עזרה באפטר

• הוסף לסימניות
איך עושים באפטר INVERST לקומפוזיציה/הסרטה?
(שזה יהיה מהסוף להתחלה)
ועוד שאלה:
איזו סגירה של סרט שומרת שקיפות?
(שיהיה שקוף ותהיה אפשרות להניח מעל סרט אחר)
תודה מראש לעונים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
איך עושים באפטר INVERST לקומפוזיציה/הסרטה?
(שזה יהיה מהסוף להתחלה)

לתת ערך של מינוס בstrech.
2018-06-14_224228.png
איזו סגירה של סרט שומרת שקיפות?
(שיהיה שקוף ותהיה אפשרות להניח מעל סרט אחר)
סיומת MOV, לבחור RGB+ALPHA.
2018-06-14_224305.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

"מטאורולוגיה היא הונאה מסוכנת", אני מתריע כבר שנים בפני גופי האכיפה.

אנשים חושבים שמכנים אותם חזאים משום שהם חוזים את מזג האוויר, אבל האמת היא שזה בגלל שהם מתחזים; מעמידים פנים שהם מבינים לנפש השמש והענן, בעוד הם בכלל יוצרים בשרלטנות את מזג האוויר באופנים פסולים ובצורה פושעת. ואת האחריות? אותה הם מטילים על השמש, הרוח והעננים. כמה נוח.

"אין דבר כזה כמו לחזות את מזג האוויר!", אני אומר בפני כל מי שמוכן לשמוע. כאילו שהשמש משתפת בגוגל דרייב את החזאים בקובץ 'משימותיי לשבוע הקרוב'. מגוחך.

ואם הייתי צריך חיזוק, הרי שהשכן מהקומה שמתחתיי סיפק לי אותו.

הוא חזאי, או יותר נכון, רמאי מפורסם מאוד.

הוא יושב במרפסת רוב היום, מלופף בכלים משונים ובאנטנות, שבעזרתם הוא מתקשר עם חזאים אחרים ומתאם עימם את מזג האוויר שבא להם להנחית מחר על העולם. זה לא שאני מצליח לשמוע את תוכן השיחות, אבל בשביל מה יש תבונה אם לא כדי להבין דבר מתוך דבר?

לפעמים מסכמים ביניהם חבר הפושעים להשרות צמר גפן בים ולהפריח אותו לשמיים, ואחר כך הם ממהרים לדווח על מזג אוויר מעונן וגשום הצפוי למחר.

לעיתים הם משגרים את צמר הגפן יבש. "יהיה יבש ומעונן חלקית", הם מבשרים.

פעם בכמה ימים אני שם לב לילד שנכנס למרפסת, מעביר לחזאי פתק ומסתלק לפני שמישהו ישים לב. כמה שקוף וברור שמדובר במלשן של הכיתה שמוסר את כל השמות של הילדים שפתחו מטריה מתחת לגג. החזאי מתייק ושומר את כל השמות, הם כבר יקבלו את מנת הגשם שלהם בחופתם.

ואני רץ פעם אחר פעם לתחנת המשטרה לדווח. הם צוחקים לי בפרצוף. שקועים עמוק בקונספציה. כמה כיף להאמין שיש מישהו שחוזה בשבילך את העתיד?

"תביא ראיית זהב, אחרת לא נוכל להתייחס אליך ברצינות", הם מבהירים בזלזול. אני יוצא מושפל.

אתמול הרגשתי שעברייני החיזוי עוברים כל גבול. הם הזהירו מראש שיהיה אביך, ואכן היה מביך. מביך מאוד. חזרתי הביתה מלוכלך מבוץ, ועם נעליים גדושות בחול.

"לא עברנו כבר את הגיל של ארגזי חול?", שאלה אותי אשתי בציניות אופיינית.

לך תסביר לה עכשיו שזה השכן מלמטה שהתקשר אתמול לכמה בדואים במדבר סיני, והורה להם להפעיל מאווררים רבי עוצמה לכיוון ישראל.

אבל דווקא מתוך החושך, השרפות המשתוללות והמצוקה, באה הישועה – ראיית הזהב שתשליך את שכני ואת חבר מרעיו לכלא לשנים רבות.

בפנים צוהלות התיישבתי מול החוקר התורן ובישרתי, "הפעם הצלחתי להביא ראיה חותכת שתוכיח מעל לכל ספק שחזאים לא חוזים מציאות, אלא מתאמים ויוצרים אותה ברשעות שאין כדוגמתה".

כל שוטרי התחנה התאספו. ביקשו ממני להמתין כמה דקות לבואם של ראשי מחלקת החקירות של להב 433.

ואז כשכולם הופיעו, הטלתי את הפצצה. תקשיבו טוב לתחזית שה'חזאי' נתן אתמול בקו נייעס פופולארי, שעות לפני שהשריפות התחילו להשתולל.

קולו הרדיופוני של שכני בקע בפאתוס מהנייד שלי: "ובכן, היום יהיה בעיר בכל חלקי הארץ".

"עכשיו תסבירו לי אתם, מי בדיוק הבעיר את המדינה ושפך עליה שקי חול למכביר", חתמתי בתחושת ניצחון.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה