עוסק פטור שיש לו גם אזרחות ארה"ב

• הוסף לסימניות
אני עוסק פטור ויש לי גם אזרחות אמריקאית,
אשמח לדעת האם יש לי הוראות מיוחדות.
אם אני לבן בארץ ומשלם ביטו"ל ומס הכנסה כחוק האם עלי לדווח משהו לארה"ב, והאם עלי לשלם שם משהו (מס, פנסיה, וכדו')?
א"כ, איך עושים את זה?
יש רו"ח ייעודיים לזה?

כמו"כ, בלי קשר לעסק שלי, האם יש מגבלות על חשבון הבנק שלי בגלל היותי אזרח ארה"ב? מידי פעם אני מקבל הודעה מהבנק ע"כ שהם מעבירים מידע לארה"ב, אני אמור לעשות עם זה משהו?
פעם הבנתי ממישהו שאם אני אזרח ארה"ב יש לי בעיה להחזיק בחשבון סכום גבוה, זה נכון?

בקיצור, אשמח אם מישהו שמכיר את התחום הזה יעשה לי סדר - א. סתם בתור אחד שהוא גם אזרח ארה"ב לגבי חשבון הבנק וכדו'. ב. לגבי כך שאני בעל עסק (עוסק פטור).

תודה רבה!!

זו ההודעה מהבנק:
צילום מסך 2022-08-28 235931.png

• הוסף לסימניות
אתה אמור לדווח כאן אם אתה תושב ישראל על כל הכנסה בארץ ובחול , גם פטורה.
לגבי חול- האם אתה תושב מס שם ? אם כן מחויב לדווח
מה צריך לדאוג - לתיאום הסכומים לפי אמנת המס וזיכוי מס חול אם יש.

אתה צריך איש מקצוע שמתמחה במיסוי בינלאומי
ורו"ח שיכול להגיש דוחות בארה"ב
אני עוסקת בתחום.

• הוסף לסימניות
זה לא שאסור להחזיק סכום גבוה, אבל יש חובה לדווח פעם בשנה על חשבונות שהיה בהם סכום (נראה לי מעל 10 אלף דולר, לא בטוחה בסכום), אפילו ליום אחד. הבנקים מעבירים מידע וקל לIRS להצליב האם השמטת דיווח

• הוסף לסימניות
למשהו יש נסיון עם ההתיחסות של "עצמאי שכיר"-חברות שמנפיקות תלוש לעצמאיים?

• הוסף לסימניות
זה לא שאסור להחזיק סכום גבוה, אבל יש חובה לדווח פעם בשנה על חשבונות שהיה בהם סכום (נראה לי מעל 10 אלף דולר, לא בטוחה בסכום), אפילו ליום אחד. הבנקים מעבירים מידע וקל לIRS להצליב האם השמטת דיווח
ומהו הדיווח הזה?
עושים את זה לבד או שצריך בשביל זה רו"ח?

אגב, יש למישהו מושג האם כספים שנמצאים בחשבון בפקדונות (פר"י), נכללים בסכום הזה?

• הוסף לסימניות
ומהו הדיווח הזה?
עושים את זה לבד או שצריך בשביל זה רו"ח?

אגב, יש למישהו מושג האם כספים שנמצאים בחשבון בפקדונות (פר"י), נכללים בסכום הזה?
לגבי דיווח על החשבונות:
אפשר להסתדר לבד, קוראים לזה FBAR
כולל כל החשבונות על שמך, או שאתה חותם מורשה
כולל פנסיות וקרנות השתלמות
אפשר למלא פה https://bsaefiling.fincen.treas.gov/NoRegFBARFiler.html
אם לא הגשת עד עכשיו צריך להגיש 6 שנים אחורה
כדאי פעם הראשונה לעשות אצל מישהו ואח"כ אפשר להעתיק נתונים לשנים הבאות
אם עברת את ה$200,000 סה"כ בחשבונות יש צורך להגיש טופס נוסף בדוח מס (8938).

לגבי לדיווח על הכנסות, יש צורך להגיש דוח 1040 - דוח מס שנתי, רק ע"י רו"ח מוסמך.
אם לא הגשת עד עכשיו, צריך להגיש 3 שנים אחורה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה