כללי עוסק פטור

• הוסף לסימניות
בד"כ מבקשים הצהרת הון בשנה ראשונה
ופעם ב5 -7 שנים שוב
הבעיה מתחילה אם לךא הצהירו נכון
או שיש יותר מידי/ פחות מדי הכנסות
לכן כדאי כן לשלם על הצהרת הון במיוחד לאלו שאין להם כסף.... שיוכלו לדווח בצורה הכי טובה בלי להסתבך
אבל הגשת דוחות שנתיים אמור להיות דברים פשוטים ביותר וחבל להוציא כסף שאין לנו על זה וכל הסיפורים על הסתבכויות מדוחות שנתיים זה לדעתי ה"לחם" של הרואי חשבון...
כי סיפורים כאלו קורים אחת ל.... ויש עוד כמה גורמים להסתבך בד"כ הצהרות ההון אשמות
ולא דוחות שנתיים שצריך טיפה הבנת הנקרא והתמצאות בזמנים ובטפסים

• הוסף לסימניות
למה הצהרת הון זה כ"כ מסובך, מה בכלל מצהירים שם?
אם למשל יש לי בית על שמי , זה בעייתי? ומה זה קשור.. הרי זה היה לי לפני זה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;1502956:
אין לי בעיה לשלם לרואה חשבון בדברים שיכולים להסתבך כגון הצהרת הון
אבל דוח שנתי אמור להיות מאד פשוט רק פשוט חסר לנו את הכללים מתי כלומר תאריך ומה צריך להגיש (סכום שנתי מסכם?קבלות? דוח שומה?)
הכל מסודר לי באיי פרילנס
מה שמעניין אותי זה מה אני צריכה להוציא משם ?
מתי להגיש?
והיכן להגיש?
זהווווו!
בכל מקרה רואה החשבון אם אשלם לו יגיד לי להוציא לו ולהביא אליו את הדוחות.... אה וגם אז אצטרך למלא אותן...
מכיוון שזו פרנסת רואי החשבון הם ממלאים את פיהם מים
(והיתה כאן משהי שרצתה לעזור והביאה דוח מקוצר לעוסקים פטורים וקבלה בקשה באישי להוריד את זה...:mad:)

אם יש לך את תוכנת פרילנס, כל מה שאת צריכה להוציא זה עמוד אחד.
בלשונית דוחות יש את ספר הוצאות והכנסות, בחרי את התאריכים המתאימים והדפיסי.

אמנם אני כן אצל רו"ח, אז לא יודעת מה אמורים לעשות עם המסמך הזה,
אבל הוא היחיד שהתבקשתי להוציא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לללי;1503265:
אם יש לך את תוכנת פרילנס, כל מה שאת צריכה להוציא זה עמוד אחד.
בלשונית דוחות יש את ספר הוצאות והכנסות, בחרי את התאריכים המתאימים והדפיסי.

אמנם אני כן אצל רו"ח, אז לא יודעת מה אמורים לעשות עם המסמך הזה,
אבל הוא היחיד שהתבקשתי להוציא.

ומה עושים עם הטופס הזה, נותנים למס הכנסה או למע"מ?
ואם זה כבר בתוכנה אז למה אני צריכה ספר תקבולים ותשלומים??

• הוסף לסימניות
הבעיה מתחילה אם יש לך מס' בתים או שאין לך בית בכלל
ועל שכירות לא תדווחי אם המשכיר שלך לא מדווח גם הוא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;1503272:
הבעיה מתחילה אם יש לך מס' בתים או שאין לך בית בכלל
ועל שכירות לא תדווחי אם המשכיר שלך לא מדווח גם הוא

למה אם יש לי מספר בתים זה בעיה??
אוי ואבוי.. :eek::eek:

• הוסף לסימניות
אם רשומים לך מס' בתים על שמך תצטרכי להוכיח לכאורה מהיכן הכסף.....
לא בטוח אבל יש למ"ה סטיסטיקות וטבלאות מחיה לכל משפחה רמת הכנסה מממוצעת לפי נפשות
ואם חורגים מעל או מתחת זה בעיה הם באים לבדוק וזה לא נעים
לפעמים זה רק לא נעים ולפעמים מסתבכים
ואם הם באים לבדוק זה בד"כ צריך לדעת שהמעקב ממשיך בשקט....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 100ZEVET;1503214:
למיטב ידיעתי וזכרוני ממה שבררתי כשפתחתי את העסק, הצהרת הון זה רק במקרה שאתה זקוק למבנה בשביל העסק שלך, ואז אתה צריך לדווח או על שכירות של מבנה או על קנית מבנה, ובמקרה זה ודאי חייבים הצהרת הון- כי אז אתה צריך להוכיח להם מאיפה היה לך כסף בשביל לקנות את המבנה לעסק שלך.
במקרה של גננת זה ברור שצריך מבנה מסוים לעסק אבל במקרה של פרילנס וכדו' שאתה עובד מהבית לא צריך שום דיווח על אחזקת נכס...

100% לא נכון.
הצהרת הון נדרשת באופן שגרתי מהרבה מאד עוסקים אחת לכמה שנים ואין רלוונטיות למקרקעין שבבעלותם.

• הוסף לסימניות
איזה מדינה מוזרה.. מאיפה הכסף??
משכנתא :eek::eek:

נו טוב.. נחכה (או לא נחכה) שישלחו לי טופס כזה
אולי ידלגו עלי :D:D

תודה על עצותיכם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;1502659:
תימנתי
אכפת לך לעשות סדר בעניינים?
מה צריך עוסק פטור להגיש?
מתי?
ולמי?

אישור עוסק פטור: 31/1/15
ביטוח לאומי: 31/3/15
מס הכנסה: 31/5/15

לגבי הצהרת הון - כמו שכתבו פה זה מגיע בד"כ שנה אחרי פתיחת עוסק פטור.
גם את זה עשיתי לבד רק צריך להיות עם יד על הדופק.
שלחתי להם במכתב והם חייבו אותי 700 ש"ח קנס שלא הגיע.
אפילו שקיבלו.
אז מילאתי שוב, הגשתי אצלם במשרד לחתימה, והגשתי בקשה במכתב לשחרר אותו מהקנס והסברתי שזו היתה שגיאה.
בסוף ויתרו לי על הקנסות.

צריך לזכור שהצהרת הון מטרתה היא לבדוק בין היתר מה מצב הכלכלי כיום
ואם פתאום תלכו ותקנו דירה, אז עלולים לעשות ביקורת עומק לראות מאיפה יש לכם פתאום כסף.

לכן לנהוג בזהירות

• הוסף לסימניות
מה שמנסים לבדוק זה אם ישנן תנודות כלכליות גבוהות, שלא באות לידי ביטוי בהצהרות השנתיות. אז קחו זאת בחשבון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה