חשבונית ולשלוח למי שמתעקש לבקש זאת...

אסור. למס הכנסה הוראות מפורטות איך מותר להוציא חשבונית - מתוך תוכנה שמאושרת ע"י מס הכנסה או מתוך פנקס חשבוניות שממוספר כולו מראש וכו' וכו'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה