גם אני עושה ככה, רק לעקשנים שלא מוותרים...עוד תשובה לאוסף
אני מוציאה חשבוניות עיסקה דרך התוכנה של פרילאנס.
את לא חייבת , אני לא מוציאה על כל עבודה,
אבל יש לקוחות שדורשים חשבונית , בעיקר חברות.
קבלה - חובה להוציא על כל תשלום שאת מקבלת.
כן , והאופציה היחידה שהם נתנו לי בהתחלה זה לשלוח קבלה (לפני תשלום)
ואחרי שוטף + --- ישלמו.
ואז אין לך שום הוכחה שהם צריכים לשלם לך , אלא להם יש הוכחה שהם כבר שילמו.
אגב, אמרו לי את זה כמה חברות שכך הם עובדים עם עוסק פטור, ובאמת נתקלתי בע"פ ששולחים קבלה לפני תשלום ולא מודעים.
אז תשימו לב, חבל.
זו בעיה?כן , והאופציה היחידה שהם נתנו לי בהתחלה זה לשלוח קבלה (לפני תשלום)
ואחרי שוטף + --- ישלמו.
ואז אין לך שום הוכחה שהם צריכים לשלם לך , אלא להם יש הוכחה שהם כבר שילמו.
אגב, אמרו לי את זה כמה חברות שכך הם עובדים עם עוסק פטור, ובאמת נתקלתי בע"פ ששולחים קבלה לפני תשלום ולא מודעים.
אז תשימו לב, חבל.
תכתבי את הקבלה ותשלחי להם בתצלום ותאמרי להם שיתקבל התשלום תביאי להם את המקור,זו בעיה?
אם חברה מסוימת אומרת לי תשלחי לנו קבלה ונשלח לך את התשלום. שאלתי אותם שוב: לשלוח לכם קבלה לפני תשלום? הם ענו שזו הצורה היחידה שהם משלמים.
מה אני יכולה לעשות ?
אני שאלתי רואת חשבון והיא אמרה לי שזה לא נחשב חשבונית, וזה לא נכון לעשות את זה. לעוסק פטור - זו קבלה לכל דבר.המדובר כאן הוא מקבלות ממוחשבות או פנקס קבלות נייר?
כי אני מתעסק עם פנקסי קבלות ידני ובראש הקבלה מופיע 'חשבונית/קבלה', ומי שמבקש ממני קבלה מראש אני שם פס על ה'קבלה' ומקיף את ה'חשבונית',
יש יותר פשוט מזה?
אני שאלתי רואת חשבון והיא אמרה לי שזה לא נחשב חשבונית, וזה לא נכון לעשות את זה. לעוסק פטור - זו קבלה לכל דבר.
לא מובן בעליל מתוך התשובה שלך איך צריך להתנהג בפועל במקרה שמתואר באשכול.
אני ממש אשמח, בדיוק משהו ביקש ממני חשבונית ואמר שהכסף ישלח תוך חודש, ומאחר ואני עוסק פטור אני לא יודעת מה לתת לו.הוא מוציא דרישת תשלום, אם רוצים אעלה דוגמא של כזה דבר. אצלי כל החברות מקבלות את זה.
לא מובן בעליל מתוך התשובה שלך איך צריך להתנהג בפועל במקרה שמתואר באשכול.
חברה שמבקשת חשבונית לפני תשלום, איך עוסק פטור, שלא יכול להוציא חשבוניות, (ואם יוציא קבלה זה בעצם כאילו והתשלום כבר נמסר), מתמודד עם זה?
אני ממש אשמח, בדיוק משהו ביקש ממני חשבונית ואמר שהכסף ישלח תוך חודש, ומאחר ואני עוסק פטור אני לא יודעת מה לתת לו.
תודה רבה
אז בעצם מדוע צריך להוציא את החשבונית מפנקס?אם אתם מדפיסים קבלות בבית דפוס, אז פשוט תעצבו לכם מסמך פשוט שנוא את הכותרת חשבונית, ותדפיסו פנקסים עם מקור והעתק. בד"כ לכל בית דפוס יש תבניות מוכנות. גם כאן קריטי לשים לב שכתוב למעלה חשבונית ולא חשבונית מס.
אז בעצם מדוע צריך להוציא את החשבונית מפנקס?
אפשר פשוט להדפיס מסמך וורד עם כותרת חשבונית ולשלוח למי שמתעקש לבקש זאת...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים