עזרה עו"ד שמייצג את שני הצדדים - ברור שלא!! ומה קורה עם רק צד 1 לוקח עו"ד?

• הוסף לסימניות
אנחנו רוצים לרכוש דירה,
המוכר אומר שהוא לא צריך עו"ד הוא סומך על העו"ד שלנו.....
זה לא מריח לי טוב....
מה אתם אומרים?

• הוסף לסימניות
בעיקרון אין בעיה בעו''ד שמייצג 2 צדדים, להפך לפעמים זה יתרון - שלא כל אחד מהעו''ד מתעקש על דיוקים נידחים כדי להראות כוחו ולהצדיק שכרו.
הבעיה היא שאם העו''ד לא נטרלי אלא מכר או שכן של צד אחד - אז זה פחות מומלץ.
אם מישהו רוצה למכור לקנות בלי עו''ד זה בעיה שלו בלבד, לך בתור קונה/מוכר לא אמור כמעט להיות הבדל אם הצד השני לוקח עו''ד או לא, בעיות וצרות אפשר לעשות תמיד אם רוצים.

העורכי דין עצמם לא אוהבים את זה כי בהעדר עו''ד לצד השני אז מבחינה משפטית יש על העו''ד היחיד קצת יותר אחריות ועול בהסברה לצד השני וכד'

• הוסף לסימניות
אני חוששת שבסופו של דבר עם זה עו"ד 1 - הוא מייצג את שנינו..... ואני משלמת : )

• הוסף לסימניות
אני חוששת שבסופו של דבר עם זה עו"ד 1 - הוא מייצג את שנינו..... ואני משלמת : )
זה לא נכון, כי אולי בחוזה הוא מייצג את שניכם, אבל כל הטרחה בדיווח למס, הערת אזהרה, ברישום בטאבו ומשכנתא והבאת מסמכים העו''ד לא מכיר אותו, הוא יצטרך להסתדר לבד.

• הוסף לסימניות
אחרי כמה פעמים שקניתי דירה - נראה לי נורמלי לחלוטין, מה כבר יכול להיות, בעיקר העו"ד מיועד לטופסולוגיה וכדו', אם תצטרכו להגיע לבית משפט [אין סיבה, עכ"פ בתקווה שלא] אז לא כ"כ משנה מי העו"ד שאצלו עשיתם את החוזה.

• הוסף לסימניות
אני הייתי בודק שוב עם עו"ד אחר שאתם מכירים היטב, מה דעתו על הסיטואציה. לי זה נשמע קצת מסריח.... אי אפשר לדעת. או שאולי האדם הזה זקוק דחוף לכסף, ואז גם אפשר להוריד אותו עוד במחיר. ... בהצלחה!

• הוסף לסימניות
מסריח????
להיפך!
מוכר ישר והגון שלא מחפש לעשות צרות. (אם זה היה הפוך, שהוא היה מתעקש שאתם תבואו לעו"ד שלו - אז זה היה מחשיד!)
הוא גם משלם לעוד שכ"ט בדיוק כמותכם, כל צד משלם בנפרד לעו"ד.
זה גם חוסך קצת כאבי ראש שעו"ד אחד מייצג שני צדדים.
עשיתי זאת בכמה עסקאות, והכל בסדר גמור.
כמובן הכל בתנאי שאתם לקחתם עו"ד שאתם סומכים עליו. זה הכל.

• הוסף לסימניות
אני הייתי בודק שוב עם עו"ד אחר שאתם מכירים היטב, מה דעתו על הסיטואציה. לי זה נשמע קצת מסריח.... אי אפשר לדעת. או שאולי האדם הזה זקוק דחוף לכסף, ואז גם אפשר להוריד אותו עוד במחיר. ... בהצלחה!
אני מכיר כמה אנשים שקנו/מכרו דירה בלי עו''ד, במיוחד למכור זה הרבה יותר קל, אבל גם לקנות זה לא מסובך.
בסה''כ חוזה טוב אפשר להוריד ממליון מקומות ורוב העו''ד לוקחים משהו מן המוכן, ומי שקצת מבין יודע בקלות לעשות התאמה קטנה. עיקר העניין שלוקחים עו''ד כי הוא מטפל בכל הרישום בטאבו וכל זה פשוט עניין של טופסולוגיה ואפשר גם למצוא חומר באינטרנט איך לעשות את זה, וגם הפקידים בטאבו/במס הכנסה מאוד אדיבים ומאוד עוזרים למי שעושה את זה לבד.
זה שעו''ד מסויים יזדעזע ויגיד אל תתקרב זה שטויות, הוא פשוט חייב להסביר ללקוח שלו למה הוא לא פרייאר ששוכר את שירותיו.
רוב האנשים לא בעניין וכמו שהם לוקחים קבלן ולא מבאים פועלים לבד אע''פ שיצא להם חצי מחיר אז הם גם לוקחים עו''ד.

נ.ב. יש משרדי עו''ד שהם עצלנים וסחבנים ועובר חצי שנה ועדיין לא רשמו בטאבו, ולפעמים אתה הולך ולוקח ועושה לבד.

• הוסף לסימניות
אני מכיר כמה אנשים שקנו/מכרו דירה בלי עו''ד, במיוחד למכור זה הרבה יותר קל, אבל גם לקנות זה לא מסובך.
בסה''כ חוזה טוב אפשר להוריד ממליון מקומות ורוב העו''ד לוקחים משהו מן המוכן, ומי שקצת מבין יודע בקלות לעשות התאמה קטנה. עיקר העניין שלוקחים עו''ד כי הוא מטפל בכל הרישום בטאבו וכל זה פשוט עניין של טופסולוגיה ואפשר גם למצוא חומר באינטרנט איך לעשות את זה, וגם הפקידים בטאבו/במס הכנסה מאוד אדיבים ומאוד עוזרים למי שעושה את זה לבד.
זה שעו''ד מסויים יזדעזע ויגיד אל תתקרב זה שטויות, הוא פשוט חייב להסביר ללקוח שלו למה הוא לא פרייאר ששוכר את שירותיו.
רוב האנשים לא בעניין וכמו שהם לוקחים קבלן ולא מבאים פועלים לבד אע''פ שיצא להם חצי מחיר אז הם גם לוקחים עו''ד.

נ.ב. יש משרדי עו''ד שהם עצלנים וסחבנים ועובר חצי שנה ועדיין לא רשמו בטאבו, ולפעמים אתה הולך ולוקח ועושה לבד.
ממש לא זה המטרה שלי בעו"ד,
העורך דין צריך לבדוק את הנכס. על מי הוא רשום? וכד' וכד' אם יש על הדירה משכנתא...............
אולי אני נותנת את הכסף לבן אדם הלא נכון?

• הוסף לסימניות
ממש לא זה המטרה שלי בעו"ד,
העורך דין צריך לבדוק את הנכס. על מי הוא רשום? וכד' וכד' אם יש על הדירה משכנתא...............
אולי אני נותנת את הכסף לבן אדם הלא נכון?
זה אתה עושה לבד הרגע תמורת 15 ש''ח.
זה נקרא נסח טאבו, שם רשום הכל. חוץ מזה עו''ד לא בודק כלום, הוא מחתים אותך שבדקת לבד את מצב הדירה וכו'.
לא ע''ז אתה משלם.
אם תשאל שאלות נענה לך בשמחה, זה מאוד קל, אבל כמובן אף אחד לא יקח אחריות.
עו''ד בד''כ לא בודק תשריט והתאמה בשטח, זאת אומרת שיתכן שהראו לך דירה אחרת - לא זו שאתה קונה, והעו''ד אפילו לא יודע מזה.

• הוסף לסימניות
לצערנו עשינו את זה
עו"ד משותף ל2 הצדדים
ונפלנו עמוק עמוק בפח.
בסופו של דבר היו בעיות בדירה ומכיון שהוא היה עו"ד גם של המוכר הוא לא יכל לייצג אותנו מולו

• הוסף לסימניות
לצערנו עשינו את זה
עו"ד משותף ל2 הצדדים
ונפלנו עמוק עמוק בפח.
בסופו של דבר היו בעיות בדירה ומכיון שהוא היה עו"ד גם של המוכר הוא לא יכל לייצג אותנו מולו
זה לא קשור, העו''ד שחותם חוזה הוא ממש לא קשור לתביעות ותלונות ויצוג בבית משפט על טיב הדירה ומומים וכד'

• הוסף לסימניות
אם תשאל שאלות נענה לך בשמחה, זה מאוד קל, אבל כמובן אף אחד לא יקח אחריות.
עו''ד בד''כ לא בודק תשריט והתאמה בשטח, זאת אומרת שיתכן שהראו לך דירה אחרת - לא זו שאתה קונה, והעו''ד אפילו לא יודע מזה.
אז מי בודק את זה?
אני אסביר מה מציק לי-
בעלי התקשר לעו"ד כדי לייצג אותו,
הוא שאל מי העו"ד בצד השני, בעלי אמר שהוא לא יודע....
העו"ד התקשר למוכר, ואח"כ הוא אמר לבעלי שהוא יכול לייצג את 2 הצדדים....
בעלי אמר לו שאין מצב בשום אופן לא!
אז הוא אמר בסדר אני לא ייצג אותו....
אח"כ המוכר אמר שהוא לא צריך עו"ד.....
זה לא נשמע לי...........................
:rolleyes:

• הוסף לסימניות
אז מי בודק את זה?
אני אסביר מה מציק לי-
בעלי התקשר לעו"ד כדי לייצג אותו,
הוא שאל מי העו"ד בצד השני, בעלי אמר שהוא לא יודע....
העו"ד התקשר למוכר, ואח"כ הוא אמר לבעלי שהוא יכול לייצג את 2 הצדדים....
בעלי אמר לו שאין מצב בשום אופן לא!
אז הוא אמר בסדר אני לא ייצג אותו....
אח"כ המוכר אמר שהוא לא צריך עו"ד.....
זה לא נשמע לי...........................
:rolleyes:
אתם חושבים שהוא הולך לייצג אותו מתחת לשולחן, נו זכותו, לא רואה בזה סיבה לפחד.
אבל לא חסרים עורכי דין, אז תפנו למישהו אחר ואז לא יהיה לכם את החשש הזה בלב.

• הוסף לסימניות
זה לא קשור, העו''ד שחותם חוזה הוא ממש לא קשור לתביעות ותלונות ויצוג בבית משפט על טיב הדירה ומומים וכד'
לא מדובר על ייצוג בבית משפט אלא ייצוג מול המוכר בניסיונות להגיע לפשרה או ביטול חוזה.

• הוסף לסימניות
לא מדובר על ייצוג בבית משפט אלא ייצוג מול המוכר בניסיונות להגיע לפשרה או ביטול חוזה.
כמדומני שהוא לא אמור לשמש כבורר, ממש לא, הרי זה יכול להגיע לפגישות של שעות (גם אם הייתם לוקחים עו''ד נפרדים הם לא היו נפגשים פגישות לנסות לפשר, מקסימום שיחת טלפון)
הוא אמור להציג לכל צד את דרישות הצד השני בנוגע לקיום החוזה, ובאם הם מסרבים אז לפעול לפי הוראות החוזה - למשל להסיר הערת אזהרה או להפר חוזה או לשים חלק מהכסף בפיקדון וכד'

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אנחנו מכרנו וקנינו (בו זמנית) עם עו"ד מול שלושת הצדדים (אנחנו הקונה שלנו והמוכר שלנו)
לא ראינו בזה קשר לטיפול בתביעות (העו"ד כתב בחוזה שכל ויכוח יועבר מיד לבית הדין העירוני כאן)
זה סך הכל עבודה של טיפול בבירוקרטיה וכו' בצורה נכונה במקום לעשות טעויות, ובזה לא משנה צדדים. כל הצדדים רוצים שהעיסקה תיעשה בצורה נכונה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה