כללי עזרה - אינדיזיין, יצוא

• הוסף לסימניות
התייעצתי עם מומחים, ועדיין לא נושעתי.

יצרתי מסמך גרפי-וקטורי פשוט, ובייצוא לPDF למשל הוא יוצא דפוק לגמרי! למה?
ניסיתי בכל האפשרויות!
זה נכון שייצוא מאינדיזיין לוקה בחסר? כך כתב לי פעם ונתנו.

• הוסף לסימניות
האם יש לכם דיסטילר? אם כן תדפיס לקובץ פוסטסקריפט (PS) ואז תהפוך את זה לPDF. זו הדרך הנקיה והמקצועית ביותר והקובץ גם לא מידי כבד מבלי לאבד מהאיכות. אם תרצו לעשות זאת אשמח לעזור בהתקנת מדפסת הפוסטסקריפט (לא צריך כלום בשביל זה) - רק שאתם צריכים את הדיסטילר (תוכנה של אקרובט).

אם לא - אפשר גם להדפיס לPDF. תעשו "הדפסה" ותבחרו במדפסת את PDF. אני אישית לא התנסיתי בזה כך שאני לא יכולה להתחייב שהאיכות מעולה (תבדקו בהגדרות אולי אפשר לבחור איכויות) אבל שמעתי שזה טוב מאד.

• הוסף לסימניות
קודם כל תודה, ועכשיו, ראשון ראשון.

אני מסתכל לראשונה בתוך רשימת תוכנות אדובה, ונדהם לראות שיש לי את דיסטילר. עד עכשיו לא ידעתי על קיומו. (התקנתי בזמנו, את כל חבילת אדובה CS2). נו אז תלמד אותי, מה אני עושה?

בענין הדפסה לPDF, האיכות לא טובה. כמה שניסיתי, לא עלה בידי. ונראה לי שמיציתי את האפשרויות הטובות ביותר.

שוב, תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Deena;88080:
האם יש לכם דיסטילר? אם כן תדפיס לקובץ פוסטסקריפט (PS) ואז תהפוך את זה לPDF. זו הדרך הנקיה והמקצועית ביותר והקובץ גם לא מידי כבד מבלי לאבד מהאיכות.

לא נכון בכלל. הדרך המקצועית ביותר הוא יצוא מאינדיזיין. הבעיה בהדפסה לps היא שהוא משטח שקיפיות. זה דבר שמוריד באיכות הקובץ. שטיחת שקיפיות זה דבר שאמור להיות בrip דוקא. (הכי טוב בrip שעובר ישר על pdf לא שטוח מבוסס על הpdf print engine.

זה נכון שיש לפעמים בעיות מסוימות בקבצים מסוימים שאפשר לעקוף ע"י הדפסה לps, אבל זה לא הופך אותו לשיטה הטובה יותר. לפעמים יש בעיות עם קבצים שעבר הדפסה שאין בדרך היצוא. אפשר להפוך pdf לתמונה בפוטושופ וזה יפטור כמעט כל בעיה בpdf אבל אף אחד (מקצועי) לא יגיד לך לעשות דבר כזה!

בנוגע לשאלה: מה לא יוצא טוב בpdf?

• הוסף לסימניות
אני מודה לכולכם. הסתדרתי. (לראשונה מזה זמן רב!) תודה.

ואם כבר, איך אני מתקין PS או מה שכתבת לי. אני יוצא כעת, ואקרא את התגובות מאוחר יותר. ערב טוב.

• הוסף לסימניות
Harbs - תודה על ההערה. אולי ייצוא לPDF הוא בסדר. בכל אופן הדיסטילר מאד מקטין את הקובץ מבלי לאבד מהאיכות כך שזו עדיין דרך מצויינת. ובנוגע לבעיה של השקיפויות - שמעתי עכשיו ממישהו כאן בפרוג באשכול אחר (שאני שאלתי) שאם הCOMPATIBILITY (סליחה, לא יודעת את התרגום למילה זו) הוא לאקרובט מ5 והלאה אין כבר בעיה כזו.
הנה מה שנכתב שם:
הקוים הלבנים הם כתוצאה משיטוח השקיפות שנוצר אוטומטית מסגירה לPS.
תעשי SAVE AS ׁאו EXPORT (לא זכור איזה מהם) ל PDF ושם תגדירי לאקרובט 5 ומעלה שתומך בשכבות בPDF. יש לברר עם בית הדפוס אם הם מקבלים את ה PDF הזה. הבנתי שבהרבה בתי דפוס עדיין עובדים עם הריפ הישן שמצריך שיטוח שקיפות (אקרובט 4)
בעיית הקווים הלבנים תיעלם. הבנתי מאשכולות קודמים (ZAP) שהקווים הלבנים זו בעיה של תצוגה בלבד והם לא יוצאים בהדפסה. בהצלחה!

זה נכתב ע"י מימון

• הוסף לסימניות
אישאשכולות:
אז כך - במדפסות לחץ על "הוספת מדפסת". בתחילה הכל כרגיל (ברירת המחדל). אח"כ בייצרן בחר "SCITEX" ואז במדפסות בחר "DOLEV 800 PS L2". וזהו - המדפסת הותקנה.

כעת באיןדיזיין בחרו את הקובץ שאתם רוצים להדפיס.
לחצו על "הדפסה" ובמדפסת בחרו "POSTSCRIPT FILE".
מתחת לזה יש אופציה נוספת של PPD שצריך לבחור: בחרו את המדפסת החדשה: SCITEX DOLEV.
כעת בחרו את האפשרויות שאתם רוצים (גודל עמוד: CUSTOM, אילו עמודים להדפיס, בSPREADS או בנפרד עמוד-עמוד, בתוך MARKS AND BLEED בוחרים את הפאסרים וכו'... כמו שאתם בוחרים בייצוא).
זהו - תדפיסו ואז תהיה לכם אפשרות לבחור איפה לשמור את זה, וזהו.. הקובץ נשמר.

כעת תפתחו את התיקיה (לא דרך אין-דיזיין. סתם תפתחו את התיקיה) ותמצאו את הקובץ. תלחצו עליו פעמיים ודיסטילר אוטומטית יפתח ויהפוך את זה לPDF.

אגב בדיסטילר עצמו גם צריך להגדיר קצת - לכו לSETTINGS (לא יודעת איך זה בעברית) ושם תעברו על האופציות כדי לראות שזה מתאים לכם. בעיקרון לדיסטילר יש כמה אופציות של סוגי PDF - רזולוציה גבוהה, נמוכה, וכו'. אני לקחתי את הגבוהה ושיניתי בה כמה דברים וקראתי לה בשם חדש וכעת בזה אני משתמשת תמיד. לדוגמא עשיתי שזה יעבוד באקרובט מ5 והלאה. שתמונות מ450 DPI ומעלה "ירדו" ל300 DPI וכו'. אין הרבה מה לשנות, בעיקר אם הדיסטילר שלכם הוא מעודכן (אם יש לכם משהו ישן אז כן צריך לעבור על כל הפרטים). לי כעת יש 7 למשל ומה שיש להם הוא בסדר גמור.

כשהדיסטילר כבר פתוח ולפני שאתם לוחצים על קובץ הפוסטסקריפט כדי להפעיל את הדיסטילר - אתם יכולים להחליף שם לPDF שאתם רוצים - גבוה או נמוך. אם יש לכם שאלות נוספות אשמח לעזור. זו אמנם הודעה ארוכה אך התהליך פשוט ולא מסובך ואתם עוד תודו על הדיסטילר הזה..

• הוסף לסימניות
דרך הדפסה לps, תמיד יש שטיחות שקיפיות. הדפסה לps היא שיטה מאד ישנה וpostscript לא תומך בשקיפיות בכלל (מתוך עוד דברים שיש בpdf).

יש הרבה דברים בpdf שאין בpostscript וכל הדברים האלו מאבדים כששומרים כps. וזה בהחלט כן מאבד משהו מהאיכות...

• הוסף לסימניות
הבעיה היא שגם בייצוא יש לי את הבעיה הזו.
אנסה בייצוא להפוך את זה לתמיכה מ5 ומעלה..
(נעדכן אם יש שיפור.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Harbs;88089:
לא נכון בכלל. הדרך המקצועית ביותר הוא יצוא מאינדיזיין. הבעיה בהדפסה לps היא שהוא משטח שקיפיות. זה דבר שמוריד באיכות הקובץ. שטיחת שקיפיות זה דבר שאמור להיות בrip דוקא. (הכי טוב בrip שעובר ישר על pdf לא שטוח מבוסס על הpdf print engine.

זה נכון שיש לפעמים בעיות מסוימות בקבצים מסוימים שאפשר לעקוף ע"י הדפסה לps, אבל זה לא הופך אותו לשיטה הטובה יותר. לפעמים יש בעיות עם קבצים שעבר הדפסה שאין בדרך היצוא. אפשר להפוך pdf לתמונה בפוטושופ וזה יפטור כמעט כל בעיה בpdf אבל אף אחד (מקצועי) לא יגיד לך לעשות דבר כזה!

בנוגע לשאלה: מה לא יוצא טוב בpdf?

אבל מה לעשות שבארצינו המתקדמת
בתי הדפוס לא מתמודדים טוב עם השקיפויות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bla_bla_bl;88439:
אבל מה לעשות שבארצינו המתקדמת
בתי הדפוס לא מתמודדים טוב עם השקיפויות?

אני מכיר הרבה בתי דפוס (בארץ) שמתמודדים מצוין עם שקיפיות. לדוגמא, דיברתי עם הקדם דפוס באחוה לפני כמה שבועות ואמרו לי שהם מעדיפים קבצי pdf 1.4 (עם שקיפיות חיות).

אם מחיר היא הקובע היחד בבית דפוס, אין לי הרבה להגיד...

אני זוכר לא לפני הרבה זמן שבית דפוס (בעילום שמו...) כדי להפיק פלטות בשבילי הכניסו הpdf שלי לתוך פוטושופ בלי להגיד מילה! :mad:

הפקה מpdf1.3 יותר טוב מזה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה