דרוש מידע עושים קניות ביינות ביתן / שוק מהדרין? קבלו הנחה משתלמת

• הוסף לסימניות
מעבירה את התשובה כפי שהיא מבית הדין של הרב עמרם פריד:

שלום וברכה!

שאלתך נענתה ע"י רבני בית ההוראה, ונשלחה אליך באופן אישי.
השאלה שלך: שלום רב יש אתר מזון בשם שוק מהדרין ויש אפשרות לשלם באמצעות תו קניה מחברת יינות ביתן בהנחה של 12% יש חברות שנותנים לעובדים שלהם הנחה זו על ידי שמזינים את קוד החברה באתר יינות ביתן. קוד זה פורסם בכמה מקומות באינטרנט על ידי אנשים פרטיים ששיתפו את קוד החברה. האם מותר להשתמש בזה וכך לקנות בהנחה של 12%. שים לב שאיני יודע אם החברה משלמת על כל תו שקונים דרכם או שהם משלמים באופן כללי. אשמח לתשובת הרב.

התשובה לשאלתך:

שלום רב

בכל מקרה זה אסור.

אם החברה משלמת על הקניה, זה גזל מהחברה.

ואם החברה לא משלמת, זה גזל משוק מהדרין.

• הוסף לסימניות
מעבירה את התשובה כפי שהיא מבית הדין של הרב עמרם פריד:

שלום וברכה!

שאלתך נענתה ע"י רבני בית ההוראה, ונשלחה אליך באופן אישי.
השאלה שלך: שלום רב יש אתר מזון בשם שוק מהדרין ויש אפשרות לשלם באמצעות תו קניה מחברת יינות ביתן בהנחה של 12% יש חברות שנותנים לעובדים שלהם הנחה זו על ידי שמזינים את קוד החברה באתר יינות ביתן. קוד זה פורסם בכמה מקומות באינטרנט על ידי אנשים פרטיים ששיתפו את קוד החברה. האם מותר להשתמש בזה וכך לקנות בהנחה של 12%. שים לב שאיני יודע אם החברה משלמת על כל תו שקונים דרכם או שהם משלמים באופן כללי. אשמח לתשובת הרב.

התשובה לשאלתך:

שלום רב

בכל מקרה זה אסור.

אם החברה משלמת על הקניה, זה גזל מהחברה.

ואם החברה לא משלמת, זה גזל משוק מהדרין.
מי אמר שזה מיועד לעובדים? זה בדוק?

• הוסף לסימניות
השאלה הוצגה לרב בצורה מוטה.
גם כדי לשאול צריך ללמוד
וכפי שהיא הוצגה ברור שזה אסור.
אבל יתכן מאוד שהחברה רוצה שישתמשו בזה כדי שישלמו מראש על תוים. כמו שהחברה מוכרת תוים בזול. אמנם היא לא תפרסם את זה. אבל בסופו של דבר זה אינטרס של החברה.
בטוחני, שאילו החברה היתה רוצה למנוע את זה, היא היתה יכולה לעשות זאת בקלות.
אני לא מתיימר להכריע אבל יש מקום לדון .

• הוסף לסימניות
אני רוצה להזמין שם קני ה של פירות וירקות
אני רואה שהם כותבים שזה בהכשר העדה החרדית אבל לא רואה באתר שום תעודה
האם אפשר לסמוך עלי הם?

• הוסף לסימניות
אני רוצה להזמין שם קני ה של פירות וירקות
אני רואה שהם כותבים שזה בהכשר העדה החרדית אבל לא רואה באתר שום תעודה
האם אפשר לסמוך עלי הם?
שוק מהדרין? פעם ירד להם ההכשר של בד"ץ על פירות וירקות בסניף חדרה בלבד, או כמעט בלבד, ואחרי תקופה חזר.
בלי אחריות!

• הוסף לסימניות
קצת סדר:
יש את הקוד שהביאו כאן שדרכו אפשר להזמין תווים ב12% הנחה.
בקישור https://tavbitan.mltp.co.il/ והקוד 203320
אין לי מושג בדיוק מו ומה אבל זה עובד.

לקוחות מועדון "שלך" (עובדי הרשויות המקומיות) יכולים להזמין קבוע ב20% הנחה עד 1000 ש"ח בכל חודש. ועוד 1000 בחודש בהנחה של 15%. זה לא על חשבון הטבות במועדון (יש במועדון הגבלה להטבות בכל חודש). זה הקישור.

כעת יש מבצע נוסף ב"שלך" של להזמין תווים ב25% הנחה. אבל זה כן על חשבון ההטבות. (אם יש לכם את המועדון אתם יודעים במה מדובר). זה הקישור.

לכאורה מותר לעובדי העיריות להזמין תווים ואח"כ למכור/לתת לחברים שלהם. (אבל זה אל תשאלו אותי).

כתבו כאן שחברי הכרטיס אשראי של קרפור יכולים להעביר אותו בתחילת הקניה, ואז לקבל 8% בנקודות קרפור, למרות שאת הקניה בפועל מבצעים בתווים. (באתר נראה שאין את האפשרות הזו).

אגב: באתר שוק מהדרין (קרפור) יש משלוחים חינם בקניה מעל 300 ש"ח. (שימו לב שבחשבון צריך להיות מעודכן כרטיס אשראי כלשהו למרות שקונים בתווים. אחרת הוא לא מעביר את הקניה).
כבר לא עובד
מישהו יודע למה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה