כללי עזרה באינדיזיין

• הוסף לסימניות
ראשית, שלום לכולם- אני חדשה בפורום הזה, אך חלק מהניקים מוכרים לי מהפורום בהייד פארק.
יש לציין שהפורום נראה טוב, עם גרפיקאים מצוינים, ועם מנהלים נהדרים שעושים עבודה טובה- יישר כח!
ולעניניינו, לצורך לוח שאני בונה אני זקוקה למס' דברים בגוף הטקסט ע"מ שהוא ייראה כלוח: 1. קוביה בתחילת כל מודעה 2. קוד מודעה בקטן בצד שמאל של השורה- לפעמים זה באותה השורה ולפעמים זה שורה מתחת. 3. קו סיום המורה על סיום המודעה הנוכחית. צירפתי קובץ ע"מ שהדברים יובנו כהלכה (השדות המסומנים בצהוב).
אשמח לדעת מהי הדרך הקלה ביותר לבנות לוח שכזה. (בלי העתק והדבק לקוביה או לקו...) יש לציין שמדובר בהרבה מאוד טקסט כך שאני אמורה לבנות משהו ש'ירוץ' לאורך הטקסט בכמה לחיצות!
אם יש מישהו שיכול לבנות 'סקריפט' שכזה (בתשלום כמובן) או אם יש למישהו סקריפט שכזה אני אבקש לדבר איתו

קבצים מצורפים

• a1.jpg
    KB 69.9 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
ועוד שאלה באותו עניין:
יש מודעות בלוח שנקראות מודעות מודגשות שאני צריכה לצבוע את החלק שמתחתם בצהוב, ומכיוון שכל הלוח בנוי מתיבת טקסט אחת אני לא יכולה לצבוע את התיבה אני צריכה צביעה על פיסקה מסוימת בתוך תיבה גדולה. האם יש דרך פשוטה יותר מאשר להדביק ריבוע צהוב מתחת לטקסט?

(כמובן שצירפתי קובץ ע"מ לפשט את הדברים)

קבצים מצורפים

• a2.jpg
    KB 11.3 · צפיות: 7
  • הוסף לסימניות
לפני שמתחילים, ברוך הבא.
ועוד משהו לפני הכל, כל הדברים מסגנון הזה הולכים אוטומטית, אין סיבה לחשוב בכלל על עבודה ידנית. עכשיו לפתרון.

1. עושים סגנון פיסקה, עם כל ההגדרות וכו', מוסיפים בהגדרות הסגנון, משהו שנקרא Bullets And Numbering, מוסיפים בBullets קוביה או כל דבר אחר.
2. עוד בהגדרות הפיסקה, Paragraph Rules, Rule Above ושם אפשר לשחק עם הקו שאחרי כל פיסקה, העובי, צבע וכו'.
3. אח"כ (או לפני זה) עושים סגנון תו, עם גודל אות קצת יותר קטן (כפי הגודל שרוצים בקוד בצד).
4. חוזרים לסגנון הפיסקה, מוסיפים בDropcap And Nested Style, שמהסוגריים הימיניים עד הסוגריים השמאליים שיחיל סגנון תו שהגדרת מראש.
5. בסגנון פיסקה גם מסדרים שיהי' Tab (טאב) עם יישור שמאלי, שמגיע עד הסוף השורה.
6. בשעת ההקלדה מכניסים טאב בין הטקסט לקוד. (אפשר לעשות את זה גם אח"כ עם חפש והחלף

זה אולי קצת יותר מסובך, אבל אחרי כמה נסיונות, תראה שזה מאוד פשוט.

• הוסף לסימניות
אפרופו Bullets
איך אפשר להכניס איור משלי לBullets?

• הוסף לסימניות
תעלי את זה לכאן, ונראה מה שאפשר לעשות.

• הוסף לסימניות
התכוונתי שאם למשל אני רוצה לעשות בסוף כל פרק שיבוא סטייל מיוחד שאבנה והוא יהיה רק בשביל העיטור, במרכז.
אז אני רוצה להכניס איזה עיטור ב EPS כ Bullets ואז בכל פעם שאני יבקש את הסטייל "קישוט" הוא כבר יביא לי אותו אוטומטית.
מבין?

• הוסף לסימניות
המושג Bullets רק עובד ברגע שיש עוד משהו בפיסקה.
אבל, לעשות Bullet מאיזה עיטור, זה לא חייב להיות בעיה, רק תעלי את זה לכאן, שאוכל להוסיף את זה לאיזה גופן קיים. זה הכל.

• הוסף לסימניות
לא עקרוני, סתם איזה קו מעוטר.

קבצים מצורפים

• kishut.pdf
    KB 167.3 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
תורידי את התוכנה פונט-קריאטור, ותוסיפו גליפ לאיזה גופן שאת רוצה עם העיטור המבוקש, וזהו זה.

• הוסף לסימניות
בקשר לשאלה ב'.
הייתי בטוח שיש כאן כמה שעושים את סגנון העבודות וידעו את הפתרון, כנראה שאין כן הרבה שעובדים בעיתונים.
זה בטוח לא ידני, אבל אולי הם עושים את זה בטבלא? סתם השערה.

• הוסף לסימניות
בקשר לשאלה ב'

נראה לי הפתרון פשוט (כשעבדתי לפני שנתיים באיזה עיתון עשיתי איזה שהוא סגנון כזה)
פשוט עושים Rule Above (קו עליון) בצבע צהוב עבה שמכסה את כל השורה וקצת יותר. וזהו.

(הקוים הדקים שבין לבין הם ב Rule Below)

• הוסף לסימניות
מענדי קבל!
(זה מה שהפסדתי בגלל השיעור...)

• הוסף לסימניות
אני מאמינה שלא עושים זאת ידני ולכן שאלתי ע"מ שמישהו יעזור לי
אבל בטבלה זה דיי מסובך ולא מהיר!

:(אז בינתיים אין פיתרון

• הוסף לסימניות
טאצ' למה אין פתרון? הפתרון של מענדי מצוין לדעתי! תבני פרגרף סטייל עם אנדרליין בצבע צהוב ויש לך שליטה מלאה על מיקום הקו ועוביו.
ונתנו , בתוכנות אחרות יש פתרונות פשוטים לדברים האלה. זה נקרא "צבע רקע"
דבר שחסר באינדיזיין, לפעמים רוצים לעשות את הטקסט בנגטיב. ז"א לבן עם רקע שחור .
בתוכנות אחרות רק מכסים את המילים שרוצים ומבקשים נגטיב. באינדי' אתה צריך לעשות מסגרת וכו' וכו'.
אותו דבר הקישוט שביקשתי, יש בתוכנה 3b2 שאני עדיין מעריצה אותה , אם כי לא ממש עובדת עליה כבר, אופציה להכניס בסטייל איזה תו שאתה רוצה והוא יופיע אוטומטית ברגע שתבקש את הסטייל.
לאינדי' יש עוד על מה לעבוד. לדעתי הם מפתחים כל פעם את התוכנה ומוסיפים לה תכונות של תוכנה גרפית (כמו בעבעל אנד אמבוס) ופחות מפתחים את העימוד המתקדם .
אבל מי אני הקטנה שאגיד לאדובי איפה להשקיע...

• הוסף לסימניות
למה אין פיתרון, כתבתי במפורש!

תדווחי אם זה עבד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tali25;40920:
באינדי' אתה צריך לעשות מסגרת וכו' וכו'.

בזכותכם נודע לי עכשיו, איך בעיתון "משפחה" עושים לפעמים צבע רקע בדף הראשון לפי הטקסט.
פשוט עושים אונדרליין בעובי הטקסט עם הצבע והמרחק הרצוי (פשוט מגביהים את זה).
ולא להתבלבל בין אונדרליין וrule Above/below

• הוסף לסימניות
מענדי, האם הפתרון שלך לא ידני? הרי לפעמים יש 5 שורות ולפעמים 3 שורות.
בדרך הכלל בלוחות כאלו, יש כמה שורות מ2 שורות עד 5, אז מקסימום אפשר לעשות 4 סגנונות כאלו, אבל זה בכל זאת ידני. עד שמענדי יוכיח אחרת.

• הוסף לסימניות
ונתנו,

בעיקרון, אפשר לעשות כמה סטיילים עם כמה קיצורים.

אם הייתי עורך את העיתון הזה, ברור שהיה לו קובץ בנפרד, כך שכל ה-18 קיצורי מקשים (במספרים שם בצד) היו פנויים בשביל הסגנונות.

אז פשוט עושים כמה סגנונות זהים, ורק עובי הקו של הRule Below משתנה בין עובי של 3 שורות לבין עובי של 5 שורות.

בקשר לאוטומציה, נראה לי שגם הגרפיקאי/ת צריך לעשות משהו... לא? - עם של עצלנים

אם יהיה לי זמן אעלה קובץ דוגמא

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה