עוסק פטור שנהיה גם שכיר

• הוסף לסימניות
שלום
יש לי עוסק פטור, מאז הקורונה ההכנסות בו ירדו מאד, כעת אני מתחיל לעבוד גם בתור שכיר.
יש לי 2 שאלות
1. אם בתור שכיר ועצמאי יחד אני ירוויח כ5 בחודש. אשלם לביטוח לאומי 6% או 15%?
2. האם עדיין אהיה זכאי למענקי קורונה (בשל הירידה מההכנסות בעסק)?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
1. בעיקרון אם שתיהם ביחד זה יהיה עד גובה הכנסות של 5 אלף זה אמור להיות תשלום לביטוח לאומי הנמוך 6%
תצטרך לעדכן את ביטוח לאומי כמה אתה מרוויח בתור שכיר או שבדוח השנתי תקבל החזר
2. המענקים לא קשורים לשכיר

• הוסף לסימניות
1. אם בתור שכיר ועצמאי יחד אני ירוויח כ5 בחודש. אשלם לביטוח לאומי 6% או 15%?
אם מוגדר כעצמאי, צריך לשלם 5.97% עד סכום הכנסות כולל של 6,331 ש"ח (בשנת 2020).
אם ההכנסה כעצמאי נמוכה מ-2,637 ש"ח, שווה לבדוק אפשרות להפוך לעצמאי לא עונה להגדרה, ואז יש פטור מתשלום דמי ביטוח. גם אם ההכנסה כעצמאי עולה במקצת על 2,637 ש"ח, לפעמים שווה להיות עצמאי ל"ע להגדרה ולשלם רק על הסכום העולה על 2,637 ש"ח.
זה דבר שדורש יעוץ פרטני. כמו"כ חשוב לדעת שההכנסה כעצמאי ל"ע להגדרה לא מבוטחת לגמלאות (פגיעה בעבודה, אמהות, מילואים וכו').

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה