עזרה או חו"ד על תכנית - מקוה שזו בקשה מקובלת...

• הוסף לסימניות
לגבי הדלת של חדר השינה מול הסלון- לא מצליחה להיכנס לזה שזה מאד יפריע, חייב להיות שזה גרוע? כי דלת שתוקעת את האור והאויר לא בא לי...

הייתי שמחה להתייחסות לגבי חדר השינה.
כרגע לדעתי השטח לא מנוצל, כשיש מרווחם בין המיטות ואז גם בינהם לקיר,
@GRN הצעת לי להחליף את חדר השינה לחדר הסמוך, אבל יש לי ביעה עם היחי' הורים, איך אפשר להכניס שם הכל + דלת? אשמח מאד לתשובה.

• הוסף לסימניות
לגבי הדלת של חדר השינה מול הסלון- לא מצליחה להיכנס לזה שזה מאד יפריע, חייב להיות שזה גרוע? כי דלת שתוקעת את האור והאויר לא בא לי...

@GRN הצעת לי להחליף את חדר השינה לחדר הסמוך, אבל יש לי ביעה עם היחי' הורים, איך אפשר להכניס שם הכל + דלת? אשמח מאד לתשובה.
מה את מכניסה לחדר השינה?
(תחשבי גם מה את יכולה להוריד, יש הרבה חלקי ריהוט מיותרים בחדרי שינה)
איך את רוצה שהמיטות יהיו מסודרות באופן כללי? מחוברות? נפרדות?

• הוסף לסימניות
את יכולה בכיף להחליף את המקלחון לאמבט ישיבה של 120, ואפילו לפינתי אם בא לך, (בא ע"ח לצופף את הכיור והשרותים יותר.
מאוד ממליצה לך להוסיף כיור נט"י בתוך החדר שינה.
ואני לא רואה שום בעיה בחדר שינה לא מבחינת הסתרה, כי זה ממש לא מול הדלת, וגם לא מבחינת גודל ארון.
הרבה הצלחה ויישוב טוב!

• הוסף לסימניות
אתן פשוט מדהימות! כל תגובה ממש עוזרת לי!

החדר שינה בסגנון חסידי...;)
בגדול, ארון שהייתי רוצה שיהיה גדול ככל שניתן וזוג מיטות רוחב מזרון 90 שביניהם רווח מינימאלי מינימום של 60 עדיף יותר, ובעז"ה לוקחת בחשבון תקופות ארוכות עם עריסה...

• הוסף לסימניות
זה לא רק הדלת של חדר השינה, זה שאין שום פרטיות בין אזור החדרים לאיזור האירוח של הבית.
כל אחד שיוצא מחדר לשירותים חשוף לעיני כל מי שיושב בסלון.
רעיון שאולי יכול לעבוד - להצמיד את שירותי האורחים לקיר המטבח, וליצור מסדרון משמאל, ואיכשהו לשחק גם עם כיור הנט''י. יכול להיות שיצא מסדרון קצת מפותל, אבל בעיני שווה בהחלט את הפרטיות לאיזור החדרים של הבית.
בעיני חדר השינה הוא בסדר גמור. גם אצלי בבית המבנה דומה, וזה מצוין. וגם יחידת ההורים - אומנם לא מרווחת במיוחד, אבל אני לא חושבת ששווה לרווח אותה על חשבון חדר שינה \ ילדים.

בהצלחה

• הוסף לסימניות

חדר שינה של ההורים לא חייב להיות גדול.
מה שאין כן בחדר הילדים שם פותחים לרוב מיטה נוספת וכמובן החדר מהווה מקום משחק לילדים.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שהרעיון של @שיפי פוקסמן להצמיד את השירותים למטבח מעולה ופותר את הבעיה המרכזית בדירה.
לגבי יחידת ההורים, אולי שווה להחליף בין האסלה למקלחון ו'לגנוב' נישה מחדר השינה לטובת אמבטיה קטנה במקום מקלחון, לדעתי אמבטיה בחדר שינה זה דבר הכרחי.

• הוסף לסימניות
כדאי מאד לעצור לרגע ולעשות חושבים.
האם תכננתם מראש לבצע שינויי תכנון בדירה? יש לכם תקציב בשביל זה או שרוצים לגמור במינימום ההכרחי?
יש דירות קבלן שפשוט כואב הלב לא לבצע בהן שינויים,
הדירה הזו מתוכנן מצוין, שיפורים ושינויים תמיד יכולים להקפיץ, אבל צריך לקחת בחשבון שכל שינוי מתכנית הסטנדרט הוא מאד יקר וגורר אחריו עוד שינויים ועוד עלויות (הזזתם קיר אחד? תשלמו על הזזת הקיר אבל גם על הזזת כל נק' החשמל שבו ואם יש אינסטלציה- גם עליה...)
אם נראה לכם שיש דברים שממש מפריעים לכם בתכנון- תשנו אותם.
אבל לא רואה טעם להגרר לעלויות מטורפות (אומרת לך מנסיון עם לקוחות שהתחילו עם שינוי קל ונגררו לכספים שלא חשבו עליהם מראש), יש תכנית, חלוקה בריאה ונעימה, תשארו איתה אם לא דחוף לכם לשנות...

לגבי המטבח- לא צריך ללכת לקיצוניות שניה של מטבח פתוח לחלוטין, אפשר לפתוח חלקית בעיקר בשביל לקצר את המסדרון ומעט לפתוח את האזור.

המסדרון- לא חושבת שכדאי להזיז את השירותים, גם מבחינת עלויות ומורכבות ובעיקר מבחינת תכנון, יאריך ויפתל את המסדרון, אמנם יגרום ליותר פרטיות, אבל גם עכשיו המצב לא רע. החדרים מרוכזים באזור אחד, רק מנק' מסויימת בסלון ניתן לראות את פתחי החדרים כך שאני לא רואה פגם גדול בפרטיות.

חדר השינה- יחידת ההורים בגודל סביר, עובד מצוין, מקלחון נוח בהחלט,
אם חשובה לך אמבטיה ביח' הורים- את יכולה לשנות במתווה הקיים ממקלחון לאמבטיה קטנה.
החדר גדול ומרווח, באמת התכנון הפנימי שלו מעט מאולץ בגלל דלת היח', אבל בסה"כ גם שם נכנסים הרהיטים בשופי, ארון סביר בגודלו.

לסיכום- כתבת את דעתי כבר למעלה...

בהצלחה ויישוב טוב!

• הוסף לסימניות
האם תכננתם מראש לבצע שינויי תכנון בדירה? יש לכם תקציב בשביל זה או שרוצים לגמור במינימום ההכרחי?
הדירה הזו מתוכנן מצוין, שיפורים ושינויים תמיד יכולים להקפיץ, אבל צריך לקחת בחשבון שכל שינוי מתכנית הסטנדרט הוא מאד יקר וגורר אחריו עוד שינויים ועוד עלויות (הזזתם קיר אחד? תשלמו על הזזת הקיר אבל גם על הזזת כל נק' החשמל שבו ואם יש אינסטלציה- גם עליה...)
אבל לא רואה טעם להגרר לעלויות מטורפות (אומרת לך מנסיון עם לקוחות שהתחילו עם שינוי קל ונגררו לכספים שלא חשבו עליהם מראש), יש תכנית, חלוקה בריאה ונעימה, תשארו איתה אם לא דחוף לכם לשנות...

לגבי המטבח- לא צריך ללכת לקיצוניות שניה של מטבח פתוח לחלוטין, אפשר לפתוח חלקית בעיקר בשביל לקצר את המסדרון ומעט לפתוח את האזור.

המסדרון- לא חושבת שכדאי להזיז את השירותים, גם מבחינת עלויות ומורכבות ובעיקר מבחינת תכנון, יאריך ויפתל את המסדרון, אמנם יגרום ליותר פרטיות, אבל גם עכשיו המצב לא רע. החדרים מרוכזים באזור אחד, רק מנק' מסויימת בסלון ניתן לראות את פתחי החדרים כך שאני לא רואה פגם גדול בפרטיות.

אם חשובה לך אמבטיה ביח' הורים- את יכולה לשנות במתווה הקיים ממקלחון לאמבטיה קטנה.
החדר גדול ומרווח, באמת התכנון הפנימי שלו מעט מאולץ בגלל דלת היח', אבל בסה"כ גם שם נכנסים הרהיטים בשופי, ארון סביר בגודלו.

בהצלחה ויישוב טוב!
תמיד אני מתחברת לתגובות שלך
יש לך חשיבה בריאה!

• הוסף לסימניות
  • תודה
Reactions: srp
  • הוסף לסימניות

תודה! עזרת לי והתחברתי ממש לכל שורה שלך!
לגבי המסדרון- חושבת ממש ממש כמוך, כמו שכתבת-
גם מבחינת עלויות ומורכבות ובעיקר מבחינת תכנון

ובמטבח -בהחלט אני חושבת לבטל את הקיר בינו למסדרון, אולי אפילו נמשיך שם ארונות תחתונים בלבד ושיש. מה את אומרת?

תודה! אני אוהבת תגובות שלאו דווקא ממשיכות את התגובות הקודמות לו וגם קולעות בדיוק לדעתי...

• הוסף לסימניות
ובמטבח -בהחלט אני חושבת לבטל את הקיר בינו למסדרון, אולי אפילו נמשיך שם ארונות תחתונים בלבד ושיש. מה את אומרת?...
מרשה לי גם לענות? אם כבר להוריד קיר עדיף את הקיר שבין הסלון למטבח, ולא בין הפרוזדור למטבח, ככה יש לך איזושהיא פרטיות במטבח שהוא חדר עבודה ולא תמיד מסודר ולא תמיד את מסודרת בזמן שאת עובדת בו, ולא כל מי שעומד בדלת של הבית צופה לך לתוך המטבח ורואה את כל מה שנעשה בו.
דבר שני, בכלליות את צריכה להגיר את עצמך ולדעת אם מתאים לך בכלל להוריד את הקיר, אם המטבח שלך מטופטפ תמיד ןזה שייך שיהיה מחובר לסלון. נכון שמרחב גדול ופתוח זה יפה והכל, אבל לא תמיד נח. בתור מעצבת אני מאוד בעד יפה, אבל בית צריך להיות דבר ראשון פרקטי.

• הוסף לסימניות
מרשה לי גם לענות? אם כבר להוריד קיר עדיף את הקיר שבין הסלון למטבח, ולא בין הפרוזדור למטבח, ככה יש לך איזושהיא פרטיות במטבח שהוא חדר עבודה ולא תמיד מסודר ולא תמיד את מסודרת בזמן שאת עובדת בו, ולא כל מי שעומד בדלת של הבית צופה לך לתוך המטבח ורואה את כל מה שנעשה בו.
דבר שני, בכלליות את צריכה להגיר את עצמך ולדעת אם מתאים לך בכלל להוריד את הקיר, אם המטבח שלך מטופטפ תמיד ןזה שייך שיהיה מחובר לסלון. נכון שמרחב גדול ופתוח זה יפה והכל, אבל לא תמיד נח. בתור מעצבת אני מאוד בעד יפה, אבל בית צריך להיות דבר ראשון פרקטי.
בדיוק
לדעתי לבית חרדי מרובה ילדים כן נושא האופן ספייס פשוט לא מתאים
אלא אם כן המטבח שלך לתצוגה בלבד
בכלל מציק לי החיבור מטבח סלון
מה את עושה אם בעלך יושב עם חברים בסלון בערב?
לא יכולה להכנס כרגע למטבח כי זה מחובר?

• הוסף לסימניות
הדירה שלך באופן כללי נראית מעולה, למרות שתמיד אפשר להשקיע יותר...
אני חושבת שאם היא מתאימה לצרכים שלכם אין סיבה להתחיל לעשות שינויים מפליגים כי זה עלות גבוהה שאתם צריכים לרצות להוציא...
מה שכן הייתי משנה זה הקיר בין המטבח לסלון ככה שיהיה ארוך יותר וייתן פרטיות לחדרים ומשלבת חלונות (המלבנים הלבנים) שיאוורר את המטבח ויקשר בינו לבין הסלון. (כמובן שריך לשבת מסודר יותר על המטבח אני רק סובבתי הכל בלי לגעת וככה זה לא עובד.)

חוץ מזה- אם את רוצה לפנק את עצמך בדירה מפנקת תשקיעי בעיצוב ללא שבירת קירות ואיבזור מתאים.
לדוג' ביחידה את יכולה לשים אמבטיה קטנה בתקום מקלחת ואת יכולה לשים במקלחת ספסל ישיבה שבעייני מוסיף המון ויעיל יותר מאמבטיה כשיש אמבטיה נוספת בדירה.
תאורה- תשימי תאורה נכונה שמאיר את החלל כולו בצורה נעימה ותוסיפי תאות אוירה שהיא יותר מעניינת ונותנת תחושות של יוקרה ופינוק.
מראות בגדלים ובצורות שונות, אקססוריז, צבעים נכונים, ריצוף, חיפויי קירות- כשאת משחקת בזה בצורה נכונה את משפיעה על גודל הדירה, על התחושות שהיא נותנת, וכו'.
את יכולה לראות דוג' להשראה בפינטרסט.
דירת קבלן.jpg

• הוסף לסימניות
מאחורי הכיור יש חלל ריק??? הייתי מחליפה בין הכיור לשרותים, כך מתקבל כניסה טיפה יותר מרווחת, וניצול שטח.
מאחורי דלת הכניסה יש עוד דלת, לאן היא מובילה?

• הוסף לסימניות

בהצלחה ויישוב טוב!
מסכימה עם כל מילה!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
[
זה פיר שחרור עשן.
מה זה?
מה שאני יודעת לגבי הפיר שהוא פתח האורור לשירותים, לשם פונה הונטה.
לבטל אותו לחלוטין אין אפשרות, מה שכן, @יכלM המקסימה שעזרה לי מאד מאד מאחורי הקלעים, תודה מיכל! הציעה לי אפשרות להזיז את כל הקומפלקס הזה של ארון מעילים-שירותים- כיור לכיוון סוף הדירה, עד כמה שניתן מבחינת רוחב הכיור, כך שעדיין נשאר חלל וכך ארוויח יותר מרחב בכניסה לבית,
לגבי זה עלי לתאם עם השכנים מהקומה התחתונה, שהרי זה גורם גם מבחינתם להצרת הפיר, וכן אני בודקת עד כמה תהיה עלות תכנון השינוי הזו כדאית לעומת הרווח.

מעלה לכם את השינוי הקטנטן שנעשה באמבטיה(למה בכלל צריך אוטוקד אם יש אילוס'???:p)
אמבטיה.JPG

רציתי להכניס שם הכ-ללל:
אמבטיה מרווחת וארון בעל שיש גדול וכיור שיתאים לרחצת תינוק, וגם קיר שיחלק לי חדר לכביסה,מ. כביסה ומייבש, ארון אויר לכביסה וגם ארון שרות... ארון האויר הוא רק על חלק מהקיר כי בכל אופן יש שם עמוד.
עוד שינוי קטנטן שמתוכנן בעז"ה- בחדר הממד שכאמור הוא לא ממד בקומה הזו, יש לנו אפשרות ליישר את הדלת עאם כל המסדרון- קיבלנו עוד קצת הצרה במסדרון הצר אבל החדר גדל משמעותית.

שינויים דרסטיים מידי בעז"ה לא נערוך, מודה לכל המצדדות...

באופן כללי אני שוב רוצה להודות לכולכן על המשוב הערני,
מוכרחה לומר שבולט לי בפורום שלכם רוח הפרגון והרצון לעזור, באשכול שלי ובכלל , עד כמה שנתקלתי כשכבר טיילתי לי להנאתי ( כבר הגעתי עד כאו אז המשכתי לטייל בסביבה...;))
באמת, מעריכה כל תגובה ומחשבה שבאה בשביל לעזור ולחלץ אותי מלבטי... המון תודה באופן אישי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה