כללי עוסק פטור

• הוסף לסימניות
אם יש פה מישהו שהוא עסק זעיר/פטור
ועושה את כל הפעולות שלו לבד מול הרשויות, אשמח אם אפשר לשלוח לי הודעה באישי.

תודה!

• הוסף לסימניות
יש הנהלת חשבונות ב99ש"ח + מע"מ לחודש דרך האינטרנט

ניתן לפתיחה בנתיב וכדו' תחפשו בגוגל הנהלת חשבונות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yeodafig;1502540:

הוא רוצה לחסוך את הכסף שעולה רואה חשבון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yeodafig;1502540:

זה לא שווה גרוש!
ומלבד זאת עוסק פטור צריך להגיש דו"ח אחת לשנה, וזה עולה, (אצלינו למשל)
מעט פחות מ1200 ש"ח......

• הוסף לסימניות
אלף מאתיים זה המון!!
ואני עוד חשבתי 300..

• הוסף לסימניות
יש את האתר של פרילנס שהתוכנה שלהם מעולה.
אני עושה שם את כל הנהלת החשבונות שלי.
הדו"ח השנתי הוא פשוט להצהיר כמה נכנס כמה יצא וזהו.
אם זה עוסק פטור זה לא מסובך כלל וכלל.
אין פה חישובי מע"מ מתישים

• הוסף לסימניות
תימנתי
אכפת לך לעשות סדר בעניינים?
מה צריך עוסק פטור להגיש?
מתי?
ולמי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1502597:
יש את האתר של פרילנס שהתוכנה שלהם מעולה.
אני עושה שם את כל הנהלת החשבונות שלי.
הדו"ח השנתי הוא פשוט להצהיר כמה נכנס כמה יצא וזהו.
אם זה עוסק פטור זה לא מסובך כלל וכלל.
אין פה חישובי מע"מ מתישים

אפשר לקבל קישור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צצפ;1502568:
זה לא שווה גרוש!
ומלבד זאת עוסק פטור צריך להגיש דו"ח אחת לשנה, וזה עולה, (אצלינו למשל)
מעט פחות מ1200 ש"ח......

יש לי נסיון רב עם רואי חשבון.
ראשית כל לא על כולם את יכולה להגיד לא שווה גרוש, ובמיוחד בעסק זעיר!

דבר ראשון במשך שנה עבדתי עם רואה חשבון שילמתי טוב טוב (לא אגיד לכם סכום כדי שלא תפלו מהכסא) והנזקים שהוא הביא לי בלעה"ר!! והוא נחשב למשרד די טוב בב"ב עיר הקודש.

ומברור שעולה אני מבינה שבהחלט ע.פ. יכול להתנהל מעולה לבד.

לכן אני מבררת אם מישהו יודע ועושה זאת כך אם הוא יכול לעזור.

• הוסף לסימניות
אין לי בעיה לשלם לרואה חשבון בדברים שיכולים להסתבך כגון הצהרת הון
אבל דוח שנתי אמור להיות מאד פשוט רק פשוט חסר לנו את הכללים מתי כלומר תאריך ומה צריך להגיש (סכום שנתי מסכם?קבלות? דוח שומה?)
הכל מסודר לי באיי פרילנס
מה שמעניין אותי זה מה אני צריכה להוציא משם ?
מתי להגיש?
והיכן להגיש?
זהווווו!
בכל מקרה רואה החשבון אם אשלם לו יגיד לי להוציא לו ולהביא אליו את הדוחות.... אה וגם אז אצטרך למלא אותן...
מכיוון שזו פרנסת רואי החשבון הם ממלאים את פיהם מים
(והיתה כאן משהי שרצתה לעזור והביאה דוח מקוצר לעוסקים פטורים וקבלה בקשה באישי להוריד את זה...:mad:)

• הוסף לסימניות
אני עוסק פטור ומסדרת לבד את כל המסמכים והדוחות
בתחילת שנה צריך להגיש למע"מ "הצהרת עוסק פטור" ששם את רק צריכה לדווח מה הסכום שהרווחת במשך כל השנה ושזה פחות מ80,000 (אפשר דרך האינטרנט)
ולמס הכנסה צריך פעם בשנה טופס 1301 והם מעצמם פותחים לשכות הדרכה בחינם למילוי הדו"ח
בזבוז כסף טהור לשלם לרו"ח על דבר כזה

• הוסף לסימניות
כל הנושא הזה מאד לא מוגדר,
אכן אלו שרוצים לחסוך את ה500 ש"ח השנתיים, והם מסודרים ומלאי מרץ, עם ראש על הכתפיים יוכלו ללמוד להסתדר לבד,
אבל לא כל איש שיוק ומכירות או כל גרפיקאית וכו' יכולים להסתדר ולקלוט על מה מדובר, והתוצאה היא הסתבכות מיותרת עם רשויות החוק,
הנה רק לאחרונה סיפרה לנו גננת שפתחה עוסק פטור כי דורשים ממנה הצהרת הון עקב כך שהיא לא דיווחה נכון את הדוחות,
ההפסד והעלות של דבר כזה - לא שווים את ה500 ש"ח השנתיים..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוריה;1503136:
אני עוסק פטור ומסדרת לבד את כל המסמכים והדוחות
בתחילת שנה צריך להגיש למע"מ "הצהרת עוסק פטור" ששם את רק צריכה לדווח מה הסכום שהרווחת במשך כל השנה ושזה פחות מ80,000 (אפשר דרך האינטרנט)
ולמס הכנסה צריך פעם בשנה טופס 1301 והם מעצמם פותחים לשכות הדרכה בחינם למילוי הדו"ח
בזבוז כסף טהור לשלם לרו"ח על דבר כזה
ידעתי שבסוף תבוא העזרה מאנשים טובים שהם לאו דוקא רואי חשבון אלא שרוצים לעזור....
אשרייך!!!!
אז אם כבר התחלת במצווה, אולי תזכי גם לגמור אותה...:)
כמה שאלות נוספות:
להצהרת עוסק פטור צריך לצרף את כל הקבלות של ההכנסות מכל השנה?
הטופס 1301 - זה הדו"ח שצריך להגיש עכשיו?
עד איזה תאריך צריך לסדר את הענין הזה?
אפשר לעשות הכל דרך האתר או שצריך ללכת למס הכנסה?
תודה רבה רבה. אין מילים!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צצפ;1503198:
כל הנושא הזה מאד לא מוגדר,
אכן אלו שרוצים לחסוך את ה500 ש"ח השנתיים, והם מסודרים ומלאי מרץ, עם ראש על הכתפיים יוכלו ללמוד להסתדר לבד,
אבל לא כל איש שיוק ומכירות או כל גרפיקאית וכו' יכולים להסתדר ולקלוט על מה מדובר, והתוצאה היא הסתבכות מיותרת עם רשויות החוק,
הנה רק לאחרונה סיפרה לנו גננת שפתחה עוסק פטור כי דורשים ממנה הצהרת הון עקב כך שהיא לא דיווחה נכון את הדוחות,
ההפסד והעלות של דבר כזה - לא שווים את ה500 ש"ח השנתיים..
למיטב ידיעתי וזכרוני ממה שבררתי כשפתחתי את העסק, הצהרת הון זה רק במקרה שאתה זקוק למבנה בשביל העסק שלך, ואז אתה צריך לדווח או על שכירות של מבנה או על קנית מבנה, ובמקרה זה ודאי חייבים הצהרת הון- כי אז אתה צריך להוכיח להם מאיפה היה לך כסף בשביל לקנות את המבנה לעסק שלך.
במקרה של גננת זה ברור שצריך מבנה מסוים לעסק אבל במקרה של פרילנס וכדו' שאתה עובד מהבית לא צריך שום דיווח על אחזקת נכס...

• הוסף לסימניות
אז לא צריך הצהרת הון??

סוףף סוף מישהו עוזר בענין הזה!!!
רציני.. המון זמן אני ועוד כמה ניקים כאן ששואלים, ואף אחד לא מקבל שום תשובה!
תודה רבה לעוזרים!

• הוסף לסימניות
אני עצמאית - עוסק פטור, מתנהלת בכוחות עצמי מאז פתיחת העסק.
להוציא הצהרת הון שביקשתי מרואה חשבון שיגיש עבורי.

למיטב ידיעתי וזכרוני ממה שבררתי כשפתחתי את העסק, הצהרת הון זה רק במקרה שאתה זקוק למבנה בשביל העסק שלך, ואז אתה צריך לדווח או על שכירות של מבנה או על קנית מבנה, ובמקרה זה ודאי חייבים הצהרת הון- כי אז אתה צריך להוכיח להם מאיפה היה לך כסף בשביל לקנות את המבנה לעסק שלך.
במקרה של גננת זה ברור שצריך מבנה מסוים לעסק אבל במקרה של פרילנס וכדו' שאתה עובד מהבית לא צריך שום דיווח על אחזקת נכס... <!-- / message -->
אני עובדת בבית ונדרשתי להגיש הצהרת הון, את הבית קניתי הרבה לפני פתיחת העסק.

• הוסף לסימניות
אני עוסק פטור, בעסק שאינו זקוק למבנה, ועדיין הייתי צריכה הצהרת הון.
כך הבנתי מהיועץ מס שלי שתמיד יש צורך בהצהרת הון בשנה הראשונה של הגשת דוחות.
אני אישית, נעזרת ביועץ מס שווה לי בשביל השקט הנפשי ובשביל הייעוץ המקסימלי בכל שאלה וענין.

• הוסף לסימניות
לכל עוסק פטור נשלחת הצהרת הון בד"כ כשנה אחרי פתיחת העסק,
וחובה להגיש אותה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 100ZEVET;1503199:
ידעתי שבסוף תבוא העזרה מאנשים טובים שהם לאו דוקא רואי חשבון אלא שרוצים לעזור....
אשרייך!!!!
אז אם כבר התחלת במצווה, אולי תזכי גם לגמור אותה...:)
כמה שאלות נוספות:
להצהרת עוסק פטור צריך לצרף את כל הקבלות של ההכנסות מכל השנה?
הטופס 1301 - זה הדו"ח שצריך להגיש עכשיו?
עד איזה תאריך צריך לסדר את הענין הזה?
אפשר לעשות הכל דרך האתר או שצריך ללכת למס הכנסה?
תודה רבה רבה. אין מילים!!!

1. לא
2. יש לך עד סוף אפריל למיטב ידיעתי
3. הצהרת עוסק פטור- דרך האתר, טופס 1301- מדפיסים וממלאים ואז את מקבלת מדבקות בדואר והולכת עם הכול למס הכנסה

כך זכור לי משנה שעברה, השנה טיפלתי כבר בהצהרה, 5 דק' וסיימתי עניין
הצהרת הון, מילאתי בנה שעברה עם התייעצות קלילה עם מנהל חשבונות שבמבט לאחור היתה מיותרת. את לא אמורה להגיש הצהרת הון אלא אם כן ביקשו ממך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוריה;1503243:
1. לא
2. יש לך עד סוף אפריל למיטב ידיעתי
3. הצהרת עוסק פטור- דרך האתר, טופס 1301- מדפיסים וממלאים ואז את מקבלת מדבקות בדואר והולכת עם הכול למס הכנסה

כך זכור לי משנה שעברה, השנה טיפלתי כבר בהצהרה, 5 דק' וסיימתי עניין
הצהרת הון, מילאתי בנה שעברה עם התייעצות קלילה עם מנהל חשבונות שבמבט לאחור היתה מיותרת. את לא אמורה להגיש הצהרת הון אלא אם כן ביקשו ממך...
ווואוווו תודה תודה תודה.
עזרת לי מאד, מקווה שמפה הדרך תהיה קצרה.
עכשיו אני נזכרת שאמרו לי שצריך להביא את החוזה שכירות- יכול להיות שבמקרה של דירה שכורה זה מספיק ורק כשמדובר בנכס של בעל העסק צריך להגיש הצהרת הון...

שוב תודה רבה רבה שירבו כמוך בישראל!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה