כל הכבוד לך הרב איתמר טיפליצקי על ההשקעה המרובה שעשית פה,
עם התפתחות הבינה מלאכותית ובפרט המקצועית בכתיבת סקריפטים כמו קלוד,
ובגלל העבודה הקשה והמייגעת בעימוד ועיצוב ספר שלם מתחילתו ועד סופו בשנים עברו,
שלא היה את כל הכלי עזר, הסקריפטים, והשדרוגים שיש היום, והיו עושים הכל כמעט בעבודה ידנית,
היה צריך ללמוד נוסחאות ומחרוזות של חיפושים והחלפות מתוחכמים שצריך להיות פשוט גאון וחריף,
כדי ללמוד ולזכור את כל זה ולהצליח לעשות עבודה מקצועית בקלות וביעילות.
היום המצב השתנה.
בעזרת הבינה מלאכותית כל מעמד מתחיל תוך כדי הלימודים בפרוג כבר בונה לו ארגז כלים של סקריפטים...
חלקם במייט, חלקם בקלוד, חלקם בג'מיני, הצד השווה שבהם שהם לא רוצים לעבוד ידני בכלל.
ולא רוצים לחשבן מהלכים, להמציא שיטות, ולעשות כל מיני קומבינות, כדי לבצע את מה שהם רוצים.
לחיצת כפתור על הסקריפט, והוא מריץ על כל הקובץ בדיוק את מה שאתה רוצה לעשות.
לכן במיוחד השנה אנחנו מגיעים לתפנית היסטורית חסרת תקדים, עד לפני שנה בערך גם היה בינה מלאכותית, אבל בודדים היו אלו שבאמת הצליחו ליצור איתה דברים ברמה גבוה, שאפשר למכור ולכבוש איתם את העולם.
אבל היום המשחק השתנה.
יוצאים סקריפטים ברמה מאד גבוה ומרשימה חדשים לבקרים(!) כמובן כולנו נהנים מהם והם באמת חוסכים לנו המון שעות עבודה ומחשבה, אבל מצד שני אני מאד מקווה שהבינה מלאכותית, לא תוריד את הרמה של קהילת המעמדים איך שהיא נראית היום שטובי המוחות וטובי הלבבות נמצאים בה גם יחד.
עד היום היו הרבה מאד אברכים שראו את הפרסומות של פרוג על
קורס עימוד ועיצוב ספרים, באווירה כזאת שאתה יכול לשבת בבית עם מזגן, וכוס קפה, לשמוע שירים ברקע, ולעמד עמודים במהירות של 30 עמודים בדקה, ולעשות מיליונים בלי לצאת בכלל מהבית...
וכמו שכולם יודעים זה הביא המון לקוחות לפרוג. אצלי בקורס היינו 40 אברכים בגילאי 25 ומעלה בשיעורים הראשונים, ויצאנו רק איזה 2 מעמדים בפועל בסוף הקורס... ולמה?? כי כולם רואים שזה עבודה הרבה יותר קשה ממה שסיפרו להם, וממה שהם דמיינו לעצמם, ולכן בסוף רובם המוחלט פורשים.
אני לדידי חושב שזה טוב, כי אין לך סינון אמיתי יותר מזה, שרק מי שבאמת השקיע את כל כולו בלימודים והתאמן הרבה על כל התוכנות, הוא יצליח. ומי שסתם בא לקורס כי זה מה שהוא ראה ראשון ברשימה של הסילבוסים בצד שמאל, והוא אמר לעצמו גם ככה אני מקבל סבסוד אז מה אכפת לי ללמוד כל מיני קורסים שאין לי שום קשר אליהם, אני יורה לכל הכיוונים, עד שבסוף אני יצליח לפגוע במשהו...
אבל עכשיו עם סקריפטים כאלה, ואני אומר לשבח גדול - שמרוב שהם כאלה מקיפים ומקצועיים, לא צריך ללמוד בכלל קורס, פשוט קונים את הסקריפט ומתחיל לעמד, ואז זה יגרום שיתרבו פי 10 ספסלי קהילת המעמדים שאין תוכם כברם, שהם לא יודעים דבר אחד על בוריו בצורה מקצועית... זה בסוף מה שקורה בכל תחום מאז התפתחות הבינה מלאכותית.
אבל מצד שני מי שבאמת למד בצורה מקצועית והשקיע ימים ולילות על כל פרט וכלי בתוכנות, בשבילו
הבינה מלאכותית באמת תהיה מקפצה גדולה, לעשות בדיוק את אותה עבודה מקצועית שהוא היה עושה עד היום. ברבע מהזמן. וברבע מהמאמץ.
ועל זה מגיע שבח, והודיה, הלל וזמרה, "
לסטודיו שלימות" שחייבים לומר בפה מלא,
יש הרבה שבונים סקריפטים היום, אבל ברמה כזאת גבוה ומקצועית, הוא ממש חד בדרא.
אני גם מציין שכמובן יש גם את
@Shlomo131375 שהוא מרצה פה בפרוג בקורס
עימוד, והוא מקצועי ברמה אחרת.
וגם הוא מייצר סקריפטים AI חזקים עם מלא פונקציות וכלים,
שמייעלים את נוחות העבודה בצורה מטורפת.
תודה רבה על כל ההשקעה! הבשורה שאתם מביאים לעולם התורה היא ענקית,
ובזכותכם יוצאת יותר תורה מפוארה בכלי מפואר, בכמות ובאיכות יותר גדולה.
עליכם נאמר ה' חפץ למען צידקו - יגדיל תורה ויאדיר!
תמשיכו לייצר לנו סקריפטים שווים!
שכוללים הרבה פונקציות ויכולות ביחד.

Reactions: צח מלול, מכלול, שיקול דעת ועוד 2 משתמשים5 //