עושק הגננות ברשתות הגנים "החרדיות"

מצב
הנושא נעול.
נכתב ע"י C;n4951742:
אשמח שתחכימי אותי באלו מקצועות שכירה (אשה!) חרדית ללא תואר אקדמאי יכולה להרוויח כך מלבד הייטק וחשבנאות.

שימי לב- הם מקצועות ריאלים הדורשים יכולות מתמטיות גבוהות- לא כל אחת מתאימה להן.
מוזיקה, אומנות, ציור, הוראה מתקנת - אני משלמת למורה פרטית הרבה מאד כסף.
ועוד.

נכתב ע"י C;n4951904:
אם כך- זה לא מקצוע אלא-
וותק ונסיון שהצטברו עד ליכולת ניהול
(וגם כישורי ניהול מולדים וגם מעסיק שיודע לפרגן)

---
רב הגרפקאיות שעובדות במגזר החרדי לא מרויחות 10,000 ש"ח גם עם ראש גדול , התמסרות ונכונות מעבר
ע"ע כל האשכולות שנפתחים בפורום זה, אולי אלו שעובדות במשרדי פרסום גדולים.
ההצעה היחידה שראיתי שונה הייתי אתמול, 60 ש"ח לשעה (!) אבל איך לא, זה לגברים בלבד..

מסכימה איתך לגמרי.
זה לא רק רמת שכר נמוכה אלא גם הצע של פחות מקצועות ,

מה שגורם ביקוש יתר במקצועות האחרים,
ורמת שכר נמוכה
כי ממילא יש עשרות נשים
שיחטפו את המשרה בכל מחיר...

מכירים את המשפט:
"השוק מוצף, דליל בצמרת"
מכירה הרבה מאד גרפקאיות שחיות בכבוד יפה מאד מהמקצוע.

השאלה כמה מוכנים להשקיע ב:
בלימודים/ במסירות לעבודה/ כישורים שנתנו משמים במתנה/ התמדה/ שירות לקוחות

כאחת שמתמצאת בשוק מהצד של המעסיקים.
קשה מאד למצוא עובדות טובות.

חלקן עם כישורים נמוכים, בכל מגזר אחר הן היו מוכרות או פקידות זוטרות ובן הזוג היה מתגייס, ככה זה בכל העולם - יש את השכבה החלשה, הבעיה שאצלנו הן מחזיקות בית, וממשכורות נמוכות זה כמעט בלתי אפשרי.
חלק אחר מעביר כרטיס. מחסר, מאחר ויוצא מוקדם. חצי שעה כל צהריים מוקדשת לשיחת הסברה אודות הכנת והגשת האוכל שיועד להיום. הן גם מגיעות ונעמדות להתפלל, כי הן רצו כל הבוקר ולא הספיקו קודם. רובן ישרות ויורידו את זה מחישוב השעות ואחרות גם זה לא.
נאמנות לעסק, ואכפתיות כלפיו. לשמור בבטן את מה שאת רואה ושומעת.
הרצפה רטובה אחרי ניקיון? המתיני שנייה, למה ללכת לסגור את החלון, לקחת שלט לחזור למקום וכל הרצפה סימנים שיכלו להימנע מכמה דקות של המתנה.
ראש גדול. מוצר נדיר ביותר. שמצוין באורך פלא בכל קו"ח. גם יוזמה לא תזיק.
לקיחת אחריות. מותר לטעות. כולם טועים, זה אנושי. מעריכים את מי שמודה ולוקח אחריות, סלחניים כלפיו והצ'אנס כלפיו רק גדל (בזמן שזה לא סדרתי כמובן)
אבל כשגם טועים וגם מוכיחים באותות ומופתים שזה לא נכון והכספים הלכו פייפן? (וכמובן עכשיו הטועה חסרת האחריות במצב ולכו תאכלו אותה וטעיותיה) ונכון, גם הבוס לא חף מטעויות, אם עליתם על טעות של הבוס שיכולה להזיק לעסק תעירו את עיניו בכבוד, הוא יודה לכם.
נכונות ללמוד ולהתקדם, הרבה פעמים הבוס מוכן (ורוצה) לממן את זה.

מה שכן, מי שכן בסדר בפרמטרים הנ"ל, גם אם אין לה הכשרה או התמחות מיוחדת ותואר לא רלוונטי, היא נכס לעסק. לא כ"כ מהר מוותרים עליה. השכר שלה עולה. היא מקבלת פידבקים חיוביים ומפרגנים לה בעין יפה כאשר כן יש לה צורך להיעדר, לאחר וכד'.

בקיצור, מאחלת לכולם הרבה ס"ד ופרנסה בכבוד.

איך הגיעו מגננת לרואת חשבון??? הקב"ה ברא את בני האדם שונים, ופה מאשימים את הגננות שהן בחרו במקצוע הזה??? כולן צריכות להיות רואות חשבון או הנדסאיות?
ואם כבר, למה דווקא המקצועות האלו? יש המון רו"ח וגם בזה אין מספיק עבודה לכולן... והשכר שמציעים לחרדיות מאד נמוך
רותי ולבן-אשמח להצעות עבודה הוגנות באישי!

לא הספקתי לקרוא את כל האשכול (התיאשתי בערך בעמוד 8), אבל כל פעם שבאתי להגיב משהו, ראיתי שכבר פנס בערפל כתב את זה..
ודרך אגב ראיתי רק תלונות על גובה המשכורת ועל התנאים, אבל עדיין לא ראיתי תלונות על כך שלא משלמים בכלל, או מלינים את המשכורות חודשים ארוכים. אז דעו לכם שגם זה קיים אצל האמונים עלי החינוך הטהור והקדוש על פי תורתינו הקדושה שציוות לא תלין פעולת שכיר.

נכתב ע"י y&m;n4952148:
מוזיקה, אומנות, ציור, הוראה מתקנת - אני משלמת למורה פרטית הרבה מאד כסף.
ועוד.

מכירים את המשפט:
"השוק מוצף, דליל בצמרת"
מכירה הרבה מאד גרפקאיות שחיות בכבוד יפה מאד מהמקצוע.

השאלה כמה מוכנים להשקיע ב:
בלימודים/ במסירות לעבודה/ כישורים שנתנו משמים במתנה/ התמדה/ שירות לקוחות

כאחת שמתמצאת בשוק מהצד של המעסיקים.
קשה מאד למצוא עובדות טובות.

חלקן עם כישורים נמוכים, בכל מגזר אחר הן היו מוכרות או פקידות זוטרות ובן הזוג היה מתגייס, ככה זה בכל העולם - יש את השכבה החלשה, הבעיה שאצלנו הן מחזיקות בית, וממשכורות נמוכות זה כמעט בלתי אפשרי.
חלק אחר מעביר כרטיס. מחסר, מאחר ויוצא מוקדם. חצי שעה כל צהריים מוקדשת לשיחת הסברה אודות הכנת והגשת האוכל שיועד להיום. הן גם מגיעות ונעמדות להתפלל, כי הן רצו כל הבוקר ולא הספיקו קודם. רובן ישרות ויורידו את זה מחישוב השעות ואחרות גם זה לא.
נאמנות לעסק, ואכפתיות כלפיו. לשמור בבטן את מה שאת רואה ושומעת.
הרצפה רטובה אחרי ניקיון? המתיני שנייה, למה ללכת לסגור את החלון, לקחת שלט לחזור למקום וכל הרצפה סימנים שיכלו להימנע מכמה דקות של המתנה.
ראש גדול. מוצר נדיר ביותר. שמצוין באורך פלא בכל קו"ח. גם יוזמה לא תזיק.
לקיחת אחריות. מותר לטעות. כולם טועים, זה אנושי. מעריכים את מי שמודה ולוקח אחריות, סלחניים כלפיו והצ'אנס כלפיו רק גדל (בזמן שזה לא סדרתי כמובן)
אבל כשגם טועים וגם מוכיחים באותות ומופתים שזה לא נכון והכספים הלכו פייפן? (וכמובן עכשיו הטועה חסרת האחריות במצב ולכו תאכלו אותה וטעיותיה) ונכון, גם הבוס לא חף מטעויות, אם עליתם על טעות של הבוס שיכולה להזיק לעסק תעירו את עיניו בכבוד, הוא יודה לכם.
נכונות ללמוד ולהתקדם, הרבה פעמים הבוס מוכן (ורוצה) לממן את זה.

מה שכן, מי שכן בסדר בפרמטרים הנ"ל, גם אם אין לה הכשרה או התמחות מיוחדת ותואר לא רלוונטי, היא נכס לעסק. לא כ"כ מהר מוותרים עליה. השכר שלה עולה. היא מקבלת פידבקים חיוביים ומפרגנים לה בעין יפה כאשר כן יש לה צורך להיעדר, לאחר וכד'.

בקיצור, מאחלת לכולם הרבה ס"ד ופרנסה בכבוד.

על נייר זה עובר מצוין,

הלוואי שזה היה גם מקבל ביטוי בשטח,

נכתב ע"י אורחת לרגע;n4952087:
החוק הכי גרוע הוא התפטרות אחר חופשת לידה "לטובת התינוק" כמה שומעים את זה שאני מתפטרת אחרי החופשה כדי לקבל פיצויים, כמה באמת נשארות לשבת עם התינוק בבית ?
רובן או שממתינה להן כבר עבודה משתלמת יותר או שלא אבל זו ההזדמנות שלהן לקפוץ למים. ופעמים רבות 5 חודשים אחרי הלידה כבר עובדות במקום חדש, לעיתים באותן שעות אותו מרחק (שכר גבוה יותר אינו "טובת התינוק")
שמעתי מחברה מוכרת בחנות, שבעל החנות החליט אחרי שעובדת שלישית שלו התפטרה לרגל הלידה נמאס לו והתחיל להעסיק נשים מעל גיל 50 והוא מעסיק מעולה לדבריה.

אגב, לדעתי הפתרון למעסיקים בענין זה הוא ס' 14 - קצת יותר יקר בשוטף (8.33% פיצויים), אבל משתלם כאשר הוא מעסיק נשים בגיל הרלוונטי לחופ"ל.
זה גם גורם לעובדת לחשוב פעמיים על התפטרות 'לצורך טיפול בילד', מאחר ולא תקבל כסף ביד, ומקופת הפיצויים לא ממליצים למשוך כספים לפני גיל פרישה.

נכתב ע"י ריקיה;n4952163:
איך הגיעו מגננת לרואת חשבון??? הקב"ה ברא את בני האדם שונים, ופה מאשימים את הגננות שהן בחרו במקצוע הזה??? כולן צריכות להיות רואות חשבון או הנדסאיות?
ואם כבר, למה דווקא המקצועות האלו? יש המון רו"ח וגם בזה אין מספיק עבודה לכולן... והשכר שמציעים לחרדיות מאד נמוך
רותי ולבן-אשמח להצעות עבודה הוגנות באישי!

לא קראתי את כל האשכול אבל לאף אחד אין את הזכות
ל''האשים'' מישהי בגלל המקצוע שלה [גננת] כל עבודה כשרה מכבדת את בעליה.
וזה מובן מאליו שרואת חשבון חייבת! להרוויח הרבה יותר מכל גננת.
אני כותבת מנסיון בתור אחת ש''שרפה'' קרוב ל4 שנות לימוד ראיית חשבון, שזה
כולל: לימודים מפרכים ומבחנים מאמללים [אין לי מילה אחרת לתאר את זה, סורי!]
והלימודים עולים הון כסף עד לקבלת התעודה הנכספת.
לא מאמינה שהשכר נמוך, אם כן זה לא מצדיק בכלל את ההקרבה!!
[אני היום בכלל לא עובדת בתחום הזה אלא במקצוע שונה לגמרי, וכן- קצת מתוסכלת על השנים
היפות שבזבזתי על הלימוד]

נכתב ע"י חוה זילבר;n4952188:
על נייר זה עובר מצוין,

הלוואי שזה היה גם מקבל ביטוי בשטח,

אני מדברת על המגזר הפרטי לא עמותות מוסדות ושות'.
זה עובד. עבד ויעבוד.

מכירה באופן אישי עובד שהתפטר מעצמו כי הרגיש שאין לו לאן להתפתח שם. וחיזרו אחריו עם תנאים...
(העלאה רצינית בשכר בנטו, רכב, העברה למחלקה טובה יותר וכו')
בחור צעיר ללא השכלה. שתרם את מירב כישוריו, (ויש לו כאלו ב"ה)
הכניס את הנשמה לעבודה. הגדיל ראש. שירת לקוחות ברמה שהם פנו לבוס תשלח לנו את X...
למד והתקדם על חשבונו.
וזה הוכיח את עצמו.

מכירה עוד כמה כאלו.

מצד שני אני מכירה גם אחת כזו שנאלצה לעזוב את מקום עבודתה מסיבות אישיות, ועתה מתקשה למצוא עבודה למרות כישוריה, עקב גילה (לדעתי הוא אידאלי) וחסר בהשכלה ראויה לציון. (הרבה קורסים וכד' אבל לא למידה מסודרת של תואר ותעודה)

נכתב ע"י שריונה;n4952196:
לא קראתי את כל האשכול אבל לאף אחד אין את הזכות
ל''האשים'' מישהי בגלל המקצוע שלה [גננת] כל עבודה כשרה מכבדת את בעליה.
וזה מובן מאליו שרואת חשבון חייבת! להרוויח הרבה יותר מכל גננת.
אני כותבת מנסיון בתור אחת ש''שרפה'' קרוב ל4 שנות לימוד ראיית חשבון, שזה
כולל: לימודים מפרכים ומבחנים מאמללים [אין לי מילה אחרת לתאר את זה, סורי!]
והלימודים עולים הון כסף עד לקבלת התעודה הנכספת.
לא מאמינה שהשכר נמוך, אם כן זה לא מצדיק בכלל את ההקרבה!!
[אני היום בכלל לא עובדת בתחום הזה אלא במקצוע שונה לגמרי, וכן- קצת מתוסכלת על השנים
היפות שבזבזתי על הלימוד]

אף אחד לא האשים... רק ציינו שאפשר למצוא עוד אפיקים ואופקים לפרנסה, אם מגדילים ראש. זה נכון לכל תחום.

ורו"ח מרוויחות שכר סביר ומעלה, אם הן מוכנות לעבוד קשה ואין להן מדי הרבה תנאים ודרישות.
לא מכירה סביבי שום רו"ח מובטלת. גם אלו שלא מרוצות מהשכר, יש להן אופציות אחרות לקידום.
('מאמללים' זו הגדרה עדינה מאד, למבחני מועצת רו"ח... הם הרבה יותר מזה :( )

וסליחה, אבל 50 ש"ח לשעה זה לא שכר הולם...
מחכה לשמוע אופציות

50 לשעה זה 9300 למשרה מלאה.
שכר סביר מאד, הרבה מעל החציוני במשק.

(לגבי האופציות: ההודעות הפרטיות נעלמו. איזה השכלה ונסיון יש לך?)

תכל'ס - המשוואה לשכירים עובדת ביחס ישר.
כדי להגיע למשכורת טובה צריך לעבוד קשה.
אב כמו שאמר הכובען לעליסה - זה עובד רק בכיוון אחד. זה לא אומר שכל מי שעובד קשה מקבל משכורת טובה :/

(מבחני מועצת רו"ח הם הזויים לחלוטין. ואני עוד נבחנתי לפני 8 שנים. על מבחני ימינו אני בכלל לא מדברת)

נכתב ע"י שירי12;n4952557:
תכל'ס - המשוואה לשכירים עובדת ביחס ישר.
כדי להגיע למשכורת טובה צריך לעבוד קשה.
אב כמו שאמר הכובען לעליסה - זה עובד רק בכיוון אחד. זה לא אומר שכל מי שעובד קשה מקבל משכורת טובה :/

(מבחני מועצת רו"ח הם הזויים לחלוטין. ואני עוד נבחנתי לפני 8 שנים. על מבחני ימינו אני בכלל לא מדברת)

המבחן בפיננסית ב' של היום, כולל החומר של IFRS, הוא התעללות נפשית. פשוט התעללות. אחת הסיבות שאני לא ממליצה לאנשים ללמוד ראיית חשבון, אלא אם הם מזוכיסטים. יום אחד עוד אתאר את זה בסיפור.

נכתב ע"י רותי קפלר;n4952600:
המבחן בפיננסית ב' של היום, כולל החומר של IFRS, הוא התעללות נפשית. פשוט התעללות. אחת הסיבות שאני לא ממליצה לאנשים ללמוד ראיית חשבון, אלא אם הם מזוכיסטים. יום אחד עוד אתאר את זה בסיפור.

גם את עברת את התענוג הזה??
תכתבי על ספר.
איורים- עלי ובחינם!

נכתב ע"י שריונה;n4952622:
גם את עברת את התענוג הזה??
תכתבי על ספר.
איורים- עלי ובחינם!

עברתי. בחורף האחרון...
היה מבחן מזעזע, עם 50% מעבר, עד שהמשרדים והמרצים הקימו קול זעקה, והמועצה נכנעה ונתנה פקטור והעבירה עוד 25% מהנבחנים.
הם שברו שם שיאים של חוסר הגינות וחוסר הגיון. (נתנו פעמיים הארכות זמן, ויצא שהמבחן ארך 8 שעות...)
אבל עוד לפני המבחן עצמו, חומר הלימוד הוא קשה, מתורגם גרוע, אלפי עמודים לא ברורים (פעם היו דוגמאות בתקנים, היום הורידו אותן כי חשדו שאיכשהו זה יוכל לעזור למישהו מהלומדים). הניסוח עילג ברמה שמתחשק לתת להם מכות. כאילו הם חיפשו איך לומר כל דבר בצורה הכי ארוכה ולא ברורה, עם התפתלויות מילוליות, כדי שחלילה לא יקרה שמישהו פשוט יקרא את התקן ויבין מה כתוב בו.

כשאני עברתי את פיננסית הוא היה ממש סביר (יחסית לציפיות, כן?) אחוז המעבר היה בהתאם, אבל ביקורת היה נוראי- כדי לאזן.
עברתי את ביקורת במועד הבא, לא נורא, אבל מה שכן נורא הוא
שהכמה שנים שבהם הקלו בבחינות הציפו את השוק.
ואז נשארת עם תעודה ובלי עבודה.
זה ידוע שאחוז המעבר בבחינות המועצה אינו לפי הידע של הסטודנטים, אלא לפי אחוז המעבר שהמועצה מעונינת בו. זה התפקיד שלה לשמור על המקצוע הזה יוקרתי.

אם יש כאן כל כך הרבה רואות חשבון וכאלו שעוסקות בתחום למה פורום דין וחשבון עומד שמם? למה שלא יתנהלו שם דיונים על עבודה, לקוחות, רשויות וכו'? את 'איש את רעהו' נשאיר לדיונים על עושק גננות והמסתעף.

מנגנת, חשבונאות פיננסית א וב ביחס לביקורת זה באמת משחק ילדים [תאורטי]
לא מדברת על סטטיסטיקות
בהצלחה לכל מי שלומד!!

נכתב ע"י שריונה;n4952682:
מנגנת, חשבונאות פיננסית א וב ביחס לביקורת זה באמת משחק ילדים [תאורטי]
לא מדברת על סטטיסטיקות
בהצלחה לכל מי שלומד!!

היום פיננסית קשה הרבה יותר (מאז עידן הIFRS, לכאורה).

נכתב ע"י רותי קפלר;n4952695:

את מתכוונת למאוחדים.
בזמני היה את ה-IFRS, אבל מאוחדים תיאורטי וזה היה ההבדל הקטן שהוא ענק.

ומזל טוב על המעבר :)

נכתב ע"י רותי קפלר;n4952695:

נכון.
ידענו זאת כבר אז (שנה לפני כניסת הIFRS לתוקף). נראה לי שזאת הסיבה שהם התחשבו במבחן ההוא. להכשל בו המשמעות היתה ללמוד את כל החשבונאות מחדש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה