דרוש מידע עורכת סקרים בדלת הבית

• הוסף לסימניות
מישהו יודע מידע על סקר שמגיעים אלייך הביתה - דופקים בדלת
וחייב לענות על הסקר (40 דק')
במידה ולא מסכימים, נכנסים לכלא ל3 חודשים..
אתמול דפקו אצל חברה שלי והיא רצתה לסרב.. אבל בגלל שאמרו לה שזה חובה
היא ביקשה שיבואו יום אחר בתאום והם הסכימו...
הם אמרו לה שאי אפשר לסרב והראו לה מסמכים על כך, שהיא תכנס לכלא אם לא תסכים.
אשמח לקבל פרטים ממישהו שהתנסה בזה..
זה אמין?
ממתי מישהו יכול לחייב אותי לענות על סקר 40 דק' ולהכניס אותי לכלא במידה ואסרב:rolleyes:

• הוסף לסימניות
אבל אפשר להתמודד איתם להבא בכיף!
מכירים את סיפור מוכר הספרים?
בעל חנות ספרים נתקע עם סטוק ענק של ספרים שלא היה לו מה לעשות איתם, הוא פרסם, שכל מי שישווק וימכור אותם - יזכה באחוזים מאד נכבדים מהם.
הגיע אליו אדם מגמגם, והציע את עצמו, מוכר הספרים נדהם, אך מכיון שהמגמגם הפציר - והוא לא רצה לפגוע - נתן לו רבע מהספרים בידיעה שרובם ככולם יחזרו אליו.
המגמגם לוקח את הספרים, כעבור שעה חוזר עם הפדיון ואומר "תתתתביא לי עעווווד רררבבע".
המוכר נדהם, ורץ להביא לו רבע נוסף, וכך חוזרת הרוטינה לשלישת ולרביעית עד שכל הספרים נמכרו כלא היו...
לאחר שסודר ביניהם ענין האחוזים שואל אותו המוכר בתפעלות מעורבת בסקרנות: "מה הסוד שלך? איך אצלחת למכור את כל הספרים - ועוד בכזו מהירות?"
ענה לו המגמגם: "דדדפפפפקקקתי בבדדללת, וללללגבבברת שפפפפתחחה ללליי אתת הדלללת הודעתתתי: 'או שאתתתם קוונננים מממננני ספפפר, או שאנננני מקריייא לכככם את כווולללווו עכככשייו.."
יפה בשביל הבדיחה - אבל עוד יותר בשביל המציאות.
יש חוק מחייב שכזה, כיון שהמדינה צריכה סקרים לשם חישובים סטטיסטים לניהול נכון של המדינה, רק מה? לא אנחנו חייבות להיות הקרבן!
אפשר להשתמש ב'אפקט המגמגם' והמבין - יבין...וד"ל.

• הוסף לסימניות
הבשורה הטובה היא שאחריי שענית פעם אחת, כבר לא תצטרך לענות פעם נוספת עד סוף חייך.
ועוד בשורה נחמדת, שהסקר לא כל כך מאיים. שואלים על הרגלי צריכה, רכוש והרגלים, ו---עשיתם את זה!
אנחנו עברנו את זה בכיף, בשלום, בקלות וברוח טובה עם סוקר חרדי נחמד.
אני לא רואה סיבה לסרב.

בשורה טובה נוספת, למי שהבשורות הקודמות לא עודדו אותו - למרות שהחוק נותן אפשרות לענישה של מאסר, מעולם לא נכלא אדם בשל סירובו לענות לסקר.
השאלה אם כן בא לכם על קנס או על דיון משפטי בעניין... יותר קל לענות

• הוסף לסימניות
אם אני לא טועה לפני חצי שנה דיווחו משהו בעיתון שאחד מחברי הכנסת החרדיים הצליח לבטל את האיום על כניסה לכלא למי שלא עונה על סקר..
בכל מקרה חברה שלי לא התפטרה כל כך מהר, הגיעו אליה 3 פעמים, וזה נגמר בצורה מאד לא נעימה!! אם כי ללא אכיפה כלשהי או קנס...

• הוסף לסימניות
מה הפחד הגדול ממענה על סקר?
לא מותק, הפחד הוא לא מהמענה אלא מהתזמון, תארי לך שברגעים אלו ממש דופקת לך רויטל בדלת ומבקשת להיכנס לתוך הצבעים/דפים/משחקים/שאריות ארוחת הצהריים ולהשיב עד כמה את מודאגת מהחור באוזון בדרוג מאחד- בכלל לא מודאגת עד עשר- מוטרדת ברמה של חוסר שינה בלילה, כשבין לבין הטלפון מצלצל, הבנים דורשים הפרדה מהירה בין הניצים, והבנות משרוולות אותן משני הצדדים "אמא מי זאת"? "אמא למה יש לה מכנסיים"???

• הוסף לסימניות
הם דווקא רגישים לשלוח לחרדים אנשים שייכבדו.
ואפשר לקבוע עם הסוקר שיגיע בשעה יותר מאוחרת.
באמת מה הפחד?
תעשו את זה, תראו שלא היה כל כך נורא. אולי אפילו קצת נחמד.

• הוסף לסימניות
אז תיאום באמת הכרחי וניתן לתאם בשמחה. אגב, גם בסקרים טלפוניים ניתן לתאם בכיף.

ויש לציין גם שללמס יש סוקרים וסוקרות חרדיים/דתיים שמגיעים בהתאם. הם מאוד משתדלים לכבד.

• הוסף לסימניות
קבלו תיקון
אז מגיעה שורלה עם מטפחת ומבקשת להיכנס ואז הבנים ממשיכים לריב והבנות שואלות, אמא למה יש לה מטפחת? אמא למה יש לה שאל?;):rolleyes:
ובנוגע לתיאום, אכן ניתן בהחלט לבקש שתגענה יותר מאוחר....

• הוסף לסימניות
מה הפחד הגדול ממענה על סקר?
אולי היום זה כבר לא כך (או שזה סוג אחר של סקר), אצלנו בזמנו (13 שנה אחורה) הגיעו עם טבלאות, ורמת הכנסה, ומה מקורות ההכנסה, ונא לרשום במשך שבועים את כל ההוצאות וההכנסות, ועוד ועוד...

זה זכור לי ככאב ראש רציני.

• הוסף לסימניות
לדעתי במדינה דמוקרטית לא נכון לחייב.
אם כבר, שיתנו תגמול של 100 ש"ח בתוי קניה,
ואני יכולה להבטיח קבל עם שיעמדו להם בתור כדי לענות על סקרים ארוכיםם,
גם כשהבנות רבות, והילדים ניצים,
והבית בלגן איום.
שווה 100 שח למשפחה על סקר אמין מכל הלב,
במקום סקר מוטה רק כי אין כח לענות, וחושבים איך להיפטר הכי מהר.

@לאה בלוי, תזכרי מה אמרתי לך על דמוקרטיות.
אפשר לעשות הכל בנעימות, ואפשר לחייב.
אפשר לתת לאנשים להיות ממורמרים ולתת להם תחושת עליונות,
ואפשר ללכת בדרכי נועם.
השאלה מה בוחרים.

• הוסף לסימניות
ואני יכולה להבטיח קבל עם שיעמדו להם בתור כדי לענות על סקרים ארוכיםם,
גם כשהבנות רבות, והילדים ניצים,
והבית בלגן איום.

לא כולם. יהיו כאלה שבהחלט יוותרו, בגלל סיבות כאלה ואחרות.
ולפי מה שכתבו כאן, וגם בעבר כמדומני, נראה שגם בסקר עצמו יש בעיה, לא רק בתזמון.
לא כל דבר מעוניינים לענות לכל אחד. אין צנעת הפרט? למה אמורים לדווח על הכנסות והוצאות לסוקר?
אם חוקרים בגלל בעיה חוקית - זה משהו אחר. מס הכנסה רוצה לבדוק שאין העלמות, למשל.
אבל בשביל סקר? לי זה נראה לא 'מידתי' במשטר דמוקרטי.

• הוסף לסימניות
לא כולם. יהיו כאלה שבהחלט יוותרו, בגלל סיבות כאלה ואחרות.
בדיוק!
אבל זה היתרון.
נותנים לאנשים לבחור אם הם רוצים או לא.
ויש מספיק אנשים שירצו תמורת כסף. מרצונם החופשי.
במקום להתחיל לחייב את אלו המסרבים.

• הוסף לסימניות
חברות פרטיות נותנות תגמול הרבה פעמים.
ממשלה ואפילו עיריות על פי רוב לא נותנות שום תגמול.

אין לי כוח לפרט יותר מידי, אבל בגדול: למס נחשב ובצדק לגוף מקצועי ביותר. כחלק מהמטרות המקצועיות שלו הוא רוצה להגיע לשיעור השבה גבוה ככל הניתן. הרבה יותר קל לחפש מתנדב אחר שיסכים לענות על הסקר, ההתעקשות היא מטעמים מתודולוגיים. וכדי לעמוד ברף הגבוה הזה יש חוק שמחייב כל אחד לענות לסקר.

מלפפון, את לא צריכה לחזור על דברים שאמרת אתמול בהקשרים אחרים. קלטתי אותך יפה מאוד ואלה שאת רומזת לגביהם לא קולטים את זה פה ממילא. אז תרגיעי נא. למס לא מגיעים בתחושת עליונות. להיפך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה