דרוש מידע עוסק פטור שרוב הכנסותיו ממקור אחד אינו יכול להיות עוסק זעיר?

• הוסף לסימניות
וואו ממש נפלא הדיוק שלך!
זאת אומרת שאם אני עוסק פטור שנותן שירות רק למישהו אחד, אז הוא לא מעסיק שלי ולכן אני יכול להיות עוסק זעיר.
זה לא כתוב.
בסעיף 4 כתוב משהו דומה
כתוב שאם הוא שכיר של מעסיק, הוא לא יכול לספק לאותו מעסיק שירות גם כעוסק זעיר.
אבל אם הוא מספק שירות ל"מעסיק" רק כעוסק פטור אפשר להמשיך את ההסדר
ולקבל עוסק זעיר.

נכון.

• הוסף לסימניות
  1. חלק מהכנסתו מעסק או ממשלח יד התקבל מאדם שהוא מעסיקו בשנת המס;
מי נחשב מעסיק ? יש לכך הרבה מבחנים.
כמו שכתבתי "עסק זעיר" לא נועד לשכיר שרוצה לקבל את ה 30% הוצאות ולכן מקבל את התשלום כפרילנס.
המהלך לא נועד בשביל זה, זה אומר מי שמוביל את המהלך ברשות המיסים מתחילתו ועד היום.

זה פירצה אתה צודק וברור שלקחו את זה בחשבון אבל מי שיגיע לדיון זה לא יעבור כנראה.

ההדרכה של רשות המיסים היתה למייצגים, כשלמעשה מי שצריך לשמוע את זה לא שומע ??

• הוסף לסימניות
אגב אני לא יודע אם כולם קולטים את האליה וקוץ בה.
אם מורידים 30% אוטומטית מהכנסות, זאת אומרת שיקבלו גם דמי לידה מביטוח לאומי על 30% פחות!
יש לזה עוד השלכות?

מה קורה אם יש חברה גדולה בחו"ל שמעסיקה בארץ עובדים בצורה של עצמאים, זה תקף גם על זה?
למעסיק מחו"ל אין כאן שום תיק בארץ במס הכנסה.
  1. חלק מהכנסתו מעסק או ממשלח יד התקבל מאדם שהוא מעסיקו בשנת המס;
מי נחשב מעסיק ? יש לכך הרבה מבחנים.
כמו שכתבתי "עסק זעיר" לא נועד לשכיר שרוצה לקבל את ה 30% הוצאות ולכן מקבל את התשלום כפרילנס.
המהלך לא נועד בשביל זה, זה אומר מי שמוביל את המהלך ברשות המיסים מתחילתו ועד היום.

זה פירצה אתה צודק וברור שלקחו את זה בחשבון אבל מי שיגיע לדיון זה לא יעבור כנראה.

ההדרכה של רשות המיסים היתה למייצגים, כשלמעשה מי שצריך לשמוע את זה לא שומע ??

• הוסף לסימניות
אגב אני לא יודע אם כולם קולטים את האליה וקוץ בה.
אם מורידים 30% אוטומטית מהכנסות, זאת אומרת שיקבלו גם דמי לידה מביטוח לאומי על 30% פחות!
יש לזה עוד השלכות?
נכון. צריך לקחת הכל בחשבון
עוד השלכות - מענק עבודה.
מצד שני גם הנחה בארנונה כנראה לפי הנמוך...
בקיצור כל מקרה לגופו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

בסייעתא דשמיא
אז ניסיתי לדלות מידע כאן בפורום, ובעוד כל מיני מקומות, ויצא לי בעיקר חשש מלהסתבך עם הרשויות... :cool:

אני עצמאי, יש לי עוסק פטור בביטו"ל ועוסק זעיר ברשות המס.
אני עובד ללקוחות כנגד חשבונית (מוכר שעות עבודה שלי ומוציא קבלות).

תכף נגמרת השנה, ואני רוצה להגיש את הדוחות הרלוונטיים אליי למשרדים הנכונים.

עד כמה שהבנתי, אני צריך להגיש 'תיאום מס' לרשות המיסים, שבו אני מדווח כמה כסף אני חושב שאני מרוויח בשנה הנוכחית.
ולביטוח לאומי צריך גם כן להגיש טפסים כלשהם.

השאלות שלי הם:
1. האם מבחינת רשות המס, מספיק לדווח על כמה כסף אני חושב שאני ארוויח, ואז סיימתי איתם?
או שכשנגמרת השנה אני צריך לדווח מחדש כמה הרווחתי באותה שנה? או משהו אחר?

2. מבחינת ביטו"ל, אם הרווחתי בממוצע פחות מ1000 ש"ח לחודש מאז פתיחת העסק (יש חודשים שיותר ויש חודשים שפחוצ), איזה הגדרה יש לי? יש שם מלא כינויים באתר, 'עצמאי', 'בעל הכנסה שלא מעבודה', אני לא יודע מה אני נחשב שם.
וכמובן, מה אני צריך לעשות איתם, עם ביטוח לאומי, איזה מסמכים צריך להגיש ומתי.

מישהו יכול בבקשה לעזור לי? תודה רבה מראש!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה