עוצו לי עצה

• הוסף לסימניות
יש לי "שכנה" שגרה בבנין מרוחק ממני, שבזמן האחרון התחילה ללוות ממני דברים על בסיס קבוע ולא מחזירה, (התחלתי לחשוד שבאה אלי כי אני עדיין תמימה וכל השכנות שבבניין שלה כבר לא נותנות לה כלום...) היא מסוגלת ללוות דברים כמו פירורי לחם מוזהבים, קופסת מטרנה ושתיים שלוש שקיות חלב בבת אחת. התקציב שלי ב"ה דל (בעלי בכולל אני לא עובדת) וזה מעיק לנו על הכיס. בפרט כאשר אני לא זוכרת שנתתי ופתאום מופתעת שדברים נעלמו. היא לא מקרה סוציאלי בכלל לכל אלו שחושבים כך. השאלה שלי היא כזו, כשבפעם הבאה היא מבקשת ללוות משהו לומר לה שאין לי למרות שיש, או להמשיך לתת ולספוג? וג"כ להתקשר אליה ולהזכיר לה שהיא חייבת לי?
נ.ב. כשאני מבקשת היא תמיד אומרת לי שהיא לא יכולה כי בדיוק נגמר לה ובדיוק הילדים שלה צריכים...

• הוסף לסימניות
את יכולה להסביר לה שגם לך לפעמים נגמרים דברים ואת פשוט הולכת לקנות אותם. ואם היא רוצה שתמשיכי להלוות לה היא צריכה גם להחזיר את מה שהיא לוקחת. במילים פשוטות, בלי לפגוע.

• הוסף לסימניות
יש לי דודה שהיתה לה שכנה שהיתה לווה כל הזמן ואף פעם לא מחזירה וזה הצטבר למימדים מוגזמים, היא החליטה שהיא רושמת כל דבר שהשכנה לווה, ובסוף החודש הגישה חשבונית לתשלום על סך אלפי שקלים, השכנה הבינה את הענין והפסיקה את המנהג (המגונה...):rolleyes:

• הוסף לסימניות
אני הייתי מלווה לה בפעם הבאה אבל אומרת שזה דחוף לי להערב.
למשל פירורי לחם מוזהבים? הייתי אומרת לה שזה ממש דחוף לי בחזרה לבוקר (תכיני שניצלים או קניידאלאך..) ולכן אין לך בעיה להלוות לה, אבל השאלה אם נראה לה שהיא תוכל להספיק להחזיר עד הבוקר.
והיה, אם היא לא החזירה בזמן, תביני שזה הזמן לעשות לזה סטופ.
אלא אם כן החלטת שאולי אין לה אמצעים (אפשר לראות לפי סוג המוצרים. אם היא מלווה מטרנה וחלב או גם רוטב טריאקי ומוצרים שאינם בסיס) ואת נותנת את המעשר שלך בשבילה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;891818:
היא לא מקרה סוציאלי

מעניין אותי איך החלטת את זה, לפי מראה חיצוני? בטחון עצמי??

לא חסר בעולם הזה אנשים בעלי מסכות שמראים שהכל טוב להם, ובעצם זה ההפך המוחלט.
מה שבטוח בן אדם לא בא סתם לבקש, בטוח קורה שם משהו...

אין לי איך לעזור לך, אבל אני חושבת שיש ארגונים שדואגים למשפחות כאלה.
בד"כ אנשים מהסוג "הזה" (שלא נראה אליהם), בחיים לא יפנו לבד לארגונים כאלה, וכנראה שצריך שמשהו יעשה את זה בשבילם..

• הוסף לסימניות
קחי את זה כגמ"ח,
זה עוזר להרגשה..
מנסיון.
נתקלתי גם במקרה דומה ומישהי יעצה לי להתייחס לזה כאל גמח שפתחתי. ומאז הרבה יותר קל לי לתת - למרות שאני יודעת בוודאות שהדברים לא יחזרו.
יש כלל מחסד לא מפסידים.
אם את מרגישה שזה מפריע לך כלכלית או שהבקשות מוגזמות יתכן ואת פשוט יכולה לומר שאינך יכולה לתת (כמו קופסת מטרנה וכו..) אצלי ההלוואות היו דברים קטנים אבל על בסיס קבוע.
ומי שמלווה מטרנה ולא מחזיר זה מראה על בעיה כלכלית קשה, כדאי לנסות לגשש אולי הם באמת צריכים עזרה מארגוני חסד..

• הוסף לסימניות
השאלה אם זה באמת חסד או ניצול ?...
אם זה חסד - אז מצוין
אבל אם זה סתם ניצול
או יותר חמור בעיה מסוימת (אולי משו כפייתי) אצל אותה אישה
זה בעיה שצריך לטפל בה.

• הוסף לסימניות
לאחרונה יותר מידי אשכולות נפתחים בענין חסד או ניצול..
מעניין אותי עם גם אנשים גדולים מאיתנו מתלבטים בשאלה הזו.
או שאצלם חסד זה כל מה שיכול לעזור ליהודי.
לא שאני צדיקה.. הלוואי. אלא סתם חושבת על הנקודה.

• הוסף לסימניות
הרבה פעמים מה שנראה מבחוץ נראה אחרת לגמרי מבפנים.

יש מקום לפנות לקופת צדקה ולבקש מהם לברר את הענין עם המשפחה, ואולי לתת להם קצת יעוץ כלכלי לבדוק מה קורה שם. זה שהיא באה ממרחק מראה שעם השכנות האחרות היא כבר שרפה קשרים.
את לא אמורה לפרנס אותה, במיוחד שמצבך אינו מאפשר זאת, בטח לא לכלכל את התינוק שלה במטרנה שזה ממש לא מחולק חינם...
אני מכירה משפחה שהם בחובות נוראיים (בעלי קשור לאיזה גמ"ח שביקשו מהערבים לא פעם ולא פעמיים לשלם בשבילם חובות שלא שולמו) הם חיים כאילו יש כסף (והם גם לא יודעים איך לחיות כשאין להם) הבעל נמצא הרבה בחו"ל והאישה חסרת אונים, אותה אישה ביקשה ממני כמה פעמים לשלם לה במכולת סכומים לא גדולים כי היא "שכחה את הכרטיס אשראי" ובלה בלה. אחרי שראיתי שזה נוהג קבוע אצלה, והיא לא מתכננת להחזיר את ההלוואה אמרתי לה פעם-פעמיים שאני לא יכולה עכשיו וכדו' והענין הסתיים. מצד אחד אני מרחמת עליה, מצד שני אני לא אמורה לשלם על כמויות ממתקים שהיא קונה לשבת, או על מוצרים יקרים ומיותרים שהיא מרשה לעצמה ואני לא.
(אם הייתי חושבת שזה צדקה אולי הייתי נותנת לה הלאה אם היה באפשרותי, אבל מכיוון שאני יודעת שהם באמת חסרי אחריות בנוגע להתנהלותם הכלכלית וכל עזרה מסוג זה רק מצעידה אותם אחורה עצרתי את הענין (בהוראת בעלי כמובן))

• הוסף לסימניות
תוכלו לנסות לפנות לבעלה-דרך בעלך
אבל יש לי נסיון עם כאלה. הזמינה ממני מישהי עבודה ב-800 ש"ח ועד היום אני מחכה...התברר לי אח"כ שיש לה "מחלה" של רכישות וכו. ולרוב בעלה צריך לרוץ לחנויות להחזיר. ומבחוץ הכל נראה שם נעים ונפלא.
אל תהיי בטוחה שהכל בסדר שם ואל תתביישי לברר זאת בדרך עדינה אצל אחת משכנותיה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;891938:
לאחרונה יותר מידי אשכולות נפתחים בענין חסד או ניצול..
מעניין אותי עם גם אנשים גדולים מאיתנו מתלבטים בשאלה הזו.
או שאצלם חסד זה כל מה שיכול לעזור ליהודי.
לא שאני צדיקה.. הלוואי. אלא סתם חושבת על הנקודה.
תראי מי שיכול לתת אז שיתן! ולמה שהוא יתלונן זה לא לוקח לו כלום.

אבל אם לא יכולים אז נכנס כאן שיקול אם זה חסד או ניצול.

אצלנו יש מישהו קבוע שפעם בכמה חודשים מתקשר שהוא יודע את החוב שיש לו אלינו אם אנחנו יכולים להוסיף לזה עוד... (בד"כ הסכום לא פחות מ4 ספרות)
אז אנחנו נותנים לו ואמורים שיהיה לצדקה. (הקב"ה יעזור לו שהוא יוכל להחזיר את זה)
במצב כזה את לא חושבת אם יש כאן ניצול ידוע לך שאן כסף! יש צורך בו ואת יכולה. וגם ידוע לך שכנראה הוא לא יחזיר ובכל זאת את לא חשה מנוצלת.

אבל שאת לא יכולה ולא ידוע לך אם באמת יש צורך אז למה לא לחוש מנוצלת? ושזה בצורה כאילו שלא יודעים את המחוייבות זה לא נעים לך.
או שלא מעריכים את הנתינה שלך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;891818:
יש לי "שכנה" שגרה בבנין מרוחק ממני, שבזמן האחרון התחילה ללוות ממני דברים על בסיס קבוע ולא מחזירה, (התחלתי לחשוד שבאה אלי כי אני עדיין תמימה וכל השכנות שבבניין שלה כבר לא נותנות לה כלום...) היא מסוגלת ללוות דברים כמו פירורי לחם מוזהבים, קופסת מטרנה ושתיים שלוש שקיות חלב בבת אחת. התקציב שלי ב"ה דל (בעלי בכולל אני לא עובדת) וזה מעיק לנו על הכיס. בפרט כאשר אני לא זוכרת שנתתי ופתאום מופתעת שדברים נעלמו. היא לא מקרה סוציאלי בכלל לכל אלו שחושבים כך. השאלה שלי היא כזו, כשבפעם הבאה היא מבקשת ללוות משהו לומר לה שאין לי למרות שיש, או להמשיך לתת ולספוג? וג"כ להתקשר אליה ולהזכיר לה שהיא חייבת לי?
נ.ב. כשאני מבקשת היא תמיד אומרת לי שהיא לא יכולה כי בדיוק נגמר לה ובדיוק הילדים שלה צריכים...

שמתם לב לשורה הזאת, צדקה נותנים ממה שיש לא ממה שאין...

• הוסף לסימניות
ובכן, בינתיים כשאתם דנתם בנושא צלצלתי אליה ואמרתי לה שאני בטוחה ששכחה כי היה לפני המון זמן, היא פתאום נבהלה ואמרה שנכון היא כבר שולחת את מה שחייבת לי, בכל אופן את בעלי אין לי אפשרות לשלוח לדבר עם בעלה מכמה סיבות: בעלי מתבייש לדבר על כאלה נושאים בפרט שזה קשור לאשתו של השכן ולא הוא עצמו.
דבר שני הם חברים מאוד מאוד טובים (ולכן אנחנו יודעים את מצבם הכלכלי, שהוא מספר בלי בושה מתי נכנס להם יותר ומתי לא)
לכאורה ענין של נטו שיכחה. ולכן שאלתי מה לעשות בנידון, תודה לכל המגיבים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....