- הוסף לסימניות
נכתב ע"י sem;n4946397:זה תגובה לכל אלו שקבלו על הפעלת גנים ע''י עמותות ולא גני עירייה
ההסבר (חוץ מהכלכלי שניתן פה) זה שגני עירייה הם אזוריים ומחויבים לקבל כל משפחה וכל בת, גני העמותות הינם על אזוריים ואין להם מחויבות לאף אחד. בכל המקומות שאני מכירה הציבור החסידי ברובו לא שולח לגני עירייה כי הם מעוניינים ללמוד עם משפחות מהסגנון שלהם, ומעדיפים לפעמים אפילו לשלוח את הבנות לגנים מרוחקים בהסעות לצורך כך.
דרך אגב גם בבתי הספר וגם בסמינרים קהילות (בעיקר חסידיות) גדולות לא לומדות ב''חינוך העצמאי'' אלא בבתי ספר נפרדים.
לא יודעת מה קורה במקומות אחרים, אני גרה בירושלים ויש פה רשת מאד ידועה (עמותה כמובן) והיא מקבלת לגן את כ-ו-ל-ם, כולל משפחות שממש לא משתיכות לזרם החרדי.
הבת שלי שנה ראשונה בגן עירוני, וכשראיתי את המצב בתחילת שנה התקשרתי למפקחת והיא טענה לי ש"אין להם אפשרות לקבוע את האוכלוסיה (כל אחד יכול להרשם דרך האינטרנט לגן שקרוב אליו) והם דואגים לצוות ולחינוך"
השנה עוד השארתי את הילדה בגן, אבל לקראת שנה הבאה התאגדנו כמה אמהות למלחמה (הלואי ותצליח)- בשביל מה אנחנו צריכים עמותה חרדית, אם כל הרוצה להיכנס (והרי כל ראש שווה להם גם כסף) -יכול?
הנושאים החמים