עוסק פטור שלא יצר קשר עם בט"ל

• פותח הנושא rik
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
א. אני עוסק פטור שלכאורה לא אמורה להיות חייבת בבט"ל כי אני עובדת רק 10 שעות בשבוע, אבל התחלתי לפני שנה ולא הגשתי שום טופט לבט"ל.
מה אני צריכה לעשות עכשיו?
ב. האם יש דרך כן לשלם ע"ז דמי בט"ל לצורך דמי חופשת לידה עתידיים?

• הוסף לסימניות
עלייך להגיש טופס 6101 דין וחשבון לביטוח לאומי ,
אם את מעונינת לקבל דמי לידה עלייך להיות מוגדרת כעצמאית וכן להיות חייבת בתשלום דמי ביטוח , וכן תוכלי לקבל דמי לידה

• תודה
Reactions: rik
  • הוסף לסימניות
אבל אם אני לא מגיעה לסכום החייב בבט"ל יש דרך עדיין להתחייב?

• הוסף לסימניות
תצהירי שאת עובדת 12 שעות בשבוע , וההכנסה שלך מעל 1700 ש"ח

• הוסף לסימניות
חשוב לציין, שאם את עצמאית בביטוח לאומי, את חייבת לשלם בפועל לפחות 10 חודשים לפני הלידה. (לחופשת לידה מלאה) אם לא, לא יביאו לך דמי לידה בשום אופן, ואח"כ יבקשו לשלם על העבר, אבל דמי לידה לא יביאו.

• הוסף לסימניות
חברה שלי ביררה את הענין מול ביטוח לאומי והם אמרו לה שכן תוכל לקבל , ( עדכנה רטרו)

• הוסף לסימניות
אבל היא שילמה בפועל לפני הלידה?
אם היא לא שילמה בפועל לפני הלידה ( אם שילמה בחודש אחד עבור הקודמים, לפני הלידה בסדר גמור) היא לא תקבל, מנסיון מר עם לקוחה, שילדה ב14 לחודש, ואת החודש הזה עדיין לא העבירה כי ניתן לשלם עד ה15...

• הוסף לסימניות
אכן כמו שכתבו וכבר העלנו את החוזר של הביטוח לאומי בעבר כאן בפורום אם מישהו יכול להעלות את זה שוב זה מצוין.

לפני הלידה יש לשלם את כל החוב כעצמאית אחרת לא תקבלו דמי לידה

• הוסף לסימניות
באופן כללי, אם אני מדווחת על הכנסות יותר גבוהות בשביל הדמי לידה, הם לא מעדכנים את המס הכנסה?!

• הוסף לסימניות
ביטוח לאומי - שינוי סיווג תיק מעצמאי רגיל לעצמאי שאינו עונה להגדרה ולהפך.

על פי חוזר שפרסם לאחרונה המוסד לביטוח לאומי ניתן לשנות סיווג תיק (מעצמאי רגיל לעצמאי שאינו עונה להגדרה ולהפך) מתחילת השנה השוטפת ללא אסמכתאות. שינוי התיק החל מהשנה הקודמת אפשרי רק עם הצגת אסמכתאות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה