כללי עוצו עצה - צמצום נפח תבת המייל בסיום עבודה עם לקוח

• הוסף לסימניות
עושים עבודה, שולחים סקיצות, הוא שולח תמונות סריקות והסכמות. אנחנו שולחים לבית דפוס את המוצר הסופי ככה יוצא שעל כל לקוח יש כמות נכבדת של שטח איכסון בתבת המייל.
את ההודעות עצמם - בדרך כלל צריך, לראות מה היה, אם היה ויכוחים, אם זה לשלוח עוד הצעות ללקוח אחר וכו'.
השאלה איך עושים שלא יתפוס נפח כל ההודעות האלה אך בכל זאת לשמור אותם בצורה מסודרת.
כי אם לא, אז צריך להגדיל את תבת המייל ואז צריך לשלם. לגוגל...
אשמח לשמוע את מנהגי חברי הפורום בכגון דא.

• הוסף לסימניות
מה שאני רגיל
זה לעשות חיפוש בג'ימייל על שם המייל של הלקוח, כולל הכל.
עובר מלמעלה, בעיקר על מיילים עם קבצים מצורפים - ומוחק את המיותרים - הכבדים בפרט.
שאר המיילים עם טקסטים או נפח מימנלי - שיישאר, לא מזיק.
בדרך כלל המיילים האחרונים לפני העבודה המוכנה בסוף - הם כבדים, כי אתה שולח את ה"סופי", ואח"כ את ה"סופי סופי", ואח"כ את ה"לדפוס", ואח"כ את ה"לדפוס אחרי התיקון" וכו'....
וזה בדרך כלל קבצים כבר באיכות ובכובד ששוקל קצת...

• הוסף לסימניות
סתם הערה - הסופי סופי, סופי מאוד, הכי סופי שיש, סופי לדפוס, הכי סופי לדפוס, מאוד סופי לדפוס וכו'
עולה מאוד מאוד ביוקר. לי אישית קרה מקרה שבטעות נשלח סופי שהוא לא הכי סופי לדפוס. חייבים לעשות מספור.
מה שלא לדפוס בכלל כותבים: החידושים שלי טיוטה1
מה שבאיכות דפוס כותבים: החידושים שלי לדפוס1

ככה גם הלקוח מקבל מושג מתי הוא כבר מגזים.

• הוסף לסימניות
ככה גם הלקוח מקבל מושג מתי הוא כבר מגזים.
אמת.
פעם אחת נהגתי כך, והגע קובץ מס' 15.....
הלקוח החליט (מעצמו) לשלם יותר, כי באמת הגזמנו... מגיע לך וכו'.

• הוסף לסימניות
זה בספר הבא שלו.

אבל גם אנו לומדים מאז שיטות.
ומכינים לו סקיצה, ומחזירים אותו הביתה.
לך תעשה שיעורי בית כמה שאפשר, הגהות וכו', ועוד הגהות וכו', ורק אח"כ תחזור אלי.
אגמור לך יותר מהר את העבודה. כדאי לך (ובודאי לי...)

• הוסף לסימניות
לפעמים קולטים רק אחרי טלטלה,
כמו שקרה באחד הספרים האחרונים שעימדתי, שאחרי הגהות חוזרות ונשנות והיה נראה שמסיימים.
מצאתי באקראי בעמודים הסופיים שהוא פטר מן העולם רח"ל כמה מקרובי משפחתו, תורמים הגונים ושלחם לחיי העוה"ב...
באותו רגע הלקוח התעשת, הפסיק את ההגהות ואת כל התהליך וישב ברצינות בעצמו לעבור על הכל מתחילה ועד הסוףףףף, ויותר לא היו הגהות:)

• הוסף לסימניות
איך באמת עוצרים את הלקוח?
היה לי לקוח עם מליון תיקונים! לא מגזימה!
מצד אחד אני רוצה שהוא יהיה מרוצה, מצד שני- מה הגבול???

סליחה על הטיית הנושא...

• הוסף לסימניות
איך באמת עוצרים את הלקוח?
היה לי לקוח עם מליון תיקונים! לא מגזימה!
מצד אחד אני רוצה שהוא יהיה מרוצה, מצד שני- מה הגבול???

סליחה על הטיית הנושא...

הגהות לפי מחיר לשעה, זה יוצא להם יקר (ועוד שהקובץ לפעמים כבר כבד ועובד לאט)

• הוסף לסימניות
באותו רגע הלקוח התעשת, הפסיק את ההגהות ואת כל התהליך וישב ברצינות בעצמו לעבור על הכל מתחילה ועד הסוףףףף, ויותר לא היו הגהות
נדיר מאוד. כנראה יש לך זכות אבות. בדרל כלל זה ענין של אופי. צריכים לארגן לאנשים כאלה קבוצת תמיכה וטיפול רגשי תומך. אני לא צוחק - בדרך כלל זה נובע מחרדות ופחדים סמויים של מה יגידו על הספר, ובטחון בחומר הכתוב.

שמזהים כזה לקוח חובה מאוד לקחת יותר על שעת הגהה ותיקון. לפעמים זה מרתיע, לפעמים זה ממתיק את הגלולה המרה, לפעמים זה מתשלם.

• הוסף לסימניות
נדיר מאוד. כנראה יש לך זכות אבות. בדרל כלל זה ענין של אופי. צריכים לארגן לאנשים כאלה קבוצת תמיכה וטיפול רגשי תומך. אני לא צוחק - בדרך כלל זה נובע מחרדות ופחדים סמויים של מה יגידו על הספר, ובטחון בחומר הכתוב.

שמזהים כזה לקוח חובה מאוד לקחת יותר על שעת הגהה ותיקון. לפעמים זה מרתיע, לפעמים זה ממתיק את הגלולה המרה, לפעמים זה מתשלם.

כן, בדורנו לכל דבר יש קבוצת תמיכה...

הוא הושיב קודם את כל אברכי הכולל שיגיהו לו, וכשמצא טעות כזו נוראית הוא החליט שא"א לסמוך על אחרים, רק על עצמו, בפרט שאלו קרובים שאמורים לתרום לו להוצאת הספר- מה שלא יקרה אחרי כזה דבר

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ועוד שהקובץ לפעמים כבר כבד ועובד לאט
אגב, בתוכנות ישנות יותר, כמו אינדזיין CS5 יש יותר משאבים להתמודד עם קבצים גדולים. מה ששיך אני עושה שמה ולא בCC גזלן המשאבים והאיטי. כיוצא בו אתה אומר אילוס CS6 ולא CC.

• הוסף לסימניות
אגב, בתוכנות ישנות יותר, כמו אינדזיין CS5 יש יותר משאבים להתמודד עם קבצים גדולים. מה ששיך אני עושה שמה ולא בCC גזלן המשאבים והאיטי. כיוצא בו אתה אומר אילוס CS6 ולא CC.
אצלי אינדיזיין CS5 וגם CS6 קרסו הרבה יותר מאשר קורס ה-CC 2018
כנ"ל לגבי המהירות

• הוסף לסימניות
זה יכול להיות תלוי כמה וכמה גורמים ואין כל העיתות שוות בזה. אך בוינדוס 7 שהוא הכי יציב (סליחה, ביל) זה עובד משהו משהו

• הוסף לסימניות
עזוב שטויות 80 שקל לשנה לא תמות, גם אני כל הזמן הייתי מנסה למחוק ולמחוק עד שקבלתי טיפה שכל והלכתי לבנק ולקחתי הלוואה של 80 שקל מזל שלא בקשו ממני ערבים
והגדלתי את התיבה

• הוסף לסימניות
נכון, וזה גם מהלך. התשלום פה הוא באמת מציק, לא כך כך אבל מציק. הדבר השני זה התלות בגוגל. ככל שאתה יותר תלוי בגוגל - אז - אתה יותר תלוי בגוגל...
וזה סתם שאלה גם איך סוגרים עבודה עם לקוח. אני מאוד הייתי שמח אם היה אפשר להפריד את המייל האישי שלי עם המייל של עבודה בלי שזה יפגע בנראות שלי לאחרים אחרי שככה כולם מכירים אותי וכו'. ועל העיסקי הייתי משלם (אולי).

• הוסף לסימניות
לפעמים בחיים אנחנו עושים הרבה דברים ורק אחר כך מקבלים שכל ואומרים למה לא עשינו ככה מלכתחילה
אחד מהם זה הגדלת המיל חחחחחחחחחחחחחחח
אני זוכר כל פעם שהתמלא לי הייתי נלחם מה למחוק ואיך למחוק
בסוף הגדלתי ושלום ולהתראות
נכון שזה קצת תלות, אבל בהרבה דברים לצערנו אנחנו תלותים, אז עוד אחד לא נורא

• הוסף לסימניות
הגדלת נפח התיבה במייל הוא פתרון מוצלח ביותר שלא עולה הרבה כסף ביחס לתמורה.
אם בכ"ז זו לא אופציה-
אפשרי להדפיס לפידיאף תכתובות מיילים.
כך את מה שצריך לשמור- נשמר
וקבצים כבדים ניתן להעלות בדרייב (גם של תיבה אחרת)
ולשלוח קישור.
זה מה שאני עושה באופן קבוע עם בתי דפוס.

אני מאוד הייתי שמח אם היה אפשר להפריד את המייל האישי שלי עם המייל של עבודה בלי שזה יפגע בנראות שלי לאחרים אחרי שככה כולם מכירים אותי וכו'. ועל העיסקי הייתי משלם (אולי).
יבוא מייל מתיבה אחרת
עם האפשרות לבחור מאיזו תיבה יצא המייל.
מוצלח ביותר.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יבוא מייל מתיבה אחרת
עם האפשרות לבחור מאיזו תיבה יצא המייל.
מוצלח ביותר.
מה הכוונה?
-------------------
שמזהים כזה לקוח חובה מאוד לקחת יותר על שעת הגהה ותיקון
בשבת משהו אמר לי שכה"ג עדיף לוותר. כי כשאתה עושה נניח 3 עבודות תוך 3 שבועות, עוד 3 אנשים מכירים אותך, וממליצים עליך לאחרים, יש לך עוד 3 מוצרים עם השם שלך שמתסתובבים בשוק, ויש לך ולעבודות שלך חשיפה לפי 3 אנשים מאם אתה עושה את זה ה3 שבועות אלו תיקונים ללקוח אחד שמהבחינה הזו לא רווחת כלום

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה