לתת לו תפקיד עם קצת אקשןיש לו 2 חברים בשכונה שלא תמיד יכולים והוא עצמו לא יכול כמובן לבוא אליהם כל יום, הוא בוכה וצורח שמשעמםםםם לו, אני אובדת עצות! צ'כה רעיונות!!!
הלוואי שהיה עוזר.... זה מה שאני עושה, אבל הוא נשאר מתוסכל... הוא טיפוס שצריך גיוונים בכל דבר בחיים, גם באוכל אני רואה את זה אצלו, הוא יכול לבכות בבוקר שמשעמם לו כל יום לאכול חביתה, לחם עם חמאת בוטנים, קטשופ, שוקולד, גבינה... ועוד, זה מצחיק לשמוע את זה, אבל זה הילד...לדעתי, ילד יבכה להורים שלו שמשעמם לו, כשהוא יודע שזה יגרום להם לנקיפות מצפון/רחמים וכו'.
כמובן אפשר וצריך לעזור לו, אבל מהמקום של: 'זה התפקיד שלך לדאוג לך לתעסוקה, אני מציעה לך מס' דברים מכאן ואלך - אתה עוזר לעצמך ומעסיק את עצמך'.
מניסיון - זה מה שהכי עובד!
כרגע, זה מה שעזר לו. תודה!לת
לתת לו תפקיד עם קצת אקשן
לדוגמא למלא את כל האמבטיה במים וקצת סבון ולשטוף את הקליקס
גם אם זה לא באמת נחוץ לך
ושיהיה ברור שתצטרכי לנקות אחריו את כל האמבטיה
עדיין אולי זה יתן לך שקט לקצת זמן
ותרשו לי להוסיף ומשעמם לו לשמוע את אותו מלמד בתלמוד תורה כל יום ועוד,וא טיפוס שצריך גיוונים בכל דבר בחיים, גם באוכל אני רואה את זה אצלו, הוא יכול לבכות בבוקר שמשעמם לו כל יום לאכול חביתה, לחם עם חמאת בוטנים, קטשופ, שוקולד, גבינה... ועוד, זה מצחיק לשמוע את זה, אבל זה הילד...
דווקא החיידר מספק לו את כל הגרויים האינטלקטואלים, החברתיים והמוטוריים אליהם הוא זקוק באופן נואש, הוא רץ לשם בשמחה גדולה וחוזר מלא סיפוק, כל מה שאני צריכה זה גיוונים ומלאי של רעיונות לתעסוקה לילד ששונא להרגיש משועמם ושזה קורה לו לעיתים תכופות מידי. מה שאולי כן יתאים לאיש מקצוע זה השאלה איך לעזור לו להתמודד עם התכונה הזאת שלו.ותרשו לי להוסיף ומשעמם לו לשמוע את אותו מלמד בתלמוד תורה כל יום ועוד,
ישנם הרבה סיבות שיכולים לגרום לילד להצטרך גיוונים מהירים ותכופים ,
ומה שמאוד מומלץ אם ננסה כל יום להתחדש ולהביא רעיונות חדשים {וזה בהחלט מומלץ } אבל הם יגמרו לנו מהר ,והילד יהיה עדיין משועמם ,
מה שמאוד מומלץ לעשות במקרים כאלו זה לשבת פגישה חד פעמית אם איש מקצוע ,וזה בהחלט יכול להיות פסיכולוג שמבין בילדים ,לבדוק על מה יושב העובדה שהילד צריך שינויים כה תכופים ,(אין צורך להיבהל זה ממש לא תמיד חייב להיות קשב וריכוז למרות שזה אחד מהמאפיינים וזה עלול להיות כך. ) ישנם הרבה סיבות לכך לפעמים זה ידע של התמודדות מול חברה ועוד ועוד , וכך אפילו אם לא נפתור את הבעיה לפחות נדע עם מה אנחנו מתמודדים , למרות שהרבה פעמים הנס קורה והילד נרגע !!!
בברכת הרבה נחת יהודי ושיגדל לתורה ויר"ש ...
יש ילדים שבאמת מתקשים להעסיק את עצמם מסיבות שונות או מתקשים להפיק הנאה מעיסוקים שונים. במקרים כאלו כן כדאי להקנות מדי תקופה כמה עיסוקים חדשים ולתרגל אותם ביחד עם הילד, ורק אחר כך לומר שבמשך תקופה כזו וכזו עליו להעסיק את עצמו בזמנים מסויימים בפעילויות שונות לפי המיומנויות שרכש. כדאי גם לתגמל על כך.לדעתי, ילד יבכה להורים שלו שמשעמם לו, כשהוא יודע שזה יגרום להם לנקיפות מצפון/רחמים וכו'.
כמובן אפשר וצריך לעזור לו, אבל מהמקום של: 'זה התפקיד שלך לדאוג לך לתעסוקה, אני מציעה לך מס' דברים מכאן ואלך - אתה עוזר לעצמך ומעסיק את עצמך'.
מניסיון - זה מה שהכי עובד!
כדאי לארגן לו מדי תקופה מאגר של עיסוקים ופעילויות,ולשים לב, כמו שכתבתי בהודעה למעלה, שהוא אכן מפיק מהם את מלוא השימוש. אם לא, כדאי לאמן אותו ולתרגל אתו איך מבצעים עיסוקים ופעילויות שונים.דווקא החיידר מספק לו את כל הגרויים האינטלקטואלים, החברתיים והמוטוריים אליהם הוא זקוק באופן נואש, הוא רץ לשם בשמחה גדולה וחוזר מלא סיפוק, כל מה שאני צריכה זה גיוונים ומלאי של רעיונות לתעסוקה לילד ששונא להרגיש משועמם ושזה קורה לו לעיתים תכופות מידי. מה שאולי כן יתאים לאיש מקצוע זה השאלה איך לעזור לו להתמודד עם התכונה הזאת שלו.
יש לו 2 חברים בשכונה שלא תמיד יכולים והוא עצמו לא יכול כמובן לבוא אליהם כל יום, הוא בוכה וצורח שמשעמםםםם לו, אני אובדת עצות! צ'כה רעיונות!!!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים