בשרי עוף בתנור... שאלה

• הוסף לסימניות
חמודות אני לא תימניה אבל כדאי לדעת שלפי הרמב"ם זה חלק מההכשרה !
לדעת הנוהגים כך (היום כמעט רק תימנים ) חובה לפני הבישול.
דעתו לא התקבלה בענין הזה ...
ראיתי שמירי זורגר חולטת עוף לפני הבישול - אני חושבת מטעמי בריאות והיגיינה.

• הוסף לסימניות
אני חושבת מטעמי בריאות והיגיינה.
אני תימניה רק שלפי הלכות אנחנו לא הולכים לפי הרמב"ם.
אני תמיד ראיתי את אמא שלי מבשלת את העוף וכנ"ל גם סבתא שלי ולכן גם אני עושה ככה...
אף פעם לא חשבתי שזה בגלל הלכה כלשהי, תמיד חשבתי שזה בגלל היגיינה ובריאות....

• הוסף לסימניות
לגבי מרק עוף אמא שלי לימדה אותי להרתיח מים
להכניס את העוף לכמה דקות ולהוציא
אתם תראו שיש למיים ריח וצבע נוראי
אחרי זה לשטוף את הסיר ולמלא במים נקיים למרק
אני בקושי אוכלת מרק עוף אצל אחרים כי אני מפחדת שדילגו על השלב הזה

לגבי לשטוף עוף https://www.clalit.co.il/he/your_health/Preventive_medicine/Pages/do_not_wash_chicken.aspx
לשטוף טוב מים

• הוסף לסימניות
למה להרתיח???
מבחינה הלכתית, מנהגים כמו שנאמר לעייל...
זה הורס את הטעם והמרקם לגמרי.!!!!
אפשר להוריד סימני קריאה
חליטה כנראה לא ממש הורסת את הטעם, רוב האנשים שאכלו אצל ההורים שלי חשבו שהעוף טעים במיוחד וביקשו מתכונים. (אמא שלי עושה בלי מתכונים...)

• הוסף לסימניות
גם אמא שלי תמניה וחולטת את העוף, זו מסורת מבית אבא.
את המים, דרך אגב, שופכים (לא יודעת אם מטעמי כשרות אבל אמא שלי לא מסוגלת להכין עוף בלי לחלוט אותו קודם וגם לנקות היטב היטב מהשערות

• הוסף לסימניות
את המים, דרך אגב, שופכים (לא יודעת אם מטעמי כשרות אבל אמא שלי לא מסוגלת להכין עוף בלי לחלוט אותו קודם וגם לנקות היטב היטב מהשערות
כן...
באמת מים לא נקיים...
שווה גם למי שלא מבשל לנסות...
באמת יוצאת הפסולת של העוף... (מצד שני שלא תהיה לכן טראומה ;))
אתם תראו שיש למיים ריח וצבע נוראי
לדעתי, יש לזה ריח נעים :sne:
לא יודעת למה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה